Κοινωνία

Σύνταγμα: Σε συλλήψεις μετατράπηκαν οι 4 από τις 25 προσαγωγές για τα επεισόδια

Σύνταγμα: Σε συλλήψεις μετατράπηκαν οι 4 από τις 25 προσαγωγές για τα επεισόδια
Είχαν γίνει 25 προσαγωγές για τα επεισόδια στο Σύνταγμα
Σχετικά Άρθρα

Σε συλλήψεις μετατράπηκαν οι 4 από τις 25 προσαγωγές που πραγματοποιήθηκαν για τα επεισόδια το βράδυ του Σαββάτου 24/7 στο Σύνταγμα σε συγκέντρωση κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού, σύμφωνα με την Ελληνική Αστυνομία.

Οι προσαγωγές

Σημειώνεται ότι η αστυνομία, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωσή της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, είχε προχωρήσει σε 25 προσαγωγές για τα επεισόδια που σημειώθηκαν στη συγκέντρωση κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού στο Σύνταγμα.
Στη σχετική της ανακοίνωση η ΓΑΔΑ αναφέρει ότι «το Σάββατο 24 Ιουλίου 2021 και ώρα 19:00, μετά από κάλεσμα σε ιστοσελίδα για συγκέντρωση, με κεντρικό σύνθημα "όχι στις υποχρεωτικότητες στους εκβιασμούς τις απολύσεις και τους διαχωρισμούς", πραγματοποιήθηκε συνάθροιση 4.500 περίπου ατόμων στην πλατεία Ομονοίας. Στη συνέχεια ακολούθησε πορεία μέσω των οδών Σταδίου, Β. Γεωργίου στην πλατεία Συντάγματος, όπου κατέλαβαν το οδόστρωμα της Λ. Αμαλίας προκαλώντας παρακώλυση της κυκλοφορίας.
Μετά από σαράντα λεπτά είχαν παραμείνει συγκεντρωμένα περίπου 1.500 άτομα στην πλατεία Συντάγματος και στο οδόστρωμα της Λ. Αμαλίας, αγνοώντας τις εκκλήσεις - προειδοποιήσεις του επικεφαλής των αστυνομικών δυνάμεων να αποχωρήσουν από το οδόστρωμα, προκειμένου να διεξαχθεί ανεμπόδιστα η κυκλοφορία των οχημάτων που είχε διακοπεί.
Ξαφνικά ικανός αριθμός των συγκεντρωμένων προέβη σε ρίψη μάρμαρων, πετρών, φωτοβολίδων και εκρηκτικών μολότοφ κατά των αστυνομικών δυνάμεων που βρίσκονταν έμπροσθεν του Μνημείου Αγνώστου Στρατιώτη.
Οι αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν στην απώθηση των συγκεντρωμένων, με ρίψεις νερού και περιορισμένη χρήση δακρυγόνων.
Για το ανωτέρω συμβάν πραγματοποιήθηκαν είκοσι πέντε προσαγωγές.
Προανακρίσεως επιλαμβάνονται η Διεύθυνση Αστυνομίας Αθηνών και η Διεύθυνση Ασφαλείας Αττικής».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης