Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Αλλάζει το πρωτόκολλο για τα σχολεία - Τέλος το οριζόντιο κλείσιμο σχολικών μονάδων ή τμημάτων

Αλλάζει το πρωτόκολλο για τα σχολεία - Τέλος το οριζόντιο κλείσιμο σχολικών μονάδων ή τμημάτων

Στις 13 Σεπτεμβρίου ανοίγουν τα σχολεία

Σχετικά Άρθρα
Τέλος στο οριζόντιο κλείσιμο σχολικών μονάδων ή τμημάτων βάζει ο εμβολιασμός.
Ειδικότερα, η υφυπουργός Παιδείας, Ζέτα Μακρή, ανέφερε πως τα υγειονομικά πρωτόκολλα θα περιλαμβάνουν το τι θα γίνει σε περίπτωση που εντοπιστεί κρούσμα σε σχολική αίθουσα και σημείωσε πως θα είναι διαφοροποιημένα από την προηγούμενη χρονιά λόγω του ότι φέτος προστέθηκε ο εμβολιασμός.
Η ίδια, επιβεβαίωσε πως δεν θα υπάρχει οριζόντιο κλείσιμο σχολικής μονάδας ή τμημάτων όπως το προηγούμενο διάστημα, ενώ ανέφερε πως αυστηρά πρωτόκολλα θα ισχύουν και για τα φροντιστήρια.

Τα μέτρα για τους εκπαιδευτικούς

Αναφερόμενη στα μέτρα που θα ισχύουν για τους ανεμβολίαστους εκπαιδευτικούς (θα πρέπει προσκομίζουν δύο αρνητικά εργαστηριακά τεστ σε εβδομαδιαία βάση προκειμένου να μπαίνουν στις αίθουσες), η κ. Μακρή ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται για αντίποινα και εξήγησε ότι κάποιος εκπαιδευτικός μπορεί να κάνει το τεστ σε μια από τις δομές που το παρέχουν δωρεάν. Ωστόσο σημείωσε πως ο εμβολιασμός των εκπαιδευτικών βρίσκεται σε καλά επίπεδα.
Επίσης, σημείωσε πως οι ρυθμίσεις και τα μέτρα της πολιτείας είναι τέτοια ώστε η επιστροφή στα σχολεία και η δια ζώσης διδασκαλία να είναι με τις ασφαλέστερες δυνατές συνθήκες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης