Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Θοδωρής Κέρης: «Το Μαξίμου έκαψε επίτηδες την Εύβοια για να φυτέψουν ανεμογεννήτριες»

Θοδωρής Κέρης: «Το Μαξίμου έκαψε επίτηδες την Εύβοια για να φυτέψουν ανεμογεννήτριες»
Ο κ. Κέρης έκανε λόγο για ανυπαρξία των εναέριων πυροσβεστικών μέσων και μίλησε για απόλυτη οικονομική καταστροφή

Σε μια σοβαρότατη καταγγελία προχώρησε ο πρόεδρος των Ροβιών για τα στρέμματα που έγιναν στάχτη από το πύρινο μέτωπο που μαίνεται στην Εύβοια και έχει αφανίσει το 1/3 του νησιού, Θοδωρής Κέρης.

Ο πρόεδρος των Ροβιών τόνισε τη τεράστια καταστροφή του δάσους στις κοινότητες  Παλαιοχώρι, Δαμιά, Καμούδι, Δριμώνα, Μαρούλι, Κούλουρους, Όσιο Δαυίδ και ζήτησε να παρέμβει ο Εισαγγελέας: «Καμένη γη παντού. Δεν υπάρχει πράσινο πουθενά. Έχει καεί ολοσχερώς από Ευβοϊκό έως το Αιγαίο» δήλωσε στο Mega.

Τονίζοντας μάλιστα ότι ο ίδιος είναι ψηφοφόρος της κυβέρνησης, αναφέρει ότι ως πολίτης έχει απογοητευτεί στο έπακρο από τους χειρισμούς της: «Αν αυτή τη στιγμή ερχόταν εδώ ο Μητσοτάκης ή ο Χαρδαλιάς θα έπρεπε να έχουν μαζί πέντε διμοιρίες ΜΑΤ. Σας το λέω εγώ που είχα ψηφίσει τη Νέα Δημοκρατία. Έχω απογοητευτεί όσο δεν παίρνει» δήλωσε και πρόσθεσε ότι αδιαφορεί για τυχόν συνέπειες που θα έχουν οι δηλώσεις του

Ο κ. Κέρης έκανε λόγο για ανυπαρξία των εναέριων πυροσβεστικών μέσων και μίλησε για απόλυτη οικονομική καταστροφή: «Τεράστιο παράπονο από την πυροσβεστική και την πολιτεία. Δεν ήρθε κανένα εναέριο σκάφος. Είναι απαράδεκτα πράγματα. Τέσσερις πέντε μέρες ήταν η αρχή. Το δύσκολο είναι από εδώ και μετά. Η περιοχή ζούσε από τουρισμό και αγροτικά. 90% οικονομική καταστροφή. Όποιος νομίζει ότι είναι υπερβολή, ας έρθει εδώ να κάνει αυτοψία και να μας πει» δήλωσε μεταξύ άλλων.

Μάλιστα, ο πρόεδρος των Ροβιών όταν ρωτήθηκε να πει τη γνώμη του για τα μέτρα στήριξης που προανήγγειλε η κυβέρνηση, ο ίδιος απάντησε ότι το ίδιο το Μαξίμου έκαψε την Εύβοια εσκεμμένα: «Το Μαξίμου έκαψε επίτηδες την Εύβοια, γιατί τρεις μέρες δεν σηκώθηκε ούτε ένα εναέριο μέσο, δεν πέταξε ούτε drone. Για να την φυτέψουν όπως σε όλη την Ελλάδα με ανεμογεννήτριες» κατήγγειλε και πρόσθεσε ότι ορισμένα πληρώματα της πυροσβεστικής τραβούσαν… σέλφι: «Ήμουν με συνεταιρισμό δασικό στην πρώτη γραμμή για να κάνουμε αντιπυρικές ζώνες και ορισμένα πληρώματα πυροσβεστικής είπαν ότι “εμείς έχουμε εντολές να κοιτάμε, να μην μπαίνουμε μέσα” και μας τράβαγαν σέλφι. Δεν είναι όλοι πυροσβέστες έτσι, γιατί υπήρχαν και πληρώματα, τα οποία έχυναν το αίμα τους για να σβήσουν τη φωτιά».

Δείτε το βίντεο



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης