Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Σε ύφεση η καταστροφική πυρκαγιά στην Αχαΐα – Υπό έλεγχο στο Αγρίνιο, σε εξέλιξη στη Ρόδο

Σε ύφεση η καταστροφική πυρκαγιά στην Αχαΐα –  Υπό έλεγχο στο Αγρίνιο, σε εξέλιξη στη Ρόδο
Διάσπαρτες εστίες φωτιάς στην Αιγιάλεια - Δασική έκταση καίγεται στο Αγρίνιο
Σχετικά Άρθρα

(upd) Σε ύφεση είναι, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου (31/7/2021) σε δασική έκταση στην περιοχή Ζήρια, της Αιγιάλειας.
Σύμφωνα πάντα με την Πυροσβεστική, υπάρχουν διάσπαρτες εστίες φωτιάς, οι οποίες αντιμετωπίζονται από τις ισχυρές επίγειες δυνάμεις πυρόσβεσης, που αποτελούνται από 294 πυροσβέστες με 77 οχήματα και επτά πεζοπόρα τμήματα, καθώς και το μηχανοκίνητο ειδικό τμήμα πυροσβεστικών επιχειρήσεων.
Επίσης, πυροσβεστικά αεροπλάνα και ελικόπτερα πραγματοοποίησαν ρίψεις νερού ανά τακτά χρονικά διαστήματα.
Στο μεταξύ, όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο δήμαρχος Αιγιάλειας, Δημήτρης Καλογερόπουλος, «η φωτιά δεν απειλεί κάποια κατοικημένη περιοχή».λικόπτερα πραγματοοποίησαν ρίψεις νερού ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Μάχη με τις φλόγες στη Ρόδο

Σε εξέλιξη βρίσκονται μέχρι αυτή την ώρα οι προσπάθειες για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς που έχει ξεκινήσει από το μεσημέρι της Κυριακής (1/8/2021) μεταξύ των χωριών Σορωνής και Θολού Ρόδου.
Για προληπτικούς λόγους έχουν εκκενωθεί τα χωριά Ψίνθος και Μαριτσά προς τα οποία κατευθύνεται η φωτιά, ενώ νωρίτερα οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατάφεραν να αποτρέψουν την φωτιά και να μη εισέλθει στην κοιλάδα των Πεταλούδων.
Σύμφωνα πάντως με τις αρχικές εκτιμήσεις έχουν σημειωθεί εκτεταμένες καταστροφές, ενώ εξαιτίας της φωτιάς όλο σχεδόν το νησί έμεινε χωρίς ρεύμα για αρκετές ώρες.
Η αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης ξεκίνησε απόψε και αναμένεται να αποκατασταθεί σύντομα σε όλο το νησί.
Στην περιοχή της πυρκαγιάς παραμένουν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις και εθελοντές, ενώ μέχρι πριν από λίγο επιχειρούσαν και τα πυροσβεστικά αεροπλάνα.

Υπό έλεγχο στο Αγρίνιο

Η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Κυριακής (1/8/2021) στο Παραδείσι του δήμου Αγρινίου, Αιτωλοακαρνανίας, μέσα σε πευκόδασος, τέθηκε τελικά υπό έλεγχο το βράδυ.
Η ισχυρή παρουσία δυνάμεων της πυροσβεστικής και κυρίως τα εναέρια μέσα, είχαν καθοριστικό λόγο στην μείωση της έντασης και στον έλεγχο της πυρκαγιάς.
Βασικός όμως παράγοντας ήταν και η υποχώρηση των ανέμων.
Οι πυροσβεστικές δυνάμεις παραμένουν στην περιοχή για τον κίνδυνο αναζωπύρωσης.


Στους 16 οι τραυματίες στην Αιγιάλεια

Στους 16 ανέρχονται οι τραυματίες από την φωτιά στην Αιγιάλεια.
Στο νοσοκομείο του Αιγίου διακομίστηκαν 15 περιστατικά με αναπνευστικά προβλήματα, ενώ από αυτούς οι 7, (έξι πολίτες και ένας λιμενικός) νοσηλεύονται, σύμφωνα με την 6η Υ.ΠΕ., για προληπτικούς λόγους, αν και η κατάσταση της υγείας τους δεν εμπνέει ανησυχία.
axaia.JPG
axaia_b.JPG
ziria.JPG

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης