Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών: Νέες εκτιμήσεις για τις καμένες εκτάσεις σε Αττική και Εύβοια

Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών: Νέες εκτιμήσεις για τις καμένες εκτάσεις σε Αττική και Εύβοια
Η έως τώρα καμένη έκταση στην περιοχή της Αττικής ανέρχεται σε 7.615 εκτάρια (76.150 στρέμματα) και η καμένη έκταση στην Εύβοια είναι 19.794 εκτάρια (197.940 στρέμματα)

Ανανεωμένες εκτιμήσεις των καμένων εκτάσεων στη Βαρυμπόμπη και την Εύβοια, σύμφωνα με τις δορυφορικές εικόνες VIIRS της ευρωπαϊκής πλατφόρμας Forest Fire Information System (FFIS), έδωσε στη δημοσιότητα το Κέντρο BEYOND του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ).
Συγκεκριμένα, όπως εκτιμά, η έως τώρα καμένη έκταση στην περιοχή της Αττικής ανέρχεται σε 7.615 εκτάρια (76.150 στρέμματα) και η καμένη έκταση στην Εύβοια είναι 19.794 εκτάρια (197.940 στρέμματα).
fa1.JPG

fa2.JPG
Η αρχική εκτίμηση της καμένης έκτασης για την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στον δήμο Δελφών, σύμφωνα με τις δορυφορικές εικόνες VIIRS, είναι 1.801 εκτάρια (περίπου 18.000 στρέμματα).
Τέλος, το ΕΑΑ επισημαίνει ότι οι τιμές αυτές αποτελούν εκτιμήσεις, καθώς οι πυρκαγιές βρίσκονται ακόμη σε εξέλιξη. Η ομάδα του BEYOND θα επανέλθει με πιο λεπτομερή αποτίμηση της καμένης έκτασης ύστερα από επεξεργασία δορυφορικών εικόνων υψηλής ανάλυσης Sentinel.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης