Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Τον γύρο του κόσμου κάνουν οι φωτιές στην Ελλάδα - Εκτενή ρεπορτάζ στα διεθνή ΜΜΕ

Τον γύρο του κόσμου κάνουν οι φωτιές στην Ελλάδα - Εκτενή ρεπορτάζ στα διεθνή ΜΜΕ
Τόσο η πύρινη λαίλαπα μαζί με τις καταστροφές που αφήνει πίσω της, όσο και οι προσπάθειες των πυροσβεστών να ελέγξουν τις φλόγες, απασχολούν τα διεθνή ΜΜΕ

Το γύρο του κόσμου κάνουν οι εικόνες από τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Ελλάδα.
Με ζωντανές συνδέσεις, τα διεθνή μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν τη μάχη των πυροσβεστών στην Αρχαία Ολυμπία, την Εύβοια, αλλά και την εικόνα καταστροφής από τη φωτιά στην Αττική.
Τόσο η πύρινη λαίλαπα μαζί με τις καταστροφές που αφήνει πίσω της, όσο και οι προσπάθειες των πυροσβεστών να ελέγξουν τις φλόγες, απασχολούν τα διεθνή ΜΜΕ.
«Πυρκαγιές αναζωπυρώθηκαν κοντά στην Αθήνα καθώς η ζέστη δυναμώνει τις φλόγες» είναι ο τίτλος του δημοσιεύματος του Reuters.

Reuters.webp
«Περιοχή των Αθηνών αντιμέτωπη με «ακραίες» πυρκαγιές την Παρασκευή εν μέσω καύσωνα 40C» είναι ο τίτλος του Independent.
Independent.webp

«Συνεχίστηκε τη νύχτα η απεγνωσμένη μάχη να σωθούν ελληνικά χωριά κι ο πρωθυπουργός λέει ότι "όλη η χώρα είναι μια πυριτιδαποθήκη"» είναι ο τίτλος του σχετικού δημοσιεύματος στη Daily Mail.
DailyMail.webp
Tα αμερικανικά δίκτυα CNN και ABC με ανταποκριτες και απεσταλμένους δημοσιογραφους μεταδίδουν λεπτό προς λεπτό τις εξελίξεις από τα πύρινα μέτωπα.
ITV.JPG
«Ελλάδα: Μάχη των πυροσβεστών να σώσουν την Αρχαία Ολυμπία, καθώς οι πυρκαγιές μαίνονται σε όλη τη νότια Ευρώπη» είναι ο τίτλος του ITV, ενώ για την πυρκαγιά στη Βόρεια Εύβοια ανέφερε: «Στο ελληνικο νησί της Εύβοιας μια δυστοπική θαλασσα... τουρίστες και κάτοικοι διασώθηκαν με βάρκα από τις παραλίες».
Guardian.JPG
«150 σπίτια καταστράφηκαν από τις πυρκαγιές καθώς οι μοναχοί αρνούνται να φύγουν από το πληγωμένο νησί» έγραφε ο Guardian για την πυρκαγιά στην Εύβοια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης