Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Τραγωδία στην Εύβοια - Στάχτη 350.000 στρέμματα - Εκκενώνεται το Γύθειο - 64 ενεργές πυρκαγιές στην Ελλάδα

Τραγωδία στην Εύβοια - Στάχτη 350.000 στρέμματα - Εκκενώνεται το Γύθειο - 64 ενεργές πυρκαγιές στην Ελλάδα
Τουλάχιστον 631 εγκλωβισμένοι πολίτες απομακρύνθηκαν με το Λιμενικό από παραλίες της Εύβοιας
Σχετικά Άρθρα

(συνεχές upd) Εφιαλτικός είναι ο πρώτος – ανεπίσημος – απολογισμός από το καταστροφικό πέρασμα της πύρινης λαίλαπας από τη βόρεια Εύβοια, όπου εκτιμάται ότι πάνω από 350.000 στρέμματα δασικής έκτασης έχουν γίνει στάχη - σύμφωνα με εκτιμήσεις του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών - και ενώ η πυρκαγιά εξακολουθεί να μαίνεται ανεξέλεγκτη και να κατευθύνεται πλέον προς τη θάλασσα και τα Βασιλικά, τα οποία εκκενώθηκαν.
Δήμαρχοι της βόρειας Εύβοιας
καταγγέλλουν πως η Εύβοια εγκαταλείφθηκε από τα εναέρια μέσα την πιο κρίσιμη στιγμή, καθώς θα μπορούσε να αποφευχθεί – όπως υποστηρίζουν – το πέρασμα της φωτιάς προς την Αγία Άννα εφόσον συνεχίζονταν οι ρίψεις νερού, ενώ κάνουν λόγο για την χειρότερη δασική πυρκαγιά του αιώνα που πλήττει την περιοχή, επαναλαμβάνοντας το αίτημά τους για την άμεση αποστολή εναέριων μέσων.
Η τεράστια πυρκαγιά κινείται ανεξέλεγκτα προς τη Στροφυλιά, αν και γίνεται λόγος για πολλαπλά πύρινα μέτωπα, ενώ θα δοθεί μάχη από την πυροσβεστική προκεμένου η φωτιά να μείνει μακριά από το Μαντούδι.
Πάντως, υπάρχει εισήγηση για την εκκένωση σε Μαντούδι και Κυμάσι ενώ σκάφη του λιμενικού αλλά και καΐκια έχουν επιστρατευθεί για τη διάσωση των κατοίκων των Βασιλικών.
Εντολή εκκένωσης δόθηκε μετά τις 19.30 και για τη Λίμνη Ευβοίας.

Χαρδαλιάς: 154 πυρκαγιές σε όλη τη χώρα

Ο κ. Χαρδαλιάς εξήρε τους πυροσβέστες που «παλεύουν μέρα-νύχτα, άυπνοι για να σώζουν ζωές και να αντιμετωπίζουν τα πύρινα μέτωπα, διακινδυνεύοντας ακόμη και τη ζωή τους», ευχαριστώντας τους για την προσφορά τους, όπως και τους εθελοντές και την Πολιτική Προστασία. Επίσης, εξέφρασε τη βαθύτατη θλίψη του για τον εθελοντή πυροσβέστη, που έχασε τη ζωή του στην Ιπποκράτειο Πολιτεία.
«Σήμερα ήταν ακόμη πιο δύσκολη ημέρα» ανέφερε.
Ειδικότερα, έγιναν 98 νέες ενάρξεις και οι δυνάμεις επιχειρούσαν σε 154 πυρκαγιές, με 64 από αυτές να βρίσκονται ανοιχτές.
Σημαντικότερες παραμένουν αυτές που εξελίσσονται σε Αττική, Εύβοια, όπου σήμερα αντιμετωπίστηκε νέο μέτωπο, όπως και σε Μεσσηνία, Μάνη, Τολοφώνα Φωκίδας, Φθιώτιδα, Κρήτη και Γρεβενά.
Οι πυρκαγιές στην Πάρνηθα και στον Μαραθώνα παραμένουν σε εξέλιξη.
Συγκεκριμένα στον σταθμό της Πάρνηθας στις 14:47 οι ριπές των ανέμων μετρήθηκαν έως 8 μποφόρ.
Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής αντιμετωπίζουν διάφορα μέτωπα και στις δύο πλευρές της Εθνικής Οδού, κυρίως στο ύψος των διοδίων στις Αφίδνες, στη Βαρυμπόμπη, στην Ιπποκράτειο Πολιτεία και στο ύψος του Αγίου Στεφάνου προς τη λίμνη του Μαραθώνα.
Εστάλησαν 16 μηνύματα για εκκένωση πληθυσμών.
Επιχειρούν 720 πυροσβέστες με 40 ομάδες πεζοπόρων, 215 οχήματα και το κινητό κέντρο Όλυμπος ενώ έως το τελευταίο φως της ημέρας επιχειρούσαν 10 ελικόπτερα και 12 αεροσκάφη, συμπεριλαμβανομένων δύο γαλλικών αεροσκαφών. Επισης, συνδράμουν 120 πυροσβέστες από Κύπρο και Γαλλία.
Στις 15:25 εκδηλώθηκε νέα πυρκαγιά στα Άνω Λιόσια, με πορεία προς το Ποικίλο Όρος και στις 17:06 στα Λεγραινά Σουνίου.
Στη βόρεια Εύβοια η πυρκαγιά είναι σε εξέλιξη με δυναμική πορεία προς νότο λόγω βορειοδυτικών ανέμων, με ριπές έως και 5 μποφόρ.
Γίνονται προσπάθειες για να ανακοπεί το μέτωπο στη Λίμνη. Το λιμενικό σώμα έκανε πάνω από 631 απεγκλωβισμούς ατόμων.
Στην αρχαία Ολυμπία επιχειρούν 310 πυροσβέστες, όπως και εναέρια μέσα, ενώ συνδρομή παρείχε η ΕΛΑΣ και ο στρατός όπως και η περιφέρεια και οι ΟΤΑ.
Στη Φθιώτιδα, Μεσσηνία, Ανατολική Μάνη και Δωρίδα, οι φωτιές είναι σε εξέλιξη.
Το έργο της κατάσβεσης συνδράμουν και δυνάμεις ξένων χωρών μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας.
Από τη Γαλλία 82 πυροσβέστες επιχειρούν στις Αφίδνες και δύο αεροσκάφη καναντέρ στην Πάρνηθα. Από την Κύπρο 40 πυροσβέστες που επιχειρούν στην Πάρνηθα και δύο αεροσκάφη που επιχείρησαν στην Κρήτη. Από την Κροατία 1 καναντέρ. Σήμερα αναμένονται 2 αεροσκάφη από τη Σουηδία, από την Ελβετία 2 ελικόπτερα super puma.
Το Πυροσβεστικό Σώμα έχει προχωρήσει σε τρεις συλλήψεις για εμπρησμό.
«Έχουμε μπροστά μας μια ακόμη πιο δύσκολη νύχτα. Καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια να αντιμετωπίσουμε όλα τα ενεργά μέτωπα με όλα τα μέσα που έχουμε στη διάθεσή μας», κατέληξε.
Τα κύρια μέτωπα παραμένουν στην Αττική, όπου εκκενώνονται Σταμάτα, Ροδόπολη, Βαρυμπόμπη και Θρακομακεδόνες, καθώς και σε Εύβοια, Μεσσηνία και Ηλεία.



Εθνικό Αστεροσκοπείο: Στα 350.000 τα καμένα στρέμματα


Σύμφωνα με εκτιμήσεις του Ινστιτούτου Αστρονομίας, Αστροφυσικής και Διαστημικών Εφαρμογών και Τηλεπισκόπησης (ΙΑΑΔΕΤ) του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, οι καμένες εκτάσεις στη βόρεια Εύβοια εκτιμώνται σε περισσότερα από 350.000 στρέμματα.
Σε σχετικό χάρτη αποτυπώνονται οι ενεργές εστίες από τις 3 έως τις 6 Αυγούστου.


12_5.jpg
Σημειώνεται πως σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Μαντουδίου, Γ. Τσαπουρνιώτης έκανε λόγο για περισσότερα από 250.000 καμένα στρέμματα δασικής έκτασης από τις πυρκαγιές που μαίνονται τα τελευταία τρία 24ωρα.
Μάλιστα είχε αναφέρει πως μόνο χθες Πέμπτη 5/8, είχαν καεί πάνω από 100.000 στρέμματα.

631 εγκλωβισμένοι πολίτες

Ενδεικτικό της έντασης της τεράστιας πυρκαγιάς είναι ότι 631 πολίτες που εγκλωβίστηκαν στις παραλίες της Εύβοιας, απεγκλωβίστηκαν χάρη στις επιχειρήσεις του Λιμενικού.
Συγκεκριμένα, έχουν μεταφερθεί σε ασφαλή σημεία 631 πολίτες.
Μόνο από την Αγία Άννα και το Ψαροπούλι απομακρύνθηκαν 440 πολίτες, ενώ από άλλες βορειότερες παραλίες της περιοχής απομακρύνθηκαν 191 άνθρωποι.
9_4.jpg
Τα πύρινα μέτωπα

Αυτή τη στιγμή μαίνονται τρία κύρια μέτωπα, αν και αναφέρονται πολλές αναζωπυρώσεις στην ευρύτερη περιοχή της βόρειας Εύβοιας.
Το ένα μέτωπο στη δυτική πλευρά της φωτιάς κατεβαίνει από το Δρυμώνα προς τα Βασιλικά καίγοντας ό,τι βρει μπροστά του και έχει φτάσει λίγες εκατοντάδες μέτρα πριν τη θάλασσα, στα Βασιλικά.
Το ίδιο μέτωπο κινείται και δυτικά προς τα χωριά του δήμου Ιστιαίας Αιδηψού και κυρίως από Αγδίνες προς Τσαπουρνιά, στις Μηλιές.
Στην περιοχή αυτή έχουν ληφθεί μέτρα και για τα χωριά που βρίσκονται δυτικότερα από το Κρυονέρι, την Μηλιά, και το Κυπαρίσσι χωρίς όμως να τα έχει πλησιάσει η φωτιά.
Το άλλο μέτωπο κινείται μεταξύ Στροφυλιάς και Αγίας 'Αννας και φτάνει μέχρι τη θάλασσα.
Το τρίτο μέτωπο, που είναι ο μεγάλος φόβος τον αυτοδιοικητικών αλλά και των επιτελών της πυροσβεστικής στην περιοχή, είναι το ανατολικό που κινείται προς το χωριό Κήρινθος όπου προσπαθούν να σταματήσουν με κάθε τρόπο τη φωτιά να μην προχωρήσει προς το Μαντούδι.
Σημειώνεται ότι συνολικά 9 αεροσκάφη και ελικόπτερα επιχειρούν στην Εύβοια ενώ αυξάνονται συνεχώς τα χωριά και οι οικισμοί που εκκενώνονται.
Ενδεικτικά αναφέρεται ότι έχουν εκκενωθεί τα χωριά της Κηρίνθου, Ζωοδόχου Πηγής, Μετόχι, Κεχριές, Μαντούδι, Κυμάσι, Κρύα Βρύση και Σπαθάρι.

Πρωτόγνωρες στιγμές

«Ζούμε πρωτόγνωρες στιγμές.
Οι καταστροφές είναι βιβλικές αφού έχουν χαθεί εκατοντάδες σπίτια στο πέρασμα της φωτιάς.
Έχουν θυσιαστεί αναρίθμητες περιουσίες και τίποτα πλέον δεν είναι όπως πριν.
Τώρα θα αρχίσουν να μας λείπουν τα εκατοντάδες στρέμματα δάσους.
Τα αποτελέσματα της καταγραφής θα είναι εφιαλτικά.
Όλα αυτά όμως μπορούν να γίνουν.
Το βλέμμα μας το έχουμε στραμμένο και δίνουμε μεγαλύτερο βάρος στην ανθρώπινη ζωή» είπε μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αντιπεριφερειάρχης της Εύβοιας κ. Γιώργος Κελαϊδίτης.
«Απελπιστική» χαρακτηρίζει την κατάσταση ο δήμαρχος Ιστιαίας - Αιδηψού κ. Γιάννης Κοτζιάς, ο οποίος σε δηλώσεις του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων υποστήριξε πως «η ταχύτητα της φωτιάς είναι πολύ μεγάλη χωρίς όμως να πνέουν αυτή τη στιγμή ισχυροί άνεμοι.
«Αν δεν μας στείλουν εναέρια μέσα για να σταματήσουμε τις φλόγες η φωτιά θα καταλήξει στη θάλασσα…» είπε ο κ.Κοτζιάς, ο οποίος ανέφερε πάντως πως από αέρος επιχειρούν δύο αεροπλάνα ενώ αναμένονται και τρία ελικόπτερα.
evoia__2_.webp

Εφιαλτική η κατάσταση στη Λακωνία – Εντολή εκκένωσης του Γυθείου

Εφιαλτική είναι η κατάσταση και στη Λακωνία, με το Γύθειο να έχει καλυφθεί από πυκνούς καπνούς λόγω της πυρκαγιάς που μαίνεται τα τελευταία 24ωρα στην ευρύτερη περιοχή της Καρυούπολης και της Καστάνιας της ανατολικής Μάνης.
Αν και το Γύθειο δεν απειλείται από την πυρκαγιά, πυκνός καπνός έχει καλύψει ολόκληρη την πόλη ενώ δόθηκε εντολή εκκένωσης της πόλης.
Κάτοικοι και επισκέπτες απομακρύνθηκαν από την πόλη με κατεύθυνση προς τη Σκάλα Λακωνίας.
Σημειώνεται πως εντολή εκκένωσης δόθηκε τα ξημερώματα στους οικισμούς Βαθύ, Σκουτάρι και Μαυροβούνι ενώ εκκενώθηκε και κάμπινγκ στο Μαυροβούνι.
Είχε προηγηθεί η εκκένωση επτά κοινοτήτων στην ανατολική Μάνη και συγκεκριμένα, των κοινοτήτων Βαθύ, Καμάρες, Κρήνη, Γέρμα, Καρέα, Κρυονέρι και Σκαμνάνι, ενώ νωρίτερα είχε υπάρξει εισήγηση για την προληπτική εκκένωση των κοινοτήτων, Μυρσίνη, Κονάκια και Σιδηρόκαστρο.

Απεκλωβισμός 10 ατόμων

Επιχείρηση απεγκλωβισμού 10 ατόμων από παραλία στο Βαθύ Γυθείου, λόγω της φωτιάς που μαίνεται, έγινε από πλωτό σκάφος του Λιμενικού Σώματος, με προορισμό το Γύθειο.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχει κηρυχθεί ο Δήμος Ανατολικής Μάνης.
Από το Δήμο Ανατολικής Μάνης, ανακοινώνονται τα σημεία συγκέντρωσης δημοτών και επισκεπτών του δήμου που βρίσκονται σε οποιαδήποτε ανάγκη

  • Γενικό Λύκειο Γυθείου
  • Κέντρο Πολιτισμού Γυθείου
  • 2ο Δημοτικό Γυθείου

0902f2df-a515-4c07-977e-bfafb46c2182.webp

Ηλεία: Νέο μέτωπο στην αρχαία Ολυμπία


Στο έτερο μεγάλο πύρινο μέτωπο, σε αυτό της Ηλείας, άρχισαν να επιχειρούν με το πρώτο φως της ημέρας τα εναέρια μέσα στην ευρύτερη περιοχή της αρχαίας Ολυμπίας.
Αν και οι πληροφορίες ανέφεραν πως το κυριότερο μέτωπο ήταν στην περιοχή του χωριού Λάλας, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς υποστήριξε πως νέο μέτωπο εκδηλώθηκε κοντά στην αρχαία Ολυμπία, στο οποίο όπως είπε, καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για να ελεγχθεί.
Σε δηλώσεις του ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Β. Γιαννόπουλος υποστήριξε πως «το συγκεκριμένο μέτωπο κινείται από την περιοχή του Λάλα προς τη γειτονική περιοχή της Νεμούτας και στο σημείο επιχειρούν επίγειες και εναέριες δυνάμεις της Πυροσβεστικής, ενώ μηχανήματα έργου ανοίγουν αντιπυρικές ζώνες, ώστε να μην πλησιάσει η φωτιά διπλανή περιοχή με παρθένα βλάστηση».
Σημειώνεται πως το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συνδράμουν ο στρατός, η αστυνομία, εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες και μηχανήματα έργου της αυτοδιοίκησης.
Στην προληπτική εκκένωση τεσσάρων κοινοτήτων του δήμου Πύργου (Ηλεία) προχώρησαν οι αρχές, λόγω της φωτιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή Κολίρι.
Συγκεκριμένα, ζητήθηκε η προληπτική εκκένωση των κοινοτήτων Λαμπέτι, Αμπελώνας, Άγιος Γεώργιος και Κολίρι, ενώ στην περιοχή εξακολουθούν να επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής, προκειμένου να κρατήσουν την φωτιά μακριά από κατοικημένες περιοχές.
evoia__1_.webp

00b1e210-9001-48b8-bc41-8d226f506b89_1.webp

Ανεξέλεγκτη πυρκαγιά και στη Φωκίδα

Ανεξέλεγκτες διαστάσεις έχει πάρει η πυρκαγιά στον Δήμο Δωρίδας στη Φωκίδα.
Η φωτιά ξέσπασε από το χωριό Ελαία, προχώρησε προς την Καλλιθέα, τον Τολοφώνα και μετά στο χωριό Άγιος Σπυρίδωνας, στον Κορινθιακό Κόλπο.
Και τα τέσσερα χωριά εκκενώθηκαν προληπτικά, ενώ στα τρία από αυτά η φωτιά έφτασε στα σπίτια.
Στον Άγιο Σπυρίδωνα πρόλαβαν τη φωτιά πριν μπει στο χωριό.
Λίγο μετά τα μεσάνυχτα δημιουργήθηκε ενιαίο μέτωπο, το οποίο προχώρα πλέον προς Ερατεινή και Πάνορμο.
«Η κατάσταση είναι απελπιστική.
Η φωτιά πάει όπου θέλει, όποτε θέλει, χωρίς κανείς να μπορεί να τη σταματήσει» ανέφερε σε δηλώσεις του στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο δήμαρχος Δωρίδας, Γιώργος Καπεντζώνης.
Ο κ. Καπεντζώνης έκανε έκκληση προς όλες τις πλευρές να ενισχυθούν οι επίγειες αλλά και οι εναέριες δυνάμεις, καθώς όπως ανέφερε, «παλεύουμε με τα νύχια και ό,τι μέσα μπορούμε να βρούμε, καθώς πολλά από αυτά έχουν φύγει για Αθήνα και Εύβοια».
mes.webp
Οι φωτιές στη Μεσσηνία απειλούν την ... Αρκαδία

Ανησυχητικά είναι τα νέα και από τις πυρκαγιές στη Μεσσηνία, με τα σημαντικότερα πύρινα μέτωπα να εντοπίζονται στις περιοχές Μέλπεια και Βλαχόπουλο.
Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Μεσσαηνίας, Στάθη Αναστασόπουλο «στην Μέλπεια, η φωτιά κατεβαίνει προς τις περιοχές Δεσύλλα και Δασοχώρι, ενώ ένα άλλο μέτωπο κινήθηκε προς τους Χράνους της Αρκαδίας, μπήκε σε μία χαράδρα και κινείται εκ νέου προς Μεσσηνία».
Όσον αφορά στο πύρινο μέτωπο στην περιοχή Βλαχόπουλο, ο κ.Σταθόπουλος υποστήριξε ότι «η φωτιά καίει μέσα σε δύσβατο σημείο, όπου υπάρχει συμπαγές δάσος, ενώ εκεί κοντά βρίσκονται οι κοινότητες Κρεμμύδια και Χατζή».
Όσον αφορά το μέτωπο στην Άνθεια Καλαμάτας, ανέφερε ότι «περιορίστηκε χάρις και στην επέμβαση των πυροσβεστικών μέσων που διαθέτει ο δήμος».
Σημειώνεται πως εκτός του Βλαχόπουλου, έχουν εκκενωθεί οι κοινότητες Διαβολίτσι, Άνω και Κάτω Μέλπεια, Μοναστηράκι, Βράχος, Άγιοι Θεόδωροι, Παραπούγκι, Καρνάσι και Δεσύλλα.

Διακοπή κυκλοφορίας στην Κορίνθου – Τρίπολης – Καλαμάτας λόγω της πυρκαγιάς

Διεκόπη, λόγω δυσμενών συνθηκών ορατότητας εξαιτίας της φωτιάς, στην περιοχή Χράνοι Αρκαδίας, η κυκλοφορία των οχημάτων σε τμήμα του αυτοκινητόδρομου Κορίνθου-Τρίπολης-Καλαμάτας και συγκεκριμένα μεταξύ των χιλιομετρικών θέσεων 198,6 και 210,6.
Σχετικά με τη φωτιά στην περιοχή Χράνοι πρόκειται, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, για πύρινο μέτωπο που επεκτάθηκε από την πυρκαγιά στην Μέλπεια Μεσσηνίας και στην περιοχή επιχειρούν επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις.
Όσον αφορά στις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, σύμφωνα με την αστυνομία, όση ώρα θα παραμένει κλειστό τμήμα του αυτοκινητόδρομου η κυκλοφορία των οχημάτων θα εκτρέπεται στην παλαιά εθνική οδό Τρίπολης-Καλαμάτας, στα εξής σημεία:

  • Στο 199ο χιλιόμετρο του αυτοκινητόδρομου Κόρινθος-Τρίπολη-Καλαμάτα (κόμβος Παραδείσια) για τα οχήματα που κινούνται με κατεύθυνση προς Καλαμάτα.
  • Στην παλαιά εθνική οδό Καλαμάτας-Τρίπολης, στο ύψος της κοινότητας Αλλαγή Μεσσηνίας, πριν από την είσοδο στον αυτοκινητόδρομο, για τα οχήματα που κινούνται με κατεύθυνση προς Αθήνα.


Επιπλέον, σύμφωνα με την αστυνομία, στις προαναφερόμενες χιλιομετρικές θέσεις, όπως και στην παλαιά εθνική οδό Τρίπολης-Καλαμάτας, θα ισχύσει απαγόρευση κυκλοφορίας και θα ακινητοποιούνται όλα τα φορτηγά αυτοκίνητα και βαρέα οχήματα, ωφέλιμου φορτίου άνω των 1,5 τόνου.

Σε πύρινο κλοιό και η Ήπειρος: Πυρκαγιές σε πολλαπλά μέτωπα

Δραματικές στιγμές βιώνει και η Ήπειρος με πολλαπλά μέτωπα πυρκαγιών να εκδηλώνονται σε δασικές και χορτολιβαδικές εκτάσεις.
Πιο συγκεκριμένα, η φωτιά που ξέσπασε χθες στον Σμόλικα, πάνω από τους Πάδες της Κόνοτας βρίσκεται σε εξέλιξη και καίει πευκοδάσος.
Παράλληλα, στο Πολυστάφυλο και Ρωμανό στην Πρέβεζα η φωτιά καίει χορτολιβαδικές εκτάσεις.
Στο μεταξύ στην Άρτα ξέσπασε φωτιά το μεσημέρι στο Καλογερικό και κατέστρεψε καλλιέργειες. Λόγω των ανέμων η πυρκαγιά προχώρησε προς τους οικισμούς Απόμερο και Μύτικας.
Νωρίτερα, ξεκίνησε η εκκένωση του Μύτικα καθώς η φωτιά πλησίασε τα πρώτα σπίτια του χωριού. Στη συνέχεια, δόθηκε εντολή να εκκενωθεί και ο οικισμός Απόμερο στην ίδια περιοχή.
Στο σημείο επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής, μηχανήματα του Δήμου Αρταίων, ενώ κάνουν ρίψεις νερού δύο αεροπλάνα τύπου πετζετέλ.
Στα καλά νέα, η πυρκαγιά στο Τέροβο Ιωαννίνων τέθηκε υπό έλεγχο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης