Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Βιβλικές οι καταστροφές στην Βόρεια Αττική με 4 βασικές εστίες: Σε εξέλιξη μέτωπα σε Θρακομακεδόνες και Βαρυμπόμπη

Βιβλικές οι καταστροφές στην Βόρεια Αττική με 4 βασικές εστίες: Σε εξέλιξη μέτωπα σε Θρακομακεδόνες και Βαρυμπόμπη

Έχουν εκκενωθεί το Μαρκόπουλο Ωρωπού, το Μήλεσι, η Μαυροσουβάλα, το Λεβίδι και το Μπάφι, με απόφαση της Περιφέρειας

Σχετικά Άρθρα

Εξαιρετικά δύσκολη νύχτα αναμένεται για τις πυροσβεστικές δυνάμεις, αλλά και τους πολίτες της Βόρειας Αττικής η τρίτη νύχτα αγωνίας μάχης με τις φλογες που έχουν πληγεί από τα τεράστια πύρινα μέτωπα που εξακολουθούν να βρίσκονται σε εξέλιξη και δεν φαίνεται να μπορούν να τεθούν υπό έλεγχο.
Το βράδυ της Παρασκευής 6 Αυγούστου 2021 η πυρκαγιά πέρασε την Εθνική Οδό στο ύψος της Μαλακάσας και κινείται προς Ωρωπό.
Πιο συγκεκριμένα οι πυροσβέστες δεν κατάφεραν να αποτρέψουν το πύρινο μέτωπο προς Λαμία και συγκεκριμένα προς το Μαρκόπουλο Ωρωπού.
δήμαρχος Ωρωπού, κ. Γιασημάκης, δήλωσε πως η φωτιά καίει στην πλαγιά αλλά είναι σε μεγάλη απόσταση από τον Ωρωπό.
Για προληπτικούς λόγους έχει παρθεί η απόφαση από την Περιφέρεια για να εκκενωθεί το Μαρκόπουλο Ωρωπού, το Μήλεσι, η Μαυροσουβάλα, το Λεβίδι και το Μπάφι.
Τα μέτωπα της Αττικής
live-i-pyrini-epelasi-stin-ellada-apo-doryforo2
Αμυγδαλέζα

Νωρίτερα η ΕΛ.ΑΣ τέθηκε σε κατάσταση συναγερμού και αποφασίστηκε η προληπτική εκκένωση του προαναχωρισιακού κέντρου κράτησης στην Αμυγδαλέζα.
Η αστυνομία σε συνεργασία με το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου μετέφερε με λεωφορεία για λόγους ασφαλείας τους αλλοδαπούς που κρατούνταν στο κέντρο σε άλλες δομές της Αττικής.
kryoneri_pho
kryoneri__13_

Συλλήψεις και προσαγωγές υπόπτων για εμπρησμούς

Την ώρα που η χώρα αντιμετωπίζει πλήθος πύρινα μέτωπα έχουν ήδη σημειωθεί προσαγωγές αλλά και συλλήψεις υπόπτων για εμπρησμό από τις αρχές.
O υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά τη διάρκεια έκτακτης ενημέρωσης για την εξέλιξη των πυρκαγιών, ενημέρωσε πως μέχρι στιγμής έχουν γίνει τρεις συλλήψεις, στη Φωκίδα, στην Αττική και στην Καλαμάτα.
Στην Αττική για πρόθεση και στην Καλαμάτα για πρόθεση κατά εξακολούθηση, με επιβεβαιωμένες τουλάχιστον 3 περιπτώσεις για το ίδιο άτομα που αύριο θα οδηγηθεί στην αντεισαγγελέα Πρωτόδικων Καλαμάτας, διευκρίνισε.
Άνδρες της Ομάδας ΔΙΑΣ προχώρησαν στην προσαγωγή δύο ατόμων στο δρόμο του Αγίου Στεφάνου προς Καπανδρίτι, οι οποίοι είχαν ένα μπιτόνι με βενζίνη το οποίο δεν μπορούσαν να δικαιολογήσουν.
Αλλά και στο Πεδίον του Άρεως σημειώθηκε διπλή απόπειρα εμπρησμού και συνελήφθη μια γυναίκα, σύμφωνα με ανακοίνωση της περιφέρειας Αττικής.
 φωτια_πεδ_αρεως_1
Χαρδαλιάς: 98 νέα μέτωπα σε μία ημέρα, 154 οι πυρκαγιές και 631 απεγλωβισμοί - Πιο δύσκολη η νύχτα

Νέα έκτακτη ενημέρωση για τις πυρκαγιές σε ολόκληρη την Ελλάδα πραγματοποίησε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς την Παρασκευή 6 Αυγούστου 2021.
Όπως ανέφερε σήμερα ξεκίνησαν 98 νέες πυρκαγιές, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν σήμερα 154 πυρκαγιές.
Παράλληλα, είπε πως αυτή τη στιγμή υπάρχουν 64 ενεργά μέτωπα.
Στη συνέχεια, εξέφρασε τη θλίψη του για τον θάνατο του εθελοντή πυροσβέστη, ο οποίος έχασε τη ζωή του μετά από δυστύχημα στην Ιπποκράτειο Πολιτεία.
Ακόμα, ευχαρίστησε όλους τους πυροσβέστες, οι οποίοι με αυταπάρνηση συνεχίζουν νυχθημερόν να πολεμούν τον πύρινο εφιάλτη.
Μιλώντας για τη φωτιά στην Εύβοια είπε πως απεγκλωβίστηκαν 631 άνθρωποι.
«Έχουμε μπροστά μας μια ακόμη πιο δύσκολη νύχτα.
Καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια να αντιμετωπίσουμε όλα τα ενεργά μέτωπα με όλα τα μέσα που έχουμε στη διάθεσή μας» κατέληξε.


ΔΕΔΔΗΕ: Παύση μέχρι νεωτέρας στις κυλιόμενες διακοπές ρεύματος

Ενημερώνει του καταναλωτές ο ΔΕΔΔΗΕ ότι προκειμένου να διασφαλισθεί η ομαλή λειτουργία του ηλεκτρικού συστήματος της ηπειρωτικής χώρας είναι σε ετοιμότητα να πραγματοποιήσει εκ περιτροπής διακοπές σε συνεννόηση με τον ΑΔΜΗΕ, ο οποίος μέχρι αυτή τη ώρα έχει όλα τα φορτία διαθέσιμα και δεν έχει δώσει εντολή για εκ περιτροπής διακοπές, σύμφωνα με ανακοίνωση την Παρασκευή 6 Αυγούστου 2021.

Τα σήματα του 112 για εκκενώσεις 

Σοβαρή αναζωπύρωση σημειώθηκε λίγο μετά τις 7:00 το απόγευμα στη Βαρυμπόμπη, καθώς οι φλόγες πλησιάζουν πολύ κοντά στα σπίτια. η, γεγονός που οδήγησε στην εντολή εκκένωσης η οποία μεταδόθηκε και μέσω του του 112.
Το μήνυμα αναφέρει: «Αν βρίσκεστε στη Βαρυμπόμπη εκκενώστε τώρα προς Θρακομακεδόνες και Αχαρνές για λόγους ασφαλείας». Η αναζωπύρωση, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, βρίσκεται πάνω από το αεροδρόμιο του Τατοΐου.
Καταβάλλονται προσπάθειες να μην πάρει μεγάλη έκταση η πυρκαγιά.
Νέα μέτωπα δημιουργήθηκαν σε Άγιο Στέφανο και Σταμάτα, ενώ μεγάλη εστία εκδηλώθηκα και στο Κρυονέρι.
Λίγο μετά τις 19:00 το απόγευμα εστάλη μήνυμα από το 112 για εκκένωση των Θρακομακεδόνων.
Νωρίτερα, το 112 έστειλε μήνυμα εκκένωσης σε Σταμάτα και Ροδόπολη και αμέσως μετά σε Βαρυμπόμπη, όπου η αναζωπύρωση εντοπίστηκε πάνω από το αεροδρόμιο του Τατοΐου και καταβάλλονται προσπάθειες να μην πάρει μεγάλη έκταση η πυρκαγιά.
Οι πολίτες των οικισμών Ροδόπολης και Σταμάτας κλήθηκαν να εκκενώσουν προς Αθήνα, ενώ οι κάτοικοι της Βαρυμπόμπης προς Αχαρνές.
ΑΛΕΡΤ2222_2.PNG
Δήμος Αχαρνών

Νωρίτερα και ο δήμος Αχαρνών είχε καλέσει τους κατοίκους της περιοχής να αποχωρήσουν.
Σε πλήρη εξέλιξη είναι το μέτωπο της πυρκαγιάς προς τον Άγιο Στέφανο το οποίο έχει εξαπλωθεί νότια και αφού καίει μέσα στον οικισμό Πευκόφυτο έχει φτάσει στις παρυφές της Σταμάτας.
Ισχυρές δυνάμεις πυρόσβεσης έδωσαν τη μάχη για να ανακόψουν την πορεία της πυρκαγιάς με τη βοήθεια και εναέριων μέσων που κάνουν συνεχώς ρίψεις νερού. Ταυτόχρονα η Αστυνομία απομακρύνει τον κόσμο από την περιοχή της πυρκαγιάς και τους οικισμούς που είχαν εκκενωθεί από νωρίς.
Οι κάτοικοι έλαβαν μήνυμα από το 112 με εντολή εκκένωσης σε Σταμάτα και Ροδόπολη.
ΑΛΕΡΤ2222.PNG
Μάχη στην Εθνική Οδό

Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη φωτιά ξεκίνησε απέναντι από τις Αφίδνες, πέρασε την εθνική οδό, κινήθηκε βόρεια προς το Καπανδρίτι και στη συνέχεια γύρισε νότια όπου έφτασε σχεδόν έως τη Λίμνη Μαραθώνα και τώρα εντοπίζεται το πρόβλημα προς την πλευρά του Αγίου Στεφάνου.
Σε πλήρη εξέλιξη είναι επίσης τα μέτωπα της πυρκαγιάς στις Αφίδνες, όπου η φωτιά είναι μέσα στα σπίτια όπως επίσης και προς την πλευρά του Κρυονερίου και της Ιπποκρατείου Πολιτείας.

Άνω Λιόσια

Σε εξέλιξη είναι επίσης και η πυρκαγιά που ξέσπασε πριν από λίγο στα Άνω Λιόσια η οποία καίει χαμηλή βλάστηση αλλά σύμφωνα με την Πυροσβεστική έχει φτάσει κοντά στις παρυφές του Ποικίλου Όρους.
Η πυρκαγιά αντιμετωπίζεται από ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις.

Νεκρός ένας εθελοντής

Δυστυχώς ένας κάτοικος της Ιπποκράτειου Πολιτείας, ο οποίος νοσηλευόταν στο ΚΑΤ, έχασε τη ζωή του! Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, πρόκειται για ένα άνδρα 38 ετών, ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι όταν έπεσε πάνω του στύλος της ΔΕΗ. Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, ο θάνατος ήταν ακαριαίος.
Η ανακοίνωση του ΚΑΤ: «Την 14:00 της σήμερον διακομίστηκε με το ΕΚΑΒ κάτοικος της Ιπποκράτειου Πολιτείας, ηλικίας 38 ετών με κτύπημα στο κεφάλι με μη ανιχνεύσιμα ζωτικά σημεία, από πτώση στύλου της ΔΕΗ, σύμφωνα με μαρτυρίες παρευρισκομένων. Έγινε προσπάθεια ανάνηψης επί 70 λεπτά χωρίς αποτέλεσμα».
Επίσης, ο Σκάι μετέδωσε πληροφορίες για αγνοούμενο στις Αφίδνες.

Ανεξέλεγκτα τα μέτωπα

Παρά τις ρίψεις νερού και τις επιχειρήσεις από τα εναέρια μέσα, η κατάσταση παραμένει εξαιρετικά δύσκολη καθώς καταγράφονται συνεχείς αναζωπυρώσεις σε Αφίδνες, Ιπποκράτειο Πολιτεία ακόμα και στη Λίμνη Μαραθώνα εξαιτίας και της ενίσχυσης των ανέμων.
Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως στις Αφίδνες, όπου καίγονται σπίτια και εγκαταστάσεις, τη στιγμή που υπάρχουν πολλές διάσπαρτες εστίες στην ευρύτερη περιοχή με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να δίνουν μάχη να διατηρήσουν διαχειρίσιμα τα πύρινα μέτωπα, έτσι ώστε οι φλόγες να μην ξεφύγουν και να μην πάρουν ανεξέλεγκτες διαστάσεις.
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, υπάρχει επίσης ένα μεγάλο μέτωπο προς την Ιπποκράτειο Πολιτεία ενώ σπίτια καίγονται και στο Κρυονέρι.
polemiko-skiniko-se-tria-metopa-ystati-machi-stin-ethniki-odo-synechis-enimerosi0
Φωτιά και στο Σούνιο, κοντά στο ξενοδοχείο Cape Sounio

Φωτιά ξέσπασε σε θαμνώδη έκταση σε λόφο πάνω από το Cape Sounio, πάνω από τη λεωφόρο Σουνίου, σύμφωνα με τη Λαυριακή.
Στο σημείο έχουν σπεύσει 10 πυροσβέστες με 5 οχήματα.

Φόβοι για ενίσχυση ανέμων

Κύριο μέλημα των πυροσβεστικών δυνάμεων είναι να προλάβουν να οριοθετήσουν και να ελέγξουν κάπως το τεράστιο αυτό πύρινο μέτωπο, πριν αλλάξει ο καιρός μια και οι μετεωρολογικές προγνώσεις κάνουν λόγο για επικράτηση δυτικών ανέμων έντασης έως και 7 μποφόρ, από το μεσημέρι και μετά, εξέλιξη που θα καταστήσει εξαιρετικά δύσκολο το έργο των δυνάμεων να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά.
Σύμφωνα με την έκτακτη ενημέρωση στην οποία προχώρησε ο υφυπουργός Πολιτικής  Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, αυτή τη στιγμή υπάρχουν 56 ενεργά πύρινα μέτωπα σε όλη την χώρα, ενώ ανησυχία προκαλεί ότι βαθμιαία θα ενισχυθούν οι δυτικοί άνεμοι, οι οποίοι θα φτάσουν και στα 6 μποφόρ.
Για την εξέλιξη της πυρκαγιάς τόσο στην Αττική όσο και στα υπόλοιπα μεγάλα πύρινα μέτωπα ανά την χώρα ενημερώθηκε ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης, ενώ πληροφορίες αναφέρουν πως εντοπίστηκε εκρηκτικός μηχανισμός στην Πάρνηθα και πως συνελήφθη ένας ύποπτος στο Κρυονέρι.
323231313131313123.JPG
5433.jpg
Τα πύρινα μέτωπα

Τα πύρινα μέτωπα στην Αττική εξελίσσονται και από τις δύο πλευρές της Εθνικής Οδού στο ύψος των Αφιδνών.
Ειδικότερα και από την αριστερή πλευρά της ΕΟ εξελίσσονται δύο μέτωπα στη Βαρυμπόμπη, στα Βασιλικά κτήματα Τατοΐου με το ένα σε ιδιαίτερη έξαρση.
Ένα μέτωπο στην Δροσοπηγή κοντά στην ΕΟ, ένα στις Αφίδνες περιμετρικά του οικισμού, όπου έχουν καταστραφεί και πολλά σπίτια και ένα από τις Αφίδνες προς την Ιπποκράτειο Πολιτεία.
Από την δεξιά πλευρά της ΕΟ, περίπου 300 μ από τα διόδια, ένα μέτωπο κατευθύνεται προς την λίμνη του Μαραθώνα όπου κυρίως υπάρχουν κτήματα, θερμοκήπια, εγκαταστάσεις αγροτικών καλλιεργειών κλπ χωρίς σημαντικό αριθμό κατοικιών.
1_38.jpg
2_51.jpg
76.png


77.png

Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών: Σε φυσιολογικά επίπεδα ξανά τα μικροσωματίδια 

Το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών ανακοίνωσε ότι σήμερα το απόγευμα υπάρχει πλέον «επιστροφή της ποιότητας της ατμόσφαιρας στο λεκανοπέδιο Αττικής σε φυσιολογικά επίπεδα, όσον αφορά στα επιβλαβή αιωρούμενα σωματίδια PM2.5 (λεπτά εισπνεόμενα σωματίδια, με διάμετρο περί τα 2,5 μικρόμετρα και μικρότερα)».
Τα στοιχεία προέρχονται από το δίκτυο αισθητήρων του Ινστιτούτου Ερευνών Περιβάλλοντος του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΙΕΠΒΑ/ΕΑΑ), που λειτουργεί στο πλαίσιο της Εθνικής Ερευνητικής Υποδομής ΠΑΝΑΚΕΙΑ της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Καινοτομίας και σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής.
Μπορεί κανείς να βλέπει σε πραγματικό χρόνο τα στοιχεία για τα σωματίδια (σε μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο αέρα) στο σύνδεσμο: https://influx.chemistry.uoc.gr/sensors/

Εννέα τραυματίες - Οι 2 είναι διασωληνωμένοι

Στους 9 ανέρχονται πλέον οι τραυματίες από τη μεγάλη φωτιά στην Αττική.
Οι 5 από τους τραυματίες είναι πυροσβέστες εγκαυματίες, εκ των οποίων οι 2 νοσηλεύονται διασωληνωμένοι στο ΚΑΤ.
Επίσης, στο 251 νοσηλεύεται ο Πυροσβέστης που προσπαθώντας να σβήσει την φωτιά στο Κρυονέρι έπεσε σε πηγάδι.
Άλλοι 3 άνθρωποι βρίσκονται σε Ιπποκράτειο και Σισμανόγλειο με αναπνευστικά προβλήματα.

Σε κατάσταση συναγερμού όλη η Ελλάδα από σήμερα έως 9/8

Σε κατάσταση συναγερμού και ακραίου κινδύνου για την εκδήλωση πυρκαγιάς βρίσκεται από σήμερα Παρασκευή 6/8 έως και τη Δευτέρα 9/8.
Σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, σήμερα Παρασκευή 6/8 σε κατάσταση συναγερμού για την εκδήλωση πυρκαγιάς είναι η Αττική και άλλες πέντε Περιφέρειες της χώρας (Περιφέρεια Πελοποννήσου, Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος (ΠΕ Αχαΐας, ΠΕ Ηλείας), Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Εύβοιας, ΠΕ Φθιώτιδας, ΠΕ Βοιωτίας, ΠΕ Φωκίδας), Περιφέρεια Θεσσαλίας (ΠΕ Μαγνησίας) και Περιφέρεια Κρήτης (ΠΕ Χανίων, ΠΕ Ρεθύμνου).
Ακόμη, πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) προβλέπεται σήμερα Παρασκευή 6/8 για τις περιοχές: Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης (ΠΕ Έβρου, ΠΕ Καβάλας και νήσος Θάσος), Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕ Θεσσαλονίκης, ΠΕ Χαλκιδικής), Περιφέρεια Θεσσαλίας (ΠΕ Λάρισας), Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, Περιφέρεια Ηπείρου (ΠΕ Θεσπρωτίας, ΠΕ Πρέβεζας), Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος (ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας), Περιφέρεια Κρήτης (ΠΕ Ηρακλείου, ΠΕ Λασιθίου) και Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (ΠΕ Ρόδου).
3_42.jpg

ΔΕΔΔΗΕ: Ποιες περιοχές παραμένουν χωρίς ρεύμα την Παρασκευή 6 Αυγούστου 2021
 
Χωρίς ρεύμα είναι αρκετές περιοχές της χώρας εξαιτίας των καταστροφικών πυρκαγιών που μαίνονται εδώ και ημέρεε και ειδικότερα σύμφωνα με τον ΔΕΔΔΗΕ σε ανακοίνωση του εξέδωσε την Παρασκευή 5 Αυγούστου χωρίς ρεύμα είναι οι περιοχές:

Αττική:

Κιούρκα- Αφίδνες
Αγιος Στέφανος
Ιπποκράτειος Πολιτεία
Βασιλικά Κτήματα
Ροδόπολη
Δροσοπηγή

Εύβοια

Χ
ωριά και οικισμοί στη Βόρεια Εύβοια και συγκεκριμένα στον Δήμο Λίμνης – Μαντουδίου -Αγίας Άννας,
Ειδικότερα, πρόκειται για τα χωριά:
Παππάδες, Κοτσικιά, παραλία Κοτσικιάς, Στράφι, Αμελαντες, Κερασιά, Αχλάδι, Αγ. Άννα, Παλαιοβρύση, Αγκάλη, Παραλία Αχλαδιού, Κεραμεία, Δρυμώνας, Καλαμπύδι, Δάμια, Παλαιοχώρι
Ήδη εχουν εγκατασταθεί ΗΖ στους Κουρκουλους, σε αντλιοστασιο στις Ροβιες και ως το βραδυ θα εγκασταθουν σε Δρυμώνα, Δαμια και Παλαιοχωρι

Πελοπόννησος

Ηλεία(Π. Πύργου): Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ/ Δ. ΑΝΔΡΙΤΣΑΙΝΑΣ-ΚΡΕΣΤΕΝΩΝ (Χελιδόνι) , ΔΗΜΟΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ( Κρυονέρι, Νεράιδα, Πουρνάρι, Καυκανια Λασσδικα, Πευκι)
Μεσσηνία (Π. Καλαμάτα): . Π.Ε ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ/ΔΗΜΟΣ ΟΙΧΑΛΙΑΣ (Δασοχώρι, Αγία Θεοδώρα, Βράχος, Άνω Μέλπεια, Αγιος Αθανάσιος, Μοναστηράκι, Αγιοι Θεόδωροι)
Φωκίδα (Π. Αγρινίου): Π.Ε ΦΩΚΊΔΑΣ/ Δ. ΔΩΡΙΔΟΣ/ Δ.Ε ΤΟΛΩΦΟΝΟΣ (Καλλιθέα)
Ελαία και Δαφνοχώρι
Μάνη (Π.Σπάρτη) Π.Ε ΛΑΚΩΝΙΑΣ /Δ. ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΝΗΣ ( Σιδηρόκαστρο , Μυρσίνη, Λυγερά, Κονάκια, Πολυάραβος, Γύθειον, Λίμνη, Άγιος Ευστράτιος, Αιγίαι, Μαλλιαρή Συκιά, Δροσοπηγή, Καλύβια, Παγανέα, Πετροβούνιον, Καρυούπολις, Βρύσαι, Λαγκάδα, Νέα Μαραθέα, Διρόν, Κουλούκα, Μαραθέα, Νεοχώριον, Άγιος Βασίλειος, Βαθύ, Δίχοβα, Καμάρες, Σκουτάριον, Παρασυρός, Χωσιάριον, Αχίλλειον, Καινούργια Χώρα, Κοκκινόγεια, Κορογονιάνικα, Μαρμάρι, Πάλιρος, Πόρτο Κάγιο, Αρεόπολις, Δρυάλια, Λαγοκοίλιον, Λιμένιον, Ομαλαί, Σωτήρας, Άλικα, Κυπάρισσος, Άνω Μπουλαριοί, Βαθιά, Γιαλιά, Κάτω Μπουλαριοί, Βάθεια, Κάποι, Μιαναί, Βάχος, Σκάλα, Γερολιμήν, Οχιά, Δρύαλος, Καφιόνα, Τσόπακας, Φραγκούλιας, Κελεφά, Κοίτα, Άγιος Γεώργιος, Καλονιοί, Κάτω Γαρδενίτσα, Κεχριάνικα, Νόμια, Κούνος, Αγία Κυριακή, Άγιος Αθανάσιος, Δρυ, Ελαία, Καραβάς, Κέρια, Κηπούλα, Λαγουδιαί, Πάγκια, Σταυρίον, Τροχάλακας, Μίνα, Άγιος Γεώργιος, Έρημος, Καρύνια, Κουτρέλα, Λάκκος, Μπρίκιον, Πολεμίτας, Νέον Οίτυλον, Οίτυλον, Ελαιοχώριον, Καραβοστάσιον, Βελούσι, Γκλέζι, Καλός, Καμπινάρες, Μαρματσούκα, Νικάνδρειον, Ξεπαπαδιάνικα, Τριανταφυλλιά, Χαριά, Χαρούδα, Τσικκαλιά, Κοτράφιον, Κροκεαί, Ασήμιον, Κουμάνοι, Δάφνιον)

Λαμία

Υπάρχουν καμμένοι στύλοι ΜΤ/ΧΤ από την πυρκαγιά στον Θεολόγο.
Ακριβής εκτίμηση θα γίνει όταν θα δοθεί η άδεια στα συνεργεία μας να πλησιάσουν.

Νησιά

Ό
λες οι γραμμές είναι υπό τάση, πλην των γραμμών της Περιοχής Κω όπου οι περικοπές φορτίου συνεχίζονται. Πυρκαια σε εξέλιξη δεν υπάρχει.

Ρυθμίσεις στην κυκλοφορία


Ανακοίνωση για διακοπές κυκλοφορίας και παρεμβάσεις στην εθνική οδό Αθηνών - Λαμίας, όπου απαγορεύεται από χτες η κίνηση όλων των οχημάτων λόγω της πυρκαγιάς στην βόρεια Αττική, εξέδωσε τα ξημερώματα το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ για να ενημερωθούν οι οδηγοί.
Ειδικότερα:
• Απαγορεύεται η κίνηση όλων των οχημάτων από την γέφυρα Καλυφτάκη (χ/θ 20,060), μέχρι τη χ/θ 55,689 (κόμβος Οινοφύτων) για τα ΙΧ και μέχρι τη χ/θ 58,520 (όρια με Ν. Βοιωτίας) για τα φορτηγά.
• Απαγορεύεται η κυκλοφορία όλων των φορτηγών αυτοκινήτων και λοιπών βαρέων οχημάτων, με προορισμό ή διέλευση το Νόμο Αττικής, ωφέλιμου φορτίου άνω των 1,5 τόνου, στο ρεύμα κυκλοφορίας από Θεσσαλονίκη προς Αθήνα, επί του Οδικού άξονα Π.Α.Θ.Ε, από χ/θ 242,079 (όρια με Ν. Μαγνησίας) έως χ/θ 121,250 (όρια με Ν. Βοιωτίας)
• Επισημαίνεται ειδικά για τα φορτηγά, θα ακινητοποιούνται στα όρια Μαγνησίας όσα έρχονται από Θεσσαλονίκη και Θεσσαλία και όσα ξεκινούν από Φθιώτιδα στα όρια της Βοιωτίας.
Εκεί θα είναι ο τελικός σταθμός για όσα έχουν προορισμό την Αττική, ενώ τα υπόλοιπα, με προορισμό Πελοπόννησο, θα εκτρέπονται μέσω Θερμοπύλων- Λειβαδιάς.
• Για τα ΙΧ και άλλα μικρά οχήματα, που κινούνται από Θεσσαλονίκη προς Αθήνα, θα γίνεται εκτροπή από Α/Κ Θηβών (χ/θ 90,000) και τελικώς διεξαγωγή της κυκλοφορίας τους από την Επ. Οδό Θηβών - Μουρικίου και ακολούθως από Π.Ε.Ο. Ελευσίνας - Θηβών.
Αναστρόφως, όσα οχήματα θέλουν να κινηθούν προς Θεσσαλονίκη θα ακολουθούν το δρομολόγιο Π.Ε.Ο Ελευσίνας- Θηβών, Επ.Ο. Μουρακίου- Θηβών- ΠΑΘΕ.

Από την απαγόρευση κυκλοφορίας στην εθνική οδό εξαιρούνται:

• Οχήματα οδικής βοήθειας.
• Βυτιοφόρα οχήματα μεταφοράς νερού (υδροφόρα) όταν αυτά κινούνται για την αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών.
• Βυτιοφόρα οχήματα που μεταφέρουν καύσιμα για τον ανεφοδιασμό μέσων πυρόσβεσης.
• Οχήματα εκτάκτου ανάγκης.

».
fwtia004.webp

Barimpo_neo.JPG

5353941__1_.jpg

Παρέμβαση εισαγγελέα για Βαρυμπόμπη

Εν τω μεταξύ, την παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών προκάλεσαν δημοσιεύματα καθώς και αναφορά δικηγόρου σχετικά με τα αίτια της καταστροφικής πυρκαγιάς στη Βαρυμπόμπη.
Συγκεκριμένα, διατάχθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας η οποία ανατέθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Γιώργο Νούλη, προκειμένου να ερευνήσει τα αίτια της πυρκαγιάς.
Μεταξύ των ερωτημάτων που θέτει στην αναφορά που κατέθεσε ο δικηγόρος είναι:

  • Ξεκίνησε (όπως λέγεται) η φωτιά από μετασχηματιστή της ΔΕΗ;
  • Είναι συμβατό για την δημόσια υγεία και ασφάλεια να υπάρχουν μη υπογειοποιημένοι πυλώνες υψηλής τάσης εντός αστικού ιστού;
  • Είναι αληθές, όπως αναφέρθηκε σε τηλεοπτικό σταθμό στις 4.8.2021, ότι σε πολλές περιοχές (όπως π.χ. Βαρυμπόμπη) δεν μπορούσαν να γίνουν εναέριες ρίψεις, γιατί υπήρχαν πυλώνες υψηλής τάσης;

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης