Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Ρόδος - πυρκαγιές: Αυξημένα μέτρα επιφυλακής – Μήνυμα 112 στους κατοίκους

Ρόδος - πυρκαγιές: Αυξημένα μέτρα επιφυλακής – Μήνυμα 112 στους κατοίκους
Mήνυμα από το 112 στους κατοίκους της Ρόδου για να επιδείξουν ιδιαίτερη προσοχή επειδή υπάρχει αυξημένος κίνδυνος πυρκαγιάς στο νησί

Σε ισχύ είναι αυξημένα μέτρα επιφυλακής και επιτήρησης σε όλο το νησί της Ρόδου και κυρίως στις δασικές περιοχές από την Παρασκευή 6/8, καθώς για σήμερα(7/8) υπάρχει ακραίος κίνδυνος φωτιάς -κατηγορίας 5- σύμφωνα με το χάρτη επικινδυνότητας της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.
Ήδη, επείγουσα ειδοποίηση στους κατοίκους της Ρόδου για να επιδείξουν ιδιαίτερη προσοχή επειδή υπάρχει αυξημένος κίνδυνος πυρκαγιάς στο νησί απέστειλε το πρωί του Σαββάτου 7/8 η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, με μήνυμα από το 112, ενώ ανάλογες ανακοινώσεις έχουν γίνει από χθες και από την περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Αυξημένα μέτρα επιφυλακής

Στη Ρόδο έχουν τεθεί σε ισχύ αυξημένα μέτρα επιφυλακής και επιτήρησης κυρίως στις δασικές περιοχές, ενώ αυξημένη είναι η ετοιμότητα από όλες τις υπηρεσίες της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του δήμου Ρόδου. Μάλιστα, ανάλογα μέτρα έχουν τεθεί σε Κω και Κάρπαθο, όπως επίσης και στα άλλα νησιά της Δωδεκανήσου.
Επί ποδός βρίσκονται από νωρίς πυροσβέστες και εθελοντές, σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση , καθώς στο νησί επικρατούν ισχυροί άνεμοι.
Στις επικίνδυνες περιοχές πραγματοποιούνται και περιπολίες σε μόνιμη βάση.

Συστάσεις

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.
Επιπλέον, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κά.
Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης