Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Ανοίγει από σήμερα 20/7 η πλατφόρμα για το freedom pass των 150 ευρώ

Ανοίγει από σήμερα 20/7 η πλατφόρμα για το freedom pass των 150 ευρώ
Βασική προϋπόθεση για την ενίσχυση των 150 ευρώ να έχει ήδη γίνει η πρώτη δόση του εμβολίου κατά της covid
Σχετικά Άρθρα

Ανοίγει σήμερα Τρίτη 20 Ιουλίου η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων από τους νέους ηλικίας 18 - 24 ετών για την οικονομική ενίσχυση των 150 ευρώ του freedom pass.
Βασική προϋπόθεση για την χορήγηση των 150 ευρώ είναι οι γεννηθέντες από το 1996 έως το 2003 να έχουν κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου ή να έχουν κάνει το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson.

Η διαδικασία

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να μπαίνουν στην πλατφόρμα freedompass.gov.gr με τους κωδικούς taxisnet.
Σε περίπτωση που κάποιος δεν έχει κωδικούς θα πρέπει να πάει στο ΚΕΠ.
Από 'κει και πέρα ο δικαιούχος θα λαμβάνει όλες τις σχετικές οδηγίες μέσω e-mail και SMS, καθώς ο τραπεζικός φορέας θα επικοινωνεί απευθείας με τον πολίτη εντός δυο έως τριών ημερών και θα του δίνει την προπληρωμένη χρεωστική κάρτα, η οποία θα αποθηκεύεται στο ψηφιακό πορτοφόλι του κινητού του κατόχου.
Σε δηλώσεις του ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κ. Πιερρακάκης είπε ότι η κάρτα αυτή θα αφορά συγκεκριμένες κατηγορίες δαπανών, όπως τουρισμός και πολιτισμός, δηλαδή θα χρησιμοποιείται για αγορές μέσω ηλεκτρονικού εμπορίου, e-shops αλλά και σε όλες τις συναλλαγές με POS, ενώ θα είναι στοχευμένη και θα αφορά σε συγκεκριμένες δραστηριότητες, όπως αεροπορικές, ακτοπλοϊκές μεταφορές, ενοικίαση οχημάτων, καταλύματα, κάμπινγκ, ταξιδιωτικά γραφεία, μουσειακοί χώροι, κινηματογράφος, θεατρικές και μουσικές παραστάσεις κ.ά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης