Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Νοσοκομείο Καλαμάτας: Στους 22 οι εργαζόμενοι που είναι ανεμβολίαστοι και σε καραντίνα

Νοσοκομείο Καλαμάτας: Στους 22 οι εργαζόμενοι που είναι ανεμβολίαστοι και σε καραντίνα
Πλέον το νοσοκομείο δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις όλο και αυξανόμενες ανάγκες

Δύσκολη είναι τις τελευταίες ημέρες η υγειονομική εικόνα στην Καλαμάτα, όπου τα νέα κρούσματα αυξάνονται και οι ανάγκες στις ΜΕΘ μεγαλώνουν, τη στιγμή που 22 από τους εργαζόμενους στο νοσοκομείο είναι ανεμβολίαστοι και βρίσκονται σε καραντίνα μετά από επαφή με κρούσματα.
Πλέον το νοσοκομείο δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις όλο και αυξανόμενες ανάγκες, με τους υπεύθυνους να ζητούν επέκταση της κλινικής COVID. Ήδη έχουν άρχισαν οι διακομιδές ασθενών με κορωνοϊό σε γειτονικά νοσοκομεία Σπάρτης και Τρίπολης, ενώ για να καλυφθούν οι ανάγκες ανακλήθηκαν άδειες υγειονομικών. 
 
Να επεκταθεί η κλινική COVID

Η διοικήτρια του Νοσοκομείου Καλαμάτας, Ελένη Αλειφέρη, κατά τη διάρκεια έκτακτης σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο παρουσίασε την κατάσταση υπό την οποία καλείται να λειτουργήσει το νοσοκομείο. «Έχουμε εξαντλήσει τα όρια της κλινικής, έχουμε αρχίσει να διακομίζουμε, 2 στο Νοσοκομείο Σπάρτης και 2 στο Νοσοκομείο Τρίπολης.
Κανονικά το νοσοκομείο έπρεπε να πάει στη β’ φάση, με κατάργηση κλινικών κι επέκταση της κλινικής Covid.
Η Μεσσηνία έχει τεράστια επισκεψιμότητα αυτή την περίοδο και στόχος είναι μέχρι και την άλλη εβδομάδα να αντέξει η λειτουργία του νοσοκομείου. 
«Στόχος είναι να διακομίσουμε περιστατικά μέχρι το τέλος της άλλης εβδομάδας για να μην περάσουν στη β’ φάση. Δεν υπάρχει περίπτωση να μην επεκταθεί η κλινική Covid. Με βάση τον πληθυσμό και τον αριθμό των ανεμβολίαστων (στην κλινική Covid το 98% είναι ανεμβολίαστοι) δεν γίνεται να μην περάσουμε στη β’ φάση». 

www.bankingnews.gr 


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης