Τελευταία Νέα
Κοινωνία

ΕΛ.ΑΣ: Σύλληψη 38χρονου για απόπειρα εμπρησμού στο άλσος Φινοπούλου στου Γκύζη

ΕΛ.ΑΣ: Σύλληψη 38χρονου για απόπειρα εμπρησμού στο άλσος Φινοπούλου στου Γκύζη
Την Κυριακή 8/8 συνελήφθησαν από υπαλλήλους του ανακριτικού τμήματος της Πυροσβεστικής Πειραιά, τρεις νεαροί που κατηγορούνται για εμπρησμούς από πρόθεση σε άλσος στο Πέραμα
Σχετικά Άρθρα

Σε ακόμα μία σύλληψη για απόπειρα εμπρησμού, αυτή τη φορά στο άλσος Φινοπούλου στου Γκύζη, προχώρησαν το απόγευμα του Σαββάτου 7/8 αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών (Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής), που πραγματοποιούσαν περιπολία στο πλαίσιο της επιφυλακής και επιτήρησης στην Αττική, για την πρόληψη εμπρησμών.
Πρόκειται για έναν 38χρονο αλλοδαπό, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία και θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Η σύλληψη

Ειδικότερα, αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που περιπολούσαν εντός του άλσους Φινοπούλου στην Αθήνα, έκριναν ύποπτο τον 38χρονο που έφερε σακίδιο πλάτης επιμελώς κρυμμένο. Άμεσα προσέγγισαν το άτομο και προέβησαν σε έλεγχο αυτού. Διαπίστωσαν ότι κρατούσε αναπτήρα και άδειο πακέτο τσιγάρα με εμφανή ίχνη καύσης, ενώ σε παρακείμενη ρίζα δέντρου βρίσκονταν κομμάτια από χαρτοπετσέτες.
Σε επακόλουθο έλεγχο στο σακίδιο του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο αυτοσχέδια φιτίλια από χαρτί και ένα μικρό κομμάτι αλουμινόχαρτου, όλα με εμφανή ίχνη καύσης.

Τρεις συλλήψεις στο Πέραμα

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα την Κυριακή 8/8 συνελήφθησαν από υπαλλήλους του ανακριτικού τμήματος της Πυροσβεστικής Πειραιά, τρεις νεαροί που κατηγορούνται για εμπρησμούς από πρόθεση σε άλσος στο Πέραμα.
Σύμφωνα με πληροφορίες από την πυροσβεστική, πρόκειται για έναν 21χρονο, έναν 16χρονο και έναν 17χρονο, για τους οποίους ενημερώθηκε σχετικά η αρμόδια εισαγγελική αρχή.
Οι τρεις νεαροί, σύμφωνα με πληροφορίες, στις 07:00 το πρωί της Κυριακής 8/8, έβαλαν φωτιές με αναπτήρα σε πευκοβελόνες, χαρτιά και ξύλα σε διάφορα σημεία του άλσους, οι οποίες σβήστηκαν άμεσα.
Τις αρχές ειδοποίησαν περίοικοι που τις είδαν και τελικά, συνελήφθησαν.

Έγιναν 19 προσαγωγές – Αφέθηκαν ελεύθεροι

Συνολικά 19 προσαγωγές υπόπτων πραγματοποιήθηκαν χτες (7/8), μέσα σε ένα 24ωρο, από τις περιπολίες που έχει ενεργοποιήσει η ΕΛ.ΑΣ για την αποτροπή εμπρησμών, με την συνεργασία και πολιτών, οι οποίοι και αναφέρουν οτιδήποτε ύποπτο αντιλαμβάνονται.
Οι 11 προσήχθησαν κατά την διάρκεια της μέρας και οι 8 τις βραδινές ώρες του Σαββάτου 7/8, ενώ όλοι αφέθηκαν ελεύθεροι, καθώς δεν προέκυψαν κάποια στοιχεία σε βάρος τους.
Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο αυτής της κινητοποίησης συνελήφθη ο 47χρονος στην Πετρούπολη, ο οποίος είχε βάλει φωτιά σε τέσσερις κάδους απορριμμάτων και σε άλλα δύο σημεία στο άλσος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης