Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Στις 13/9 ανοίγουν τα σχολεία - Οι όροι για την επιστροφή στις αίθουσες εκπαιδευτικών και μαθητών

Στις 13/9 ανοίγουν τα σχολεία - Οι όροι για την επιστροφή στις αίθουσες εκπαιδευτικών και μαθητών

Το υπουργείο Παιδείας απευθύνει νέα έκκληση προς τους εκπαιδευτικούς για εμβολιασμό

Τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου θα χτυπήσει το πρώτο κουδούνι για τη νέα σχολική χρονιά.
Σε ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας περιγράφονται και οι όροι για την επιστροφή εκπαιδευτικών και μαθητών στις αίθουσες.
Ειδικότερα, οι εκπαιδευτικοί οφείλουν να προσέρχονται στην εργασία τους με πιστοποιητικό εμβολιασμού, βεβαίωση παρελθούσας νόσησης από κορωνοϊό (τελευταίου εξαμήνου) ή βεβαίωση αρνητικού εργαστηριακού τεστ, το οποίο θα πρέπει να πραγματοποιείται δύο φορές την εβδομάδα με ευθύνη του εργαζομένου. Οι ίδιες προϋποθέσεις θα ισχύσουν και για το εκπαιδευτικό προσωπικό και τους φοιτητές στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα.
Την ίδια στιγμή, οι μαθητές θα προσέρχονται στη σχολική μονάδα με πιστοποιητικό εμβολιασμού (για τους μαθητές 12 ετών και άνω) ή βεβαίωση παρελθούσας νόσησης (τελευταίου εξαμήνου) ή δήλωση αρνητικού αυτοδιαγνωστικού τεστ, το οποίο θα πραγματοποιείται επίσης δύο φορές την εβδομάδα.
«Παροτρύνουμε τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας που δεν έχουν ακόμη εμβολιαστεί να σπεύσουν να αξιοποιήσουν αυτήν την ασπίδα προστασίας από τον κορωνοϊό, πριν την έναρξη της νέας σχολικής και ακαδημαϊκής χρονιάς. Στόχος όλων μας, η προστασία της ατομικής και δημόσιας υγείας και η απρόσκοπτη λειτουργία των εκπαιδευτικών μας δομών» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης