Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Λέκκας για Βίλια: Οι ειδικές συνθήκες που συνέβαλαν στην επέκταση της πυρκαγιάς

Λέκκας για Βίλια: Οι ειδικές συνθήκες που συνέβαλαν στην επέκταση της πυρκαγιάς

Ο Ευθύμιος Λέκκας αναφέρθηκε στον κίνδυνο για πλημμύρες

Για ειδικές συνθήκες στην περιοχή των Βιλίων συνέβαλαν στην επέκταση της πυρκαγιάς έκανε λόγο ο ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας.
Ειδικότερα, αναφέρθηκε στο παρθένο δάσος που δεν είχε γίνει κάποια ενέργεια ή έργο (όπως αντιπυρικές ζώνες, ή δασικοί δρόμοι) ώστε να μειωθεί η προέλαση της πυρκαγιάς.
Ερωτηθείς για τον μεγαλύτερο φόβο που υπάρχει από τον φθινόπωρο σε σχέση με τις καταστροφές που έχουν γίνει από τις πυρκαγιές και τι ενέργειες πρέπει να γίνουν για την διαχείριση της κατάστασης ο ίδιος υπογράμμισε πως η αγωνία όλων είναι οι πλημμύρες και πως χρειάζονται τουλάχιστον 5 χρόνια για να γίνουν μελέτες και μεγάλα παραγωγικά έργα που είναι αμφίβολο αν μειώνουν το πλημμυρικό κίνδυνο ενώ είναι πολύ δύσκολα και πολυδάπανα.
Ωστόσο, τόνισε ότι σε πολύ συγκεκριμένα σημεία του υδρογραφικού δικτύου που βγαίνουν μετά από πολύπλοκη έρευνα μπορούν να γίνουν κάποιες παρεμβάσεις που θα έχουν σκοπό την ανάκαμψη της ροής του νερού στα πάνω τμήματα, έργα που έχουν να κάνουν είτε με τους κορμούς δέντρων είτε φράγματα ή άλλα εμπόδια που μπορούν να μπουν κατά μήκος του δικτύου ώστε να μειώσουν το πλημμυρικό ρεύμα.
Παράλληλα, επεσήμανε, μεταξύ άλλων, ότι το σημαντικό στοιχείο που υπάρχει στην εν λόγω περίπτωση των Βιλίων σε αντίθεση με τις πυρκαγιές της Εύβοιας, Ρόδου, Πελοποννήσου και των Θρακομακεδονων είναι ότι το υδρογραφικό δίκτυο είναι πολύ μακρύ και μέχρι να φτάσει σε περιοχές όπως Ελευσίνα, Νέα Πέραμο και Μέγαρα το όποιο πλημμυρικό κύμα αναπτύσσεται σιγά σιγά και μειώνεται καθώς φτάνει στους οικιστικούς χώρους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης