Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Κατέρρευσαν τα μέτρα διαχωρισμού εμβολιασμένων - ανεμβολίαστων, η κοινωνία ξύπνησε, βλέποντας το φιάσκο του Ισραήλ

Κατέρρευσαν τα μέτρα διαχωρισμού εμβολιασμένων - ανεμβολίαστων, η κοινωνία ξύπνησε, βλέποντας το φιάσκο του Ισραήλ
Από Σεπτέμβριο θα θυμηθούμε ότι υπάρχει πανδημία; - Ούτε τα εμβόλια πρέπει να δαιμονοποιηθούν αλλά ούτε και τα μέτρα διαχωρισμού πρέπει να εφαρμοστούν.
Σχετικά Άρθρα

Τα μέτρα που έχουν θεσπιστεί – δυστυχώς και στην Ελλάδα – όπου διαχωρίζεται η κοινωνία σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους έχουν καταρρεύσει καθώς δεν εφαρμόζονται σχεδόν πουθενά – πλην κάποιων εξαιρέσεων -.
Η ίδια η κοινωνία αντέδρασε κρίνοντας τα αναποτελεσματικά, μη εφαρμόσιμα και το κυριότερο απέδειξαν ότι η κοινωνία δεν είναι άβουλη να άγεται και να φέρεται κάθε φορά που ένας «ειδικός επιστήμονας» παρουσιάσει μια άποψη που όπως αποδεικνύεται δεν έχει κανένα επιστημονικό υπόβαθρο.
Βέβαια ενώ η κοινωνία καταδίκασε τα μέτρα διαχωρισμού σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους, υπάρχει σοβαρός κίνδυνος από Σεπτέμβριο, να επιχειρηθεί μια ανανέωση των μέτρων, ακόμη σκληρότερων καθώς πλησιάζει το Φθινόπωρο και ο κίνδυνος επιδείνωσης της πανδημίας αυξάνεται.

Από Σεπτέμβριο θα θυμηθούμε ότι υπάρχει πανδημία;

Ορισμένοι θεωρούν ότι δεν είναι μόνο η κοινωνία που καταδίκασε τα μέτρα διαχωρισμού, τα πιστοποιητικά εμβολιασμού και όλα αυτά που είναι στην πράξη μάταια και ανεφάρμοστα αλλά και η κυβέρνηση έκανε ένα βήμα πίσω λόγω της τουριστικής περιόδου και από Σεπτέμβριο θα θυμηθεί… ότι υπάρχει πανδημία…

Ευτυχώς υπάρχει το Ισραήλ

Το Ισραήλ είναι η μόνη χώρα που πρωτοστάτησε σε πολλά εν μέσω πανδημίας.
Είναι πλέον και επίσημα το πλέον εμβολιασμένο κράτος διεθνώς με ποσοστό 87% για όσους βρίσκονται σε ηλικία άνω των 60 ετών ενώ είναι επίσης η πρώτη χώρα στον κόσμο που προχώρησε στον 3ο εμβολιασμό φθάνοντας σχεδόν στο 1 εκατ.
Την ίδια στιγμή οι φαρμακευτικές εταιρίες, όπως η Pfizer βρίσκονται στην φάση ΙΙΙ για να προχωρήσουν και επίσημα στον 3ο εμβολιασμό και να πάρουν σχετικές εγκρίσεις από την FDA την Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων.
Όμως το Ισραήλ ήταν και η πρώτη χώρα που τόλμησε να αποκαλύψει το αυτονόητο, ότι τα εμβόλια δεν είναι αποτελεσματικά με την πάροδο του χρόνου και ότι μετά από 6-7 μήνες χάνουν το τείχος προστασίας που προσέφεραν αρχικά.
Η εξέλιξη αυτή που αποδεικνύεται στην πράξη… αφού απαιτείται και 3η δόση εμβολίων – άρα αναγνωρίζεται ότι ξεθωριάζει η αποτελεσματικότητα των δύο πρώτων εμβολίων – είναι τρανταχτή απόδειξη ότι τα μέτρα διαχωρισμού σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους, πιστοποιητικά εμβολιασμού και άλλα τέτοιες πρωτοβουλίες είναι παραλογισμός, δεν έχουν καμία σχέση με την λογική.

Τα σοκ από το Ισραήλ είναι απανωτά

Μπορεί να είναι το πιο εμβολιασμένο κράτος διεθνώς το Ισραήλ… αλλά τα κρούσματα στις 16 Αυγούστου έφθασαν στα 7.177 που αποτελούν ρεκόρ.
Τα συνολικά ενεργά κρούσματα είναι πάνω από 50.000 όταν πριν δύο μήνες ήταν μόλις 200.
Όμως από τα 7.177 ημερήσια κρούσματα με covid 19, το 54,5% ήταν εμβολιασμένοι δηλαδή 3.945 ήταν εμβολιασμένοι.
Από τους 531 βαριά ασθενείς οι 93 είναι διασωληνωμένοι.
Το πιο ενδιαφέρον το 66% των βαριά ασθενών είναι εμβολιασμένοι.
Ο μύθος ότι οι ανεμβολίαστοι κινδυνεύουν και οι εμβολιασμένοι έχουν τείχος προστασίας έχει καταρρεύσει.
Το αφήγημα περί εμβολιασμού… είναι διάτρητο.
Ωστόσο τα εμβόλια δεν πρέπει να δαιμονοποιηθούν, προσφέρουν κάποια προστασία αρχικά αλλά από την άλλη είναι παραλογισμός ο διαχωρισμός εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων όταν… τα εμβόλια χάνουν την αποτελεσματικότητα τους σε 6 μήνες.
Ούτε τα εμβόλια πρέπει να δαιμονοποιηθούν αλλά ούτε και τα μέτρα διαχωρισμού πρέπει να εφαρμοστούν.

Το Ισραήλ ξορκίζει το lockdowns… αλλά δεν το αποκλείουν

Μπορεί ο πρωθυπουργός του Ισραήλ να καταδίκασε τα lockdowns, αναφέροντας ότι έβλαψαν την οικονομία και την κοινωνία και εάν επανέλθουν θα φτωχοποιήσουν το Ισραήλ, ωστόσο εάν η παράλλαξη Delta επιμείνει, κόντρα στα εμβόλια και στην προπαγάνδα των εμβολίων… θα μπορούσαν να επανέλθουν τα lockdownς, προειδοποίησε ένας αξιωματούχος υγείας.
Ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Υγείας του Ισραήλ Nachman Ash είπε ότι υπήρχαν και θα υπάρχουν πάντα παραλλαγές.
Ελπίζω να μην φτάσουν σε εμάς, αλλά δεν θέλω να δημιουργήσω περιττό πανικό.
Θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε παραλλαγές και στο μέλλον».
Εάν η νοσηρότητα του κορωνοϊού δεν μειωθεί, η αρχή του σχολικού έτους μπορεί να αναβληθεί, είπε ο Ash, ενώ δεν απέκλεισε και να εφαρμοστεί 4ο lockdown.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης