Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Κορωνοϊός: Αναστολή εργασίας για ανεμβολίαστους εκπαιδευτικούς που δεν θα κάνουν εργαστηριακά τεστ

Κορωνοϊός: Αναστολή εργασίας για ανεμβολίαστους εκπαιδευτικούς που δεν θα κάνουν εργαστηριακά τεστ
Πρακτικά σημαίνει ότι οι ανεμβολίαστοι εκπαιδευτικοί θα αναλάβουν το κόστος διενέργειας των εργαστηριακών τεστ -και συγκεκριμένα για δύο τέτοιου είδους τεστ κάθε εβδομάδα

Δεν θα επιτραπεί η είσοδος στα σχολεία στους εκπαιδευτικούς που δεν θα τηρήσουν τα μέτρα για τον κορωνοϊό, υπογράμμισε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη, ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας, Αλέξανδρος Κόπτσης.

 

Όπως τόνισε, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα, αυτό πρακτικά σημαίνει ότι θα εφαρμοστούν τα προβλεπόμενα για τους δημόσιους υπάλληλους με αναστολή εργασίας και μη καταβολή μισθού.

«Δεν μπορούμε να καταστρατηγήσουμε την νομοθεσία και να επιτρέψουμε να γίνει διασπορά από κάποιους που δεν θέλουν να τηρήσουν την νομοθεσία. Θα είμαστε αμείλικτοι σε αυτό.
Προετοιμαζόμαστε πυρετωδώς όλο το καλοκαίρι και προγραμματίζουμε την λειτουργία των σχολικών μονάδων με διττό στόχο, από τη μια να διασφαλίσουμε την υγεία των μαθητών και εκπαιδευτικών και από την άλλη, την απρόσκοπτη λειτουργία των σχολείων και της εκπαιδευτικής, διδακτικής διαδικασίας γιατί τα 2 τελευταία χρόνια, είχαμε πολλές παρενέργειες, αλλά την κρατήσαμε όρθια με την τηλεκπαίδευση» είπε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας.

Υπενθυμίζεται ότι το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε χθες ότι οι εκπαιδευτικοί θα προσέρχονται στα σχολεία ή τα ΑΕΙ με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή βεβαίωση νόσησης τελευταίου εξαμήνου ή βεβαίωση αρνητικού εργαστηριακού τεστ (rapid ήPCR test), το οποίο θα πρέπει να πραγματοποιείται δυο φορές την εβδομάδα με ευθύνη του εργαζόμενου.

 

Σημειώνεται ότι αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι ανεμβολίαστοι εκπαιδευτικοί θα αναλάβουν το κόστος διενέργειας των εργαστηριακών τεστ -και συγκεκριμένα για δύο τέτοιου είδους τεστ κάθε εβδομάδα.

 

Επιπλέον, ο γγ του υπουργείου Παιδείας σημείωσε ότι εντός των ημερών αναμένονται τα νέα αναλυτικά πρωτόκολλα λειτουργίας των εκπαιδευτικών δομών, τα οποία θα ανακοινωθούν λεπτομερώς την ερχόμενη εβδομάδα.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης