Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Οι πολίτες του κόσμου χάνουν την εμπιστοσύνη τους στα εμβόλια - Τι συμβαίνει στο Ισραήλ, γιατί προειδοποιούν οι αμερικανοί;

Οι πολίτες του κόσμου χάνουν την εμπιστοσύνη τους στα εμβόλια - Τι συμβαίνει στο Ισραήλ, γιατί προειδοποιούν οι αμερικανοί;
Το λάθος με τα εμβόλια… ξεκινάει από την προπαγάνδα των επίσημων φορέων ότι μόνο με τον εμβολιασμό ένας άνθρωπος μπορεί να παραμείνει υγιής, ενώ είναι απαράδεκτος και ο διαχωρισμός μεταξύ εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων.
Σχετικά Άρθρα

Με πρόσχημα τις μεταλλάξεις του Covid 19 ειδικά την Delta… η ρητορική υπέρ των εμβολίων έχει ενταθεί, ωστόσο οι πολίτες του κόσμου αρχίζουν να χάνουν την εμπιστοσύνη τους στα εμβόλια.
Το λάθος με τα εμβόλια… ξεκινάει από την προπαγάνδα των επίσημων φορέων ότι μόνο με τον εμβολιασμό ένας άνθρωπος μπορεί να παραμείνει υγιής, ενώ είναι απαράδεκτος και ο διαχωρισμός μεταξύ εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων.
Εμβολιάσου για να ζήσεις ή εμβολιάσου έρχεται η ημέρα της ελευθερίας από όλα τα περιοριστικά μέτρα…
Το αφήγημα αυτό κατέρρευσε ειδικά στις ΗΠΑ αλλά και στις περισσότερο εμβολιασμένες χώρες του κόσμου όπως το Ισραήλ…
Όταν στην Μασαχουσέτη το 74% των κρουσμάτων ήταν εμβολιασμένοι… οι πολίτες αρχίζουν να ανησυχούν.
Όταν το 53-54% των κρουσμάτων στο Ισραήλ είναι εμβολιασμένοι και το πιο σημαντικό το 60% των βαριά νοσούντων στα νοσοκομεία είναι εμβολιασμένοι επίσης στο Ισραήλ – έχει χρησιμοποιηθεί το εμβόλιο της Pfizer – είναι εύλογο οι πολίτες να ανησυχούν.
Τα εμβόλια προστατεύουν από τον Covid 19 αλλά οι ειδικοί ανά τον κόσμο ξέχασαν να αναφέρουν ότι η επίδραση των εμβολίων ξεθωριάζει, ατονεί.
Πάλι το Ισραήλ αποκάλυψε ότι μετά από 6 μήνες ένας εμβολιασμένος έχει πιθανότητα να κολλήσει ή να μεταδώσει τον Covid 19 σε ποσοστό 84% καθώς το τείχος προστασίας πέφτει στο 16%.
Το Υπουργείο Υγείας του Ισραήλ έχει ανακοινώσει ότι η αποδοτικότητα των εμβολίων της Pfizer έχει υποχωρήσει στο 39% από 94% που αρχικώς είχε αναφέρει η φαρμακευτική εταιρία.
Το λάθος των κυβερνήσεων ήταν ότι δεν είπαν με σαφή τρόπο τα θετικά και αρνητικά, έσπευσαν να διαχωρίσουν τις κοινωνίες σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους και να κατηγορήσουν τους ανεμβολίαστους ως υπαίτιους για την επανεμφάνιση του Covid 19 και των μεταλλάξεων.
Η επιστήμη έχει απαντήσει, αλλά κάποιοι σκόπιμα την αγνοούν, υπάρχουν μεταλλάξεις και γιατί υπάρχουν εμβόλια.
Όμως το μεγάλο πλήγμα ειδικά στις ΗΠΑ ήρθε όταν τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων τα γνωστά CDC ανέφεραν ότι πρέπει να επανέλθει η χρήση μάσκας και μάλιστα και για τους εμβολιασμένους.
Αφού οι εμβολιασμένοι είναι προστατευμένοι, γιατί πρέπει να φορέσουν μάσκα;
Δεν είναι τυχαίο ότι ο Λευκός Οίκος κατέκρινε τους New York Times και την Washington Post επειδή ανέφεραν δεδομένα των CDC για την επαναφορά της χρήσης μάσκας.
Το αφήγημα ότι εμβολιάσου για να ζήσεις ή ανόητων ιερέων εδώ στην Ελλάδα με αναφορές του τύπου από εδώ το εμβόλιο από εκεί ο τάφος… όχι μόνο δεν πείθονται οι πολίτες αλλά εξοργίζονται.

Οι ισραηλινοί αρχίζουν και χάνουν την πίστη τους στα εμβόλια της Pfizer

Μόνο το μισό (52%) των Ισραηλινών άνω των 18 ετών δήλωσε ότι θα εκμεταλλευτεί την ευκαιρία να εμβολιαστεί για 3η φορά σύμφωνα με μια νέα έρευνα που δημοσιεύτηκε από την καθηγήτρια Michal Grinstein-Weiss, διευθύντρια του Ινστιτούτου Κοινωνικής Πολιτικής (SPI) στο Πανεπιστήμιο της Ουάσιγκτον και επισκέπτη καθηγητή στο Διεπιστημονικό Κέντρο στο Herzliya.
Τα άτομα κάτω των 60 ετών, μόνο το 47% είπε ότι θα δεχόταν να εμβολιαστεί για 3η φορά.
Οι άνθρωποι άνω των 60 ετών σε ποσοστό 67% είπαν ότι θα κάνουν χρήση της 3ης δόσης εμβολίων.
Με βάση την έρευνα οι γονείς με παιδιά μεταξύ 5 και 11 ετών σε ερώτηση εάν θα έκαναν το εμβόλιο εφόσον ήταν διαθέσιμο η πλειοψηφία (54%) είπε ότι δεν θα το έκανε.
Μόνο το 23% δήλωσε ότι θα εμβολιάσει τα μικρά παιδιά, ενώ το 23% είπε ότι αμφιταλαντεύτηκε.
Από τους γονείς που δεν εμβολιάστηκαν είπε ότι δεν θα επιτρέψουν να εμβολιαστούν τα παιδιά τους, ενώ μόνο το 27% των εμβολιασμένων γονέων είπε ότι θα εμβολιάσουν τα παιδιά τους.
Όσον αφορά τα παιδιά, οι γονείς ανησυχούν περισσότερο ότι επιστήμονες και οι ιατροί δεν γνωρίζουν ακόμη τις μακροπρόθεσμες επιπτώσεις των εμβολίων.
Μέχρι σήμερα, μόνο το 35% των ατόμων κάτω των 20 ετών έχουν εμβολιαστεί πλήρως έναντι 90% των ατόμων άνω των 60 ετών στο Ισραήλ.

Αυξάνεται η δυσπιστία για τα εμβόλια

Ωστόσο, η έρευνα διαπίστωσε επίσης ότι καθώς η παραλλαγή Delta εξαπλώνεται στο Ισραήλ, με κυριότερο ότι μεταξύ των εμβολιασμένων τα κρούσματα είναι πάνω από 50%, περισσότεροι άνθρωποι πιστεύουν ότι το εμβόλιο δεν λειτουργεί.
Μόνο το 59% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι το εμβόλιο προστατεύει από τη μόλυνση, το 69% είπε ότι εμποδίζει την εξάπλωση του ιού και το 82% είπε ότι προστατεύει από την εμφάνιση συμπτωμάτων.
Περίπου το 53% όλων των νέων κρουσμάτων είναι άτομα που έχουν εμβολιαστεί πλήρως, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Υπουργείου Υγείας του Ισραήλ.
Επιπλέον, οι άνθρωποι πιστεύουν ότι δεν διαθέτουν ακριβείς πληροφορίες σχετικά με την πανδημία ή τα εμβόλια, σύμφωνα με την έρευνα.
Περίπου το 61% των ερωτηθέντων θεώρησαν ότι υπήρχε έλλειμμα αξιόπιστων πληροφοριών σχετικά με τον κορωνοϊό και ένα ποσοστό 20% είπε ότι η πανδημία είναι μέρος μιας κυβερνητικής συνωμοσίας.
Το ένα τρίτο των ερωτηθέντων ισχυρίστηκε επίσης ότι τα μέσα μαζικής ενημέρωσης υπερβάλλουν κινδυνολογώντας για τον Covid 19.

O φόβος για τον Covid 19 μειώνεται

Πολύ λίγοι άνθρωποι φοβούνται πλέον να προσβληθούν από covid 19
Όταν τους ζητήθηκε να βαθμολογήσουν τον φόβο τους με κλίμακα από το μηδέν έως το 100, με το 100 να δηλώνει ότι είναι «πολύ φοβισμένοι», η μέση απάντηση ήταν 44.
Οι Άραβες κατέταξαν τον φόβο τους στο 36.
Οι πιο φοβισμένοι ήταν οι παραδοσιακοί Εβραίοι στο 50.
«Οι άνθρωποι φοβούνται πολύ περισσότερο τον οικονομικό αντίκτυπο του covid 19 παρά τον αντίκτυπο στην υγεία».

Έρχεται νέο lockdown

Περίπου το 48% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι αναμένουν να υπάρξει νέο lockdown.
Και το 50% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι σε περίπτωση νέας καραντίνας ανησυχούν περισσότερο για το πώς θα επηρεάσει την ισραηλινή οικονομία.

Οι Ισραηλινοί δεν θέλουν νέο lockdown

Δεν θέλουν να τους απαγορεύεται να είναι με τις οικογένειές τους στις διακοπές (48%), δεν θέλουν να τους επιβάλλουν όρια σχετικά με το πόσο μακριά μπορούν να φύγουν από το σπίτι (46%) και δεν θέλουν να δουν τα παιδιά τους να μην μπορούν να πάνε στα σχολεία (43%).

Αλλάζει στρατηγική το Ισραήλ - Ποιο το νέο κριτήριο για να επιβληθεί lockdown

Η κυβέρνηση του Ισραήλ αποφάσισε ότι ο αριθμός των κρουσμάτων covid19 ή των βαριά νοσούντων δεν θα είναι ο καθοριστικός παράγοντας για να επιβληθούν νέα περιοριστικά μέτρα.
Αντίθετα, ο καθοριστικός παράγοντας θα είναι η διαθέσιμη χωρητικότητα των νοσοκομείων ή το πόσο κοντά βρίσκεται το σύστημα υγείας να καταρρεύσει.
Στο Ισραήλ οι βαριά ασθενείς από Covid 19 είναι 167 και 26 εξ αυτών είναι διασωληνωμένοι.

Ο Biden προειδοποιεί ότι θα μπορούσαν να επιβληθούν περιοριστικά μέτρα

Ο Πρόεδρος Biden δήλωσε ότι οι Αμερικανοί «κατά πάσα πιθανότητα» αναμένεται να αντιμετωπίσουν περισσότερους περιορισμούς λόγω της αύξησης των κρουσμάτων COVID-19 που προκαλείται από την παραλλαγή Delta , καθώς η ηγεσία των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων ανέφερε ότι μήπως θα πρέπει να επιβληθεί ο υποχρεωτικός εμβολιασμός
Ο Biden δεν διευκρίνισε τη φύση των νέων περιορισμών ή αν θα επιβληθούν από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση ή από κρατικούς και τοπικούς αξιωματούχους.
Ακόμη και στις ΗΠΑ αρχίζουν να μιλούν για υποχρεωτικότητα εμβολιασμών αλλά αντιμετωπίζουν την σθεναρή αντίδραση των Ρεπουμπλικάνων.
Η διευθύντρια του CDC, Δρ. Rochelle Walensky, δήλωσε στο Fox News ότι η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να υπάρξει υποχρεωτικότητα στα εμβόλια.
«Αυτό είναι κάτι που νομίζω ότι εξετάζει ο Πρόεδρος»

Τα CDC αναγνωρίζουν η παράλλαξη Delta του Covid 19 είναι πιο ανθεκτική στα εμβόλια από ότι έχει εκτιμηθεί

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων ή πιο γνωστά CDC των ΗΠΑ που αποτελούν ένα δίκτυο με τα καλύτερα νοσοκομεία των ΗΠΑ αναφέρουν ότι η παράλλαξη Delta του Covid 19 είναι πιο ανθεκτική στα εμβόλια από ότι έχει εκτιμηθεί
Με βάση πλέον πλήθος μελετών οι εμβολιασμένοι είχαν παρόμοια ποσότητα ιικού φορτίου με τους μη εμβολιασμένους, υποδηλώνοντας ότι, σε αντίθεση με άλλες μεταλάξεις, τα εμβολιασμένα άτομα που μολύνθηκαν με την παραλλαγή Delta θα μπορούσαν να μεταδώσουν τον ιό.
Το 75% των ανθρώπων που μολύνθηκαν με τον COVID-19 στην Μασαχουσέτη ήταν πλήρως εμβολιασμένοι έδειξε μια μελέτη από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC).
Η μελέτη, που δημοσιεύτηκε, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η παράλλαξη Delta του ιού ήταν εξαιρετικά μεταδοτική.
Η μελέτη των CDC διαπίστωσε ότι τα εμβολιασμένα άτομα είχαν παρόμοια ποσότητα ιικού φορτίου με τα μη εμβολιασμένα άτομα, υποδηλώνοντας ότι, σε αντίθεση με άλλες μεταλλάξεις, τα εμβολιασμένα άτομα που έχουν μολυνθεί με την παράλλαξη Delta θα μπορούσαν να μεταδώσουν τον ιό, ανέφερε το CDC.
Η διευθύντρια των CDC, Rochelle Walensky, δήλωσε ότι αυτή ήταν μια «κομβική ανακάλυψη» ώστε να αλλάξει η σύσταση για τις μάσκες.
Τα κρούσματα αυξάνονται και ως προφύλαξη συστήνεται πλέον η χρήση μάσκας καθώς και οι εμβολιασμένοι μεταδίδουν τον covid 19.
H χρήση μάσκας είναι απαραίτητη για να διασφαλιστεί ότι οι εμβολιασμένοι πολίτες δεν θα μεταδώσουν εν αγνοία τους τον Covid 19 σε άλλους, συμπεριλαμβανομένων των μη εμβολιασμένων ή ανοσοκατεσταλμένων ανέφερε η Walensky.
Τα CDC ανέφερε ότι τα 469 κρούσματα που εντοπίστηκαν μεταξύ των κατοίκων της Μασαχουσέτης από τις 3 έως τις 26 Ιουλίου το 74% ήταν πλήρως εμβολιασμένοι.
Με βάση πάλι τα CDC, στην κομητεία Barnstable έως στις 30 Ιουλίου, παρουσιάστηκαν 934 συνολικά κρούσματα από αυτά το 79% ήταν εμβολιασμένοι και εξ αυτών που είχαν μολυνθεί με COVID-19 ανέφεραν συμπτώματα όπως βήχα, πονοκέφαλο, πονόλαιμο και πυρετό.
Τέσσερις έπρεπε να νοσηλευτούν.
Τα εμβολιασμένα άτομα είχαν πάρει τα εμβόλια της Pfizer και της BioNTech, της Moderna ή της Johnson & Johnson.

Κορυφαίος επιδημιολόγος της Ιρλανδίας προειδοποιεί: Έως 15 χρόνια θα διαρκέσουν τα περιοριστικά μέτρα για τον Covid 19

Πόσο θα διαρκέσει ο Covid 19 θα τελειώσει το 2021;
Θα τελειώσει το 2022;
Υπάρχουν και πολύ πιο απαισιόδοξες εκτιμήσεις.
Ο επικεφαλής επιδημιολόγος της Ισλανδίας έχει εκτιμήσει ότι ορισμένοι περιορισμοί lockdown που αφορούν τον Covid 19 ενδέχεται να παραμείνουν σε ισχύ έως και 15 χρόνια.
Ο Porolfur Guonason (προφέρεται Γκουνάσον) γιατρός που υπηρετεί ως Επικεφαλής Επιδημιολόγος της Διεύθυνσης Υγείας της Ισλανδίας, σε ερώτηση για πόσο καιρό πρέπει να διατηρηθούν τα περιοριστικά μέτρα ανέφερε, βλέπουμε ότι τα περιοριστικά μέτρα επανέρχονται παρά τους εμβολιασμούς, οπότε μπορούμε να πούμε ότι μέρος των περιοριστικών μέτρων θα μπορούσαν να παραμείνουν για τα επόμενα πέντε, δέκα ή δεκαπέντε χρόνια».
«Μπορεί να είναι έτσι, κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα πώς θα είναι το μέλλον.
Δυστυχώς δεν υπάρχει προβλεψιμότητα σε αυτό», είπε ο Guðnason.
«Δεν είναι κάτι νέο και πολλοί άνθρωποι παραπονιούνται ότι δεν είναι δυνατόν να υπάρξει προβλεψιμότητα για τις επιχειρήσεις.
Ωστόσο δεν είναι δυνατόν να προβλέψουμε όταν ο ιός είναι απρόβλεπτος και προκύψει κάθε φορά κάτι νέο που αλλάζει αυτό που νομίζατε ότι ισχύει πριν από μερικούς μήνες».
Η Susan Michie που συμμετέχει στην κυβέρνηση της Ισλανδίας ως σύμβουλος προχώρησε ακόμη περισσότερο, υποστηρίζοντας ότι η κοινωνική απόσταση και η χρήση μάσκας θα πρέπει να διαρκέσουν «για πάντα».
Ένας άλλος γιατρός στο Ηνωμένο Βασίλειο που θα ήθελε τα lockdowns να παραμείνουν για πάντα τόνιζε… «δυστυχώς, δεν μπορούν να είναι για πάντα».

Τι αναφέρει Βρετανός συγγραφέας

Ο Βρετανός συγγραφέας Peter Hitchens προειδοποίησε ότι αν οι άνθρωποι συνέχισαν να αποδέχονται τα φαιδρά lockdowns και τους εξωφρενικούς περιορισμούς, τα εγγόνια τους θα εξακολουθούν να φορούν μάσκες έως το 2050 και κανείς δεν θα θυμάται το γιατί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης