Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Πυρκαγιά Εύβοιας: Καλά στην υγεία του ο πυροσβέστης - Περιφερειάρχης: Να μην περάσει η φωτιά το "Καντήλι"

Πυρκαγιά Εύβοιας: Καλά στην υγεία του ο πυροσβέστης - Περιφερειάρχης: Να μην περάσει η φωτιά το
Καλά στην υγεία του ο πυροσβέστης που τραυματίστηκε

Μάχη με τις φλόγες στα κρίσιμα μέτωπα της Εύβοιας γίνουν οι εναέριες και επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις, με την κατάσταση να παραμένει εφιαλτική και έχουν γίνει στάχτες πάνω από 350.000 στρέμματα.
Το μέτωπο στο Σπαθάρι, τα Καλύβια, και τον Κάκαβο πήρε διαφορετική τροπή, μετά τις ρίψεις νερού από το ρωσικό Β 200 και τα ελικόπτερα. Πλέον, το πύρινο μέτωπο που κινείται προς τη νότια πλευρά και είναι έξω από τα χωριά, ενώ δεν απειλεί άμεσα κατοικημένες περιοχές.
Στο δυτικό μέτωπο, που αναπτύχθηκε μετά το Δρυμώνα και πήρε κατεύθυνση προς την Ιστιαία , συνεχίζονται οι προσπάθειες των πυροσβεστών, κατοίκων της περιοχής, αλλά και των χωματουργικών μηχανήματων της Περιφέρειας και του Δήμου Ιστιαίας-Αιδηψού με τις αντιπυρικές ζώνες, ώστε να κρατηθεί η φωτιά έξω από το χωριό Σήμια που το έχουν κυκλώσει οι φλόγες, ενώ άρχισαν να επιχειρούν αεροσκάφη και ελικόπτερα.
Στο μεταξύ, αναζωπυρώθηκαν διάφορες εστίες στην Κοκκινομηλιά, το Μαρούλι, τις Μηλιές, τον Κρυονερίτη και τις Αγδίνες.

Σπανός: Κρίσιμη η κατάσταση- Να μην περάσει η φωτιά Καντήλι

«Τίποτα δεν έχει κριθεί ακόμα. Θέλουμε να κρατήσουμε τα μεγάλα μέτωπα. Να μην περάσουν το Καντήλι», ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Περιφερειάρχης Στερεάς, Φάνης Σπανός.
Σημειώνεται ότι το Καντήλι είναι ένα παλιό Λατομείο που με τις εξορύξεις και τους γύρω δρόμους λειτουργεί σαν αντιπυρική ζώνη για το πέρασμα της φωτιάς από την Βόρεια στην Κεντρική Εύβοια.
Σύμφωνα με τον κ. Σπανό, «η κατάσταση είναι κρίσιμη. Χρειάζεται ακόμη πάρα πολλή προσπάθεια» και «χρειαζόμαστε ενίσχυση των δυνάμεων. Μόνο με χωματουργικά και σκαπτικά μηχανήματα δεν σβήνει η φωτιά. Έχει προκληθεί μία τεράστια καταστροφή. Πάνω από 300 χιλιάδες στρέμματα έχουν γίνει στάχτες».

Καλά στην υγεία του ο πυροσβέστης που τραυματίστηκε

«Είναι πάρα πολύ καλά στην υγεία του ο 45χρονος πυροσβέστης που τραυματίστηκε τα ξημερώματα στη Λίμνη της Εύβοιας», επιβεβαίωσε ο Διοικητής της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας και Στερεάς Φώτης Σερέτης.
Ο 45χρονος πυροσβέστης κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων στα φλεγόμενα σπίτια στη Λίμνη της Εύβοιας λίγο πριν τις 4 το πρωί τραυματίστηκε όταν έπεσαν πάνω του διάφορα οικοδομικά υλικά.
Ασθενοφόρο τον μετέφερε στο ΚΥ Ιστιαίας και στη συνέχεια στο νοσοκομείο της Χαλκίδας, όπου διαπιστώθηκαν κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις ελαφράς μορφής, όπως επίσης και χτυπήματα στα πλευρά και τα πόδια.
Σύμφωνα με τον κ. Σερέτη ο τραυματίας «νοσηλεύεται και παρακολουθείται από τους γιατρούς. Είναι πολύ καλά στην υγεία του».


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης