Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Ισραήλ: Αποστολή δύο πυροσβεστικών αεροσκαφών στην Ελλάδα

Ισραήλ: Αποστολή δύο πυροσβεστικών αεροσκαφών στην Ελλάδα
Ο Ελλήνας πρωθυπουργός συνομίλησε με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ, Naftali Bennett
Σχετικά Άρθρα
Στις προσπάθειες της χώρας μας για την κατάσβεση των καταστροφικών πυρκαγιών, συμβάλει η κυβέρνηση του Ισραήλ, στέλνοντας αύριο Τρίτη 10 Αυγούστου 2021 δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη.
Αυτό ανέφερε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Naftali Bennett, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, σύμφωνα με ανακοίνωνη τη Δευτέρα 9 Αυγούστου 2021.
Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση της ισραηλινής πρεσβείας στην Ελλάδα, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός τηλεφώνησε στον Έλληνα ομόλογό του σήμερα το απόγευμα, για να εκφράσει την αλληλεγγύη του και την υποστήριξη του στην Ελλάδα καθώς αντιμετωπίζει τις πυρκαγιές που μαίνονται.
Επισημαίνεται πως ο κ. Bennett ενημέρωσε τον Κυρ. Μητσοτάκη για την απόφασή του να αποστείλει δυο ισραηλινά πυροσβεστικά αεροσκάφη στην Ελλάδα προκειμένου να συνδράμουν στην κατάσβεση των δασικών πυρκαγιών στην χώρα.

H αρωγή

Η βοήθεια, όπως σημειώνεται, προστίθεται σε εκείνη των Ισραηλινών πυροσβεστών που βρίσκονται ήδη στη χώρα και δραστηριοποιούνται σε συντονισμό με τo ελληνικό πυροσβεστικό σώμα. Υπενθυμίζεται ότι το Ισραήλ έχει αποστείλει 16 πυροσβέστες, που έφτασαν στη χώρα μας την Παρασκευή 6 Αυγούστου.

Το μήνυμα

Παράλληλα, εκπέμπεται το μήνυμα πως το Ισραήλ στέκεται στο πλευρό του ελληνικού λαού σε ώρα ανάγκης.
Ο πρέσβης του Ισραήλ στην Ελλάδα, Yossi Amrani δήλωσε ότι «αυτό αποτελεί μια επιπλέον έκφραση της φιλίας μεταξύ των λαών του Ισραήλ και της Ελλάδας και της δυνατής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών μας. Αν και το επίπεδο του συναγερμού στο Ισραήλ για πυρκαγιές είναι ακόμη υψηλό δεν έχουμε κανένα δισταγμό να τείνουμε χείρα βοηθείας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης