Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Είναι καθήκον μας από τη θέση που έχουμε να προσφέρουμε ενωμένοι

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Είναι καθήκον μας από τη θέση που έχουμε να προσφέρουμε ενωμένοι
Έκανε λόγο για τις δυσκολίες που περνά ο τόπος από την πανδημία και τις πυρκαγιές

«Είναι καθήκον μας από τη θέση που έχουμε να προσφέρουμε ενωμένοι, ώστε να βγούμε στην απέναντι όχθη», υπογράμμισε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, από τον Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Ταύρου, όπου τέλεσε το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας.
Έκανε λόγο για τις δυσκολίες που περνά ο τόπος από την πανδημία και τις πυρκαγιές, ενώ αναφέρθηκε στην εορτή Κοιμήσεως της Θεοτόκου, λέγοντας πως «αν είχαμε τη δυνατότητα να απλώσουμε τα φτερά της φαντασίας μας όπου υπάρχουν ορθόδοξοι χριστιανοί, θα βλέπαμε χιλιάδες ανθρώπους να οδηγούν τα βήματά τους σε ιερούς χώρους, σε ναούς της Παναγίας, σε προσκυνήματα, σε μοναστήρια, σε ιερές εικόνες, για να την υμνήσουν, να τη δοξολογήσουν».
Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος μίλησε για τους Πατέρες της Εκκλησίας που συνέκριναν την Παναγία με την Εύα, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι «είναι διαφορετικός ο τρόπος που αντιμετωπίζουν το θέλημα και την επικοινωνία με τον Θεό. Η Εύα, ενώ ζούσε προνομιακά στον Παράδεισο, επαναστάτησε. Η Παναγία, από την πλευρά της, η οποία μεγάλωσε σε έναν τόπο δύσκολο, στη Ναζαρέτ, δεν αρνήθηκε τα λόγια του Αρχαγγέλου». Όπως είπε, «τα δύο πρόσωπα αυτά ενώ φαίνεται να είναι μακριά -χρονικά και τοπικά- είναι κοντά, γιατί βρίσκονται μέσα στον καθένα από εμάς. Κάθε φορά που αγανακτούμε και επαναστατούμε, θεωρώντας πως μπορούμε και μόνοι μας να προχωρήσουμε ανεξάρτητοι, τότε μέσα μας κυριαρχεί ο κόσμος της Εύας. Όταν, όμως, θέλουμε να επιστρέψουμε κοντά στον Θεό τότε κυριαρχεί ο κόσμος της Παναγίας».
Μιλώντας για τις δυσκολίες που περνά ο τόπος από την πανδημία και τις πυρκαγιές, κάλεσε τους πιστούς να φύγουν από τον ναό ακούγοντας την Παναγία και αποκηρύσσοντας την Εύα.
Σημειώνεται ότι συλλειτούργησαν ο επίσκοπος Ωρεών Φιλόθεος, αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, ο πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής, αρχιμανδρίτης Βαρνάβας Θεοχάρης, οι ιερείς του ναού, αρχιμανδρίτες Ραφαήλ Καρακεχαγιάς και Ειρηναίος Νάκος, και ο αρχιδιάκονος π. Ιωάννης Μπούτσης.
«Σήμερα είναι μια μεγάλη μέρα για την Ορθοδοξία και είναι ελπίδα για όλους μας. Ελπίδα για τα πρόσωπα, για τις οικογένειες, για την πατρίδα, για τα προβλήματά μας. Ας ευχηθούμε η Παναγία να μας βοηθήσει», δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος , μετά τη Θεία Λειτουργία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης