Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Δολοφονία στη Φολέγανδρο: Προφυλακιστέος ο 30χρονος ο καθ' ομολογίαν δράστης

Δολοφονία στη Φολέγανδρο: Προφυλακιστέος ο 30χρονος ο καθ' ομολογίαν δράστης
Διετάχθη επίσης η διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης
Σχετικά Άρθρα

Την προφυλάκιση του 30χρονου που κατηγορείται για τη δολοφονία της Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου αποφάσισε ο ανακριτής.
Διετάχθη επίσης η διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης.

Σοκάρει η ιατροδικαστική εξέταση 

Νωρίτερα, στοιχεία της ιατροδικαστικής έκθεσης που είδαν το φως της δημοσιότητας αποκάλυψαν τη βαρβαρότητα του εγκλήματος καθώς από την έκθεση προέκυψε ότι ο δράστης πριν πετάξει την κοπέλα στη θάλασσα, την χτύπησε τόσο ώστε να χάσει τις αισθήσεις της.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι η 26χρονη έφερε τραύματα στο πρόσωπο που προκλήθηκαν είτε από γροθιά είτε από χαστούκι, που σημαίνει ότι ο δράστης την ξυλοκόπησε.
Στη συνέχεια την έσυρε στα βράχια, μέχρι που την έριξε στη θάλασσα, όπου ο θάνατός της προήλθε από πνιγμό.
Ο ιατροδικαστής Ηλίας Μπογιόκας είπε ότι εντόπισε βαριές, πολλαπλές κακώσεις κεφαλής, καθώς και ότι η 26χρονη κατέληξε εν ζωή στη θάλασσα.
Σε διευκρινιστική ερώτησή εάν οι πολλαπλές κακώσεις προήλθαν συνεπεία πτώσης ή ξυλοδαρμού, είπε «και τα δύο», ωστόσο, υποστηρίζει ότι «προϋπήρξε συμπλοκή» και αυτό προκύπτει από ορισμένα χτυπήματα στο κεφάλι.
Ο κ. Μπογιόκας πρόσθεσε ότι «τα ευρήματα θα γραφτούν στην έκθεση μου».
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κακώσεις που έφερε η 26χρονη ήταν ικανές να προκαλέσουν αναισθησία και έντονο άλγος.
Στη θάλασσα την έριξε ο δράστης χωρίς τις αισθήσεις της και ο θάνατός της προήλθε από πνιγμό, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες.

Αιχμές Κούγια

Αιχμές για τη υπερασπιστική γραμμή του 30χρονου δράστη αφήνει ο Αλέξης Κούγιας, ο οποίος εκπροσωπεί νομικά την οικογένεια της 26χρονης Γαρυφαλλιάς.
Ο κ.Κούγιας ζητά να σταματήσει η μετατροπή ενός επικίνδυνου ανθρώπου σε δήθεν θύμα. Μάλιστα, μετά την είδηση της εισαγωγής του δράση στο νοσοκομεία της Νάξου εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία γίνεται ειδική αναφορά και στην υπόθεση της Ελένης Τοπαλούδη.
Πιο αναλυτικά, ο κ. Κούγιας αναφέρει στη δήλωση του: «Να προσέξουν πάρα πολύ τόσο ο δράστης του εγκλήματος εις βάρος της αείμνηστης θυγατέρας των εντολέων μου όσο και ο συνήγορός του, γιατί τους ίδιους κωμικούς ισχυρισμούς περί ψυχικής παθήσεως είχε προβάλει και ο έλληνας δράστης της αποτρόπαιας ανθρωποκτονίας εις βάρος της αείμνηστης Ελένης Τοπαλούδη και στο τέλος με την απόφαση, την οποίαν εξέδωσε το ΜΟΔ Αθηνών, εκτός της ισοβίου καθείρξεως, που επέβαλε στον δράστη, αγνοώντας παμψηφεί τους ισχυρισμούς του περί ψυχοπαθητικής προσωπικότητας, οδήγησε ως κατηγορούμενους στο δικαστήριο, τόσο τον ψυχίατρο, που βεβαίωνε ότι ο δράστης είναι ψυχασθενής, όσο και τον δράστη ως ηθικό αυτουργό του εγκλήματος της ψευδούς βεβαιώσεως.
Αυτά και θα επανέλθω μόλις έχω στα χέρια μου τη δικογραφία».

Εν αναμονή της ιατροδικαστικής έκθεσης

Σε κάθε περίπτωση, όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στην ιατροδικαστική εξέταση, η οποία εκτιμάται πως θα δώσει και περισσότερα στοιχεία για το τι ακριβώς συνέβη.
Η έκθεση του ιατροδικαστή θα είναι αυτή που θα δείξει αν ο 30χρονος χτύπησε την 26χρονηλίγο πριν την ρίξει στα βράχια.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ιατροδικαστής φέρεται να θεωρεί σίγουρο τον ξυλοδαρμό της Γαρυφαλλιάς και αναφέρει ότι το χτύπημα στο μάτι της κοπέλας προήλθε από γροθιά.
Ο ίδιος περιμένει φωτογραφίες από το σημείο προκειμένου να μπορεί να τεκμηριώσει αν οι υπόλοιπες κακώσεις στο σώμα της 26χρονης κοπέλας προήλθαν από την πτώση στα βράχια ή αν είχε ξυλοκοπηθεί νωρίτερα.

www.bankingnews.gr

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης