Τελευταία Νέα
Κοινωνία

H περιφερειάρχης Ρόδη Κράτσα ανακοίνωσε την ανάκληση του lockdown στη Ζάκυνθο - Αναμένεται η επίσημη απόφαση από την Πολιτική Προστασία

H περιφερειάρχης Ρόδη Κράτσα ανακοίνωσε την ανάκληση του lockdown στη Ζάκυνθο - Αναμένεται η επίσημη απόφαση από την Πολιτική Προστασία
Έπειτα από παρέμβαση της Ρόδης Κράτσα επανεξετάστηκε η παράταση του μίνι lockdown στη Ζάκυνθο
Σχετικά Άρθρα

Λίγες μόλις ώρες και μία παρέμβαση από την περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων χρειάστηκαν για την αναθεώρηση της απόφασης που ήθελε την παράταση του μίνι lockdown στη Ζάκυνθο.
Ειδικότερα, η περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Ρόδη Κράτσα, ανακοίνωσε την ανάκληση της χθεσινής απόφασης της Πολιτικής Προστασίας, χωρίς καν να έχει βγει η επίσημη ανακοίνωση από την Πολιτική Προστασία.
«Η συγκεκριμένη απόφαση, επανεξετάστηκε με το επιδημιολογικό φορτίο να είναι σταθερά μικρότερο. Έδειξε αντιστάσεις η Ζάκυνθος σε αυτή την απότομη αύξηση των κρουσμάτων.
Οι Ζακυνθινοί έκαναν την αξιόλογη προσπάθεια της μεγάλης μείωσης των κρουσμάτων και αυτό αναγνωρίστηκε σε δεύτερη εξέταση», ανέφερε η κ. Κράτσα μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ.
Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, η κ. Κράτσα επικοινώνησε με κυβερνητικά στελέχη για το επιδημιολογικό προφίλ του νησιού.
Σε αντίστοιχη δήλωση προχώρησε ο βουλευτής Ζακύνθου της ΝΔ, Διονύσης Ακτύπης, ο οποίος κάνει λόγο για άρση περιορισμών έπειτα από εισήγηση για επανεξέταση δεδομένων.
«Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς τον υπουργό επικράτειας κ. Γεραπετρίτη Γεώργιο και τον ΓΓ του υπουργείου υγείας κ. Παναγιώτη Πρεζεράκο για το γεγονός ότι αξιολόγησαν εκ νέου τα επιδημιολογικά δεδομένα της Ζακύνθου και οδηγηθήκαμε στην άρση των περιορισμών μετά την εισήγηση μου για επανεξέταση των δεδομένων», ανέφερε.
Και το ερώτημα που τίθεται είναι πως εμπλέκεται ο Γιώργος Γεραπετρίτης στις αποφάσεις για τα μέτρα του κορωνοϊού; Τι σχέση έχει το χαρτοφυλάκιο του κ. Γεραπετρίτη με τα θέματα υγείας;
Μέχρι πρότινος γνωρίζαμε ότι οι επιστήμονες εισηγούνται τις αποφάσεις πρέπει να ληφθούν σχετικά με τα περιοριστικά μέτρα για τον κορωνοϊό... Έχει αλλάξει κάτι και τελικά αποφασίζει η κυβέρνηση;

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης