Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Έκρηξη κρουσμάτων - Σταθερά πάνω από 3.000 ημερησίως - Αυξήθηκαν οι διασωληνωμένοι στους 226

Έκρηξη κρουσμάτων - Σταθερά πάνω από 3.000 ημερησίως - Αυξήθηκαν οι διασωληνωμένοι στους 226
Έκτακτα περιοριστικά μέτρα στο Ηράκλειο Κρήτης - Συναγερμός από τους «σκληρούς» δείκτες

(Συνεχές upd) Με τους σκληρούς δείκτες της πανδημίας να έχουν πάρει την ανιούσα, κυβέρνηση και υγειονομικό προσωπικό βρίσκονται σε κατάσταση... συναγερμού.
Οι ρυθμοί των εμβολιασμών έχουν μειωθεί δραματικά, κάτι που δεν αναμένεται να αλλάξει ούτε και μετά την επιστροφή από τις διακοπές του καλοκαιριού.
Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με τη διασπορά της μετάλλαξης Delta εκτιμάται ότι θα δημιουργήσει προβλήματα από τον Σεπτέμβριο, οπότε και η λειτουργία της οικονομίας θα επιστρέψει στους κανονικούς ρυθμούς, ενώ θα ανοίξουν και τα σχολεία.
Στα νοσοκομεία της χώρας νοσηλεύονται πλέον 1.812 ασθενείς, εκ των οποίων οι 1.328 βρίσκονταν σε απλές κλίνες και οι 484 σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), σε Μονάδες Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ), σε Μονάδες Ειδικών Λοιμώξεων (ΜΕΛ) και σε θαλάμους αρνητικής πίεσης.
Ανάλογος αριθμός νοσηλευομένων βρισκόταν στα νοσοκομεία του ΕΣΥ το πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου, δηλαδή πριν από δύο μήνες.
Στην Αττική καταγράφεται μόλις το 1/4 των κρουσμάτων ημερησίως, γεγονός που αποδίδεται στο ότι έχουν μετακινηθεί λόγω διακοπών εκατοντάδες χιλιάδες κάτοικοι του λεκανοπεδίου.
Εκκλήσεις για εμβολιασμό των πολιτών απευθύνει η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Αθήνα-Πειραιά, Ματίνα Παγώνη.
«Κάνω έκκληση, όταν επιστρέψει ο κόσμος από τις διακοπές, να πάει να εμβολιαστεί» σημείωσε και συμπλήρωσε ότι το πλάνο για τείχος ανοσίας γύρω στο 80% στο τέλος Αυγούστου «θα μείνει όνειρο.
Δεν υπάρχει περίπτωση να το φτάσουμε».
Στο πλαίσιο αυτό, η κ. Παγώνη επισήμανε ότι από Σεπτέμβρη πρέπει να τρέξουμε έναν μαραθώνιο για να αυξηθούν οι εμβολιασμοί, καθώς «δεν υπάρχει άλλη σωτηρία».
Παράλληλα, εξέφρασε την ανησυχία της για τον 15Αυγουστο, δεδομένου ότι τότε θα φύγουν και οι τελευταίοι για διακοπές.
«Καταλαβαίνετε τι πρόκειται να γίνει στα νησιά, ήδη υπάρχει συνωστισμός στα σοκάκια, υπάρχει αύξηση κρουσμάτων στην Κρήτη, η οποία έρχεται δεύτερη μετά την Αθήνα, ενώ μας ανησυχούν και τα άλλα νησιά», υπογράμμισε.
Τέλος, ανέφερε ότι οι πολίτες δεν πρέπει να φοβούνται το εμβόλιο.
«Μπορεί και οι εμβολιασμένοι να αρρωσταίνουν, αλλά τα συμπτώματα είναι πολύ απλά και δεν έχουν καμία σχέση με αυτούς που νοσηλεύονται και φτάνουν στις ΜΕΘ», κατέληξε.

Έκτακτα περιοριστικά μέτρα στο Ηράκλειο Κρήτης

Μετά από εισήγηση της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοΐου Covid-19, η Κυβέρνηση προχώρησε στην υιοθέτηση και εφαρμογή ειδικών, τοπικού χαρακτήρα μέτρων για την Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου Κρήτης, η οποία και μεταφέρεται στο κόκκινο (επίπεδο 4) λόγω αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου.

Πιο συγκεκριμένα, από την Τετάρτη, 11 Αυγούστου στις 06:00 το πρωί θα ισχύουν τα κάτωθι:

  • Απαγόρευση κυκλοφορίας από 01:00 το βράδυ έως 06:00 το πρωί, με εξαίρεση λόγους εργασίας και σοβαρούς λόγους υγείας.
  • Απαγόρευση μουσικής καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και ψυχαγωγίας.
  • Τα μέτρα ισχύουν μέχρι την Τρίτη 17 Αυγούστου και θα αξιολογηθούν εκ νέου από την Επιτροπή την επόμενη εβδομάδα.

Υπενθυμίζεται ότι τόσο στη συγκεκριμένη περιοχή, όπως και σε όλη την επικράτεια, απαγορεύεται η διενέργεια οποιασδήποτε μορφής εκδηλώσεων έναντι οποιασδήποτε μορφής ανταλλάγματος, με φυσική παρουσία πλήθους άνω των είκοσι (20) ατόμων σε ιδιωτικό, μη επαγγελματικό χώρο.
Το διοικητικό πρόστιμο σε περίπτωση παράβασης ανέρχεται από 50.000 έως 200.000 ευρώ για τον μισθωτή ή παραχωρησιούχο του ιδιωτικού, μη επαγγελματικού χώρου, στον οποίο έλαβε ή λαμβάνει χώρα η εν λόγω εκδήλωση.

Στα 3.475 τα ημερήσια κρούσματα κορωνοϊού - Στους 226 οι διασωληνωμένοι

Τα νέα 11/8 εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 3.475, εκ των οποίων 15 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.
Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 524.871, εκ των οποίων 51,2% άνδρες.
Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 128 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.564 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

gem2.jpg
To Rt για την επικράτεια βάσει των κρουσμάτων εκτιμάται σε 1,09 (95% ΔΕ: 0,88 - 1,37)
Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 19, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 13.138 θάνατοι.
Το 95,2% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 226 (χθες 219).
odw2edw.jpg

Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 έτη.
To 85,4% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 2.854 ασθενείς.
Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 246 (ημερήσια μεταβολή 16,59%).
Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 212 ασθενείς.
Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 40 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0,2 έως 106 έτη).
snip3.jpg

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης