Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Συναγερμός από τους «σκληρούς» δείκτες - Σχεδόν οι μισοί διασωληνωμένοι είναι 40-64 ετών - Θέμα ωρών το lockdown στην Κρήτη

Συναγερμός από τους «σκληρούς» δείκτες - Σχεδόν οι μισοί διασωληνωμένοι είναι 40-64 ετών - Θέμα ωρών το lockdown στην Κρήτη

Οι ειδικοί προειδοποιούν για τον κίνδυνο η Κρήτη να εξελιχθεί σε... Ιταλία πρώτου κύματος

Σχετικά Άρθρα

(upd) Με τους σκληρούς δείκτες της πανδημίας να έχουν πάρει την ανιούσα, κυβέρνηση και υγειονομικό προσωπικό βρίσκονται σε κατάσταση... συναγερμού, ενώ θέμα ωρών θεωρείται πλέον το lockdown στην Κρήτη και συγκεκριμένα στο Ηράκλειο.
Οι ρυθμοί των εμβολιασμών έχουν μειωθεί δραματικά, κάτι που δεν αναμένεται να αλλάξει ούτε και μετά την επιστροφή από τις διακοπές του καλοκαιριού. Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με τη διασπορά της μετάλλαξης Delta εκτιμάται ότι θα δημιουργήσει προβλήματα από τον Σεπτέμβριο, οπότε και η λειτουργία της οικονομίας θα επιστρέψει στους κανονικούς ρυθμούς, ενώ θα ανοίξουν και τα σχολεία.
Ειδικότερα, το χθεσινό επιδημιολογικό δελτίο ανέφερε 20 θανάτους με το σύνολο των νεκρών μέσα στις πρώτες εννέα ημέρες του Αυγούστου να είναι 212, άλλες 223 εισαγωγές ασθενών στα νοσοκομεία και 207 διασωληνωμένους ασθενείς, εκ των οποίων σχεδόν οι μισοί ανήκουν στο ηλικιακό γκρουπ 40-64 ετών.
Capture_79.JPGΣτα νοσοκομεία της χώρας νοσηλεύονται πλέον 1.812 ασθενείς, εκ των οποίων οι 1.328 βρίσκονταν σε απλές κλίνες και οι 484 σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), σε Μονάδες Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ), σε Μονάδες Ειδικών Λοιμώξεων (ΜΕΛ) και σε θαλάμους αρνητικής πίεσης.
Ανάλογος αριθμός νοσηλευομένων βρισκόταν στα νοσοκομεία του ΕΣΥ το πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου, δηλαδή πριν από δύο μήνες.
Στην Αττική καταγράφεται μόλις το 1/4 των κρουσμάτων ημερησίως, γεγονός που αποδίδεται στο ότι έχουν μετακινηθεί λόγω διακοπών εκατοντάδες χιλιάδες κάτοικοι του λεκανοπεδίου. Χθες ενδεικτικά από τα 2.598 κρούσματα της επιδημιολογικής έκθεσης, στην Αττική επιβεβαιώθηκαν τα 657.

Ανησυχία για Κρήτη

Εν τω μεταξύ, θέμα ωρών θεωρείται η επιβολή lockdown στην Κρήτη και συγκεκριμένα στο Ηράκλειο.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Cretalive, η απόφαση έχει ήδη ληφθεί, ενώ οι σχετικές ανακοινώσεις αναμένονται το αργότερο αύριο (11/8/2021). Οι ίδιες πηγές ενημέρωσης αναφέρουν ότι το lockdown που θα ανακοινωθεί θα είναι όπως αυτό που αποφασίστηκε για την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, δηλαδή:

  • Απαγόρευση κυκλοφορίας από τη 01.00 τα ξημέρωματα ως στις 06.00 το πρωί.
  • Απαγόρευση στην εστίαση της μουσικής καθ’ ολο το 24ωρο.

Σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες, δεν αποκλείεται ανάλογα μέτρα να ληφθούν τις επόμενες ημέρες και για τις Περιφερειακές Ενότητες Ρεθύμνου και Λασιθίου.
Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην Κρήτη προκαλεί έντονη ανησυχία με τους ειδικούς να προειδοποιούν για τον κίνδυνο να εξελιχθεί σε… Ιταλία του α' κύματος.
Το καμπανάκι του κινδύνου χτύπησε ο διευθυντής της ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου και συντονιστής των Μονάδων του νησιού κ. Δημήτρης Γεωργόπουλος. «Πρέπει οι Κρητικοί να σπεύσουν να εμβολιαστούν. Η κατάσταση θα εξελιχθεί δραματικά στο νησί το επόμενο διάστημα. Η Κρήτη θα ζήσει ότι βίωσε η Ιταλία στο πρώτο κύμα της πανδημίας», δήλωσε την ΕΡΤ Ηρακλείου.
Το πρόβλημα της Κρήτης, σύμφωνα με τον κ. Γεωργόπουλο δεν σχετίζεται με τον τουρισμό. Όπως επισημαίνει δεν ευθύνονται οι ξένοι τουρίστες για την αύξηση του αριθμού των νοσούντων από κορωνοϊό. Γι’ αυτό την ευθύνη φέρουν οι Κρητικοί, οι οποίοι από τη μια αρνούνται να κάνουν το εμβόλιο και από την άλλη δεν προσέχουν στις κοινωνικές τους επαφές, με αποτέλεσμα η κατάσταση να έχει ξεφύγει. «Έχουμε περιπτώσεις σε χωριά, ιερείς εμποδίζουν τον κόσμο να εμβολιαστεί, δίχως να αντιλαμβάνονται το κακό που κάνουν. Κάποιοι από αυτούς καταλήγουν στα νοσοκομεία αφού νοσούν με κορωνοϊό».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης