Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Εφιαλτική η κατάσταση στη Λακωνία – Καπνός κάλυψε το Γύθειο – Εντολή εκκένωσης

Εφιαλτική η κατάσταση στη Λακωνία – Καπνός κάλυψε το Γύθειο – Εντολή εκκένωσης
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχει κηρυχθεί ο δήμος ανατολικής Μάνης

Εφιαλτική είναι η κατάσταση και στη Λακωνία, με το Γύθειο να έχει καλυφθεί από πυκνούς καπνούς λόγω της πυρκαγιάς που μαίνεται τα τελευταία τρία 24ωρα στην ευρύτερη περιοχή της Καρυούπολης και της Καστάνιας της ανατολικής Μάνης.
Αν και το Γύθειο δεν απειλείται από την πυρκαγιά, πυκνός καπνός έχει καλύψει ολόκληρη την πόλη ενώ πληροφορίες από την ΕΡΤ κάνουν λόγο για εντολή εκκένωσης
Όπως αναφέρεται η εκκένωση της πόλης μπορεί να γίνει μόνο προς την κατεύθυνση προς Σκάλα Λακωνίας.
Σημειώνεται πως εντολή εκκένωσης δόθηκε τα ξημερώματα στους οικισμούς Βαθύ, Σκουτάρι και Μαυροβούνι ενώ εκκενώθηκε και κάμπινγκ στο Μαυροβούνι.
Είχε προηγηθεί η εκκένωση επτά κοινοτήτων στην ανατολική Μάνη και συγκεκριμένα, των κοινοτήτων Βαθύ, Καμάρες, Κρήνη, Γέρμα, Καρέα, Κρυονέρι και Σκαμνάνι, ενώ νωρίτερα είχε υπάρξει εισήγηση για την προληπτική εκκένωση των κοινοτήτων, Μυρσίνη, Κονάκια και Σιδηρόκαστρο.
1212211.jpg
Απεγκλωβισμός 10 ατόμων από παραλία

Επιχείρηση απεγκλωβισμού 10 ατόμων από παραλία στο Βαθύ Γυθείου, λόγω της φωτιάς που μαίνεται, βρίσκεται σε εξέλιξη από πλωτό σκάφος του Λιμενικού Σώματος, με προορισμό το Γύθειο.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχει κηρυχθεί ο Δήμος Ανατολικής Μάνης.
Από το Δήμο Ανατολικής Μάνης, ανακοινώνονται τα σημεία συγκέντρωσης δημοτών και επισκεπτών του δήμου που βρίσκονται σε οποιαδήποτε ανάγκη

  • Γενικό Λύκειο Γυθείου
  • Κέντρο Πολιτισμού Γυθείου
  • 2ο Δημοτικό Γυθείου.

Σε δηλώσεις του ο αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας, Θεόδωρος Βουρούτης υποστήριξε πως τα πράγματα εξακολουθούν να είναι κρίσιμα ως προς την εξέλιξη της πυρκαγιάς στην ανατολική Μάνη.
Όπως είπε, «η πυρκαγιά πέρασε κατά τη διάρκεια της νύχτας από την περιοχή του Σιδηρόκαστρου, προκαλώντας μεγάλες ζημιές σε σπίτια και στη συνέχεια κατέβηκε προς την περιοχή της Μυρσίνης».
«Τώρα, υπάρχει ένα μέτωπο πάνω από την περιοχή του Καρέα, κοντά στη Γέρμα» ανέφερε σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ ο κ.Βουρούτης, υποστηρίζοντας πως η Περιφέρεια παραμένει σε εγρήγορση.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης