Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Η υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών εξετάστηκε αλλά απορρίφθηκε καθολικά – Τι συμβαίνει με τα παιδιά έως 12 ετών;

Η υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών εξετάστηκε αλλά απορρίφθηκε καθολικά – Τι συμβαίνει με τα παιδιά έως 12 ετών;
Γιατί δεν μπορεί να υπάρξει υποχρεωτικότητα στα εμβόλια κατά του Covid 19
Σχετικά Άρθρα

Η ελληνική κυβέρνηση αλλά και άλλες κυβερνήσεις διεθνώς εξέτασαν το σενάριο να επιβάλλουν υποχρεωτικά τους εμβολιασμούς αλλά η πρόταση αυτή απορρίφθηκε.
Με βάση καλά ενημερωμένη πηγή οι βασικοί λόγοι που απορρίφθηκε η υποχρεωτικότητα των εμβολίων είναι

1)Υγείας.
Αν και οι παρενέργειες των εμβολίων που έχουν καταγραφεί δεν είναι αμελητέες ωστόσο αφορούν πολύ μικρό ποσοστό σε σχέση με την γενική εικόνα των εμβολιασμένων που δεν έχουν εμφανίσει παρενέργειες, τουλάχιστον έως σήμερα, αποτέλεσε ένα καθοριστικό παράγοντα για να αποκλειστεί η υποχρεωτικότητα.
Σημειώνεται ότι οι αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές τροφίμων και φαρμάκων η FDA και η EMA σε ΗΠΑ και Ευρώπη έχουν εγκρίνει τα εμβόλια με το κριτήριο της έκτακτης ανάγκης και δεν έχουν πάρει ακόμη επίσημη έγκριση χρήσης.
Όπως ανακοινώθηκε αυτό θα μπορούσε να συμβεί έως τις αρχές του 2022.
Το ζήτημα των παρενεργειών, αυτών που έχουν καταγραφεί και παρουσιάζονται πλέον υποχρεωτικά, όπως έχει ζητήσει το αμερικανικό FDA (Ρυθμιστική Αρχή Τροφίμων και Φαρμάκων) επειδή δεν μπορεί να προβλεφθεί πότε εμφανίζονται μυοκαρδίτιδες, περικαρδίτιδες, θρομβώσεις και άλλα συμπτώματα καμία κυβέρνηση δεν μπορεί να πάρει το ρίσκο επιβολής υποχρεωτικού εμβολιασμού.
Ας ληφθεί υπόψη ότι ακόμη και μια χώρα όπου δεν υπάρχει δημοκρατία αλλά κομμουνιστικό καθεστώς η Κίνα δεν επέβαλλε υποχρεωτικότητα στους εμβολιασμούς.
Μπορεί να ασκεί άλλου τύπου πιέσεις ώστε οι πολίτες να εμβολιαστούν, μπορεί να επέλεξε τον διαχωρισμό σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους αλλά δεν υπάρχει επίσημη εντολή υποχρεωτικότητας.

2)Υγεία και φαινόμενο Ισραήλ
Η περίπτωση του Ισραήλ – και όχι μόνο προφανώς – έρχεται να επιβεβαιώσει ότι απέναντι στις μεταλλάξεις του covid 19 ακόμη και οι εμβολιασμένοι νοσούν σοβαρά.
Το Ισραήλ ήταν το πρώτο κράτος στον κόσμο που αποκάλυψε ότι τα εμβόλια της Pfizer μετά από 6 μήνες εξασθενούν και η αποτελεσματικότητα τους μειώνεται στο 64% οδηγώντας την Pfizer όχι μόνο απλά να το επιβεβαιώσει αλλά και να προτρέψει την εταιρία να ζητήσει και 3ο εμβολιασμό.
Οι υγειονομικές αρχές του Ισραήλ και όχι μόνο, της Βρετανίας και άλλες, θέτουν σε καραντίνα ταξιδιώτες ακόμη και εμβολιασμένους, αυτό αποδεικνύει ότι η μεταδοτικότητα και η νοσηρότητα παραμένουν σε υψηλά επίπεδα και στους εμβολιασμένους και στους ανεμβολίαστους.
Δεν είναι τυχαίο ότι στο Ισραήλ αποδείχθηκε ότι από τα 66 άτομα που ήταν σε σοβαρή κατάσταση στα νοσοκομεία έως τις 19 Ιουλίου 2021 το 60% αυτών ήταν εμβολιασμένοι και το 40% ανεμβολίαστοι.
Βέβαια το ποσοστό αυτών που είναι σε σοβαρή κατάσταση λόγω covid 19 είναι πολύ μικρό σε σχέση με λίγους μήνες νωρίτερα αλλά αυτό δεν οφείλεται μόνο στους εμβολιασμούς – που όντως έχουν συμβάλλει στην μείωση της νοσηρότητας και θνητότητας – αλλά και στο γεγονός ότι οι μεταλλάξεις πλήττουν νέους και παιδιά… που ωστόσο ενώ καταγράφονται ως κρούσματα δεν έχουν νοσηρότητα και όπως έχει αναλυθεί μηδενική θνητότητα.

3)Υγείας και επιπτώσεις σε παιδιά
Εάν δει κανείς με προσοχή ορισμένες ουσιώδεις λεπτομέρειες θα διαπιστώσει ότι μόνο το εμβόλιο της Pfizer μπορεί να χορηγηθεί σε μικρότερα παιδιά έως 12 ετών.
Ωστόσο η συμβουλευτική επιτροπή της κυβέρνησης της Βρετανίας η Μικτή Επιτροπή Εμβολιασμού και Ανοσοποίησης (JCVI) ανέφερε ότι ακόμη δεν υπάρχουν πλήρη στοιχεία για την αξιολόγηση των ωφελειών και των παρενεργειών σε παιδιά.
Δεν είναι τυχαίο ότι προτείνεται μόνο σε ορισμένες κατηγορίες παιδιών να εμβολιαστούν π.χ. όσα έχουν υποκείμενα νοσήματα ή ανοσοκαταστολή.

4)Υγεία και νέοι από 25 ετών και κάτω
Με βάση πλήθος επιστημονικών μελετών και ειδικά εσχάτως 4 κορυφαίων Βρετανικών Πανεπιστημίων, προέκυψε ότι λαμβάνοντας υπόψη στοιχεία σχεδόν ενός έτους, εξάγεται το συμπέρασμα ότι οι νέοι κάτω των 25 ετών έχουν πιθανότητα να νοσήσουν σοβαρά και να πεθάνουν σε ποσοστό 0,00020%.
Το ποσοστό αυτό είναι στην πράξη 99,9998% των νέων παιδιών δεν διατρέχει κίνδυνο από τον covid 19.
Ας κρατήσουμε αυτό το ποσοστό 99,9998% δεν διατρέχει κίνδυνος σοβαρής νοσηρότητας ή θανάτου, οπότε επί της ουσίας τα παιδιά δεν κινδυνεύουν από τον Covid 19.
Τα παιδιά όμως κινδύνευσαν από τις παρενέργειες των lockdowns καθώς με βάση έρευνα στην Βρετανία, τα παιδιά που αυτοκτόνησαν λόγω ψυχολογικών θεμάτων από τις καραντίνες ήταν στην κυριολεξία διπλάσια από τα παιδιά που πέθαναν από Covid 19.

5)Νομικοί και συνταγματικοί λόγοι
Έχουν αναφερθεί πλήθος νομικών επιχειρημάτων, ισονομίας και ισότητας των πολιτών, το άρθρο 4, οι αποφάσεις του Συμβουλίου της Ευρώπης, όπου όλα τα κράτη της Ευρώπης συμφώνησαν για την χρήση των εμβολίων ως έκτακτης ανάγκης αλλά επιβεβαίωσαν ότι δεν μπορεί να υπάρξει υποχρεωτικότητα.
Πολλοί νομικοί υποστηρίζουν ότι δεν μπορεί να υπάρξει υποχρεωτικότητα, ωστόσο σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμη και το Συμβούλιο της Επικρατείας και άλλα θεσμικά όργανα έχουν επικυρώσει αποφάσεις υποχρεωτικότητας για εμβόλια.
Η περίπτωση του Covid 19 όμως είναι διαφορετική και πρέπει να αντιμετωπίζεται σε διαφορετικό νομικό πλαίσιο ακόμη και εάν υπάρχει ανωτέρα βία, που είναι η θνητότητα του κορωνοιού και τα παγκόσμια χαρακτηριστικά της Πανδημίας.

Η στρατηγική της Βρετανίας για τους εμβολιασμούς σε παιδιά

Το Ηνωμένο Βασίλειο θα προσφέρει τα εμβόλια Pfizer - BioNTech κατά του covid 19 μόνο σε ορισμένες ομάδες παιδιών ηλικίας άνω των 12 ετών, δήλωσε ο υπουργός Υγείας Sajid Javid.
Η συμβουλευτική επιτροπή της βρετανικής κυβέρνησης, η Μικτή Επιτροπή Εμβολιασμού και Ανοσοποίησης (JCVI) εξέδωσε στις 19 Ιουλίου 2021, τη σύστασή της, συμβουλεύοντας ότι τα παιδιά «που διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο σοβαρής νόσου COVID-19» πρέπει να εμβολιστούν.
Το εμβόλιο Pfizer-BioNTech είναι επί του παρόντος το μόνο εμβόλιο για τον Covid 19 που έχει εγκριθεί για χρήση σε παιδιά άνω των 12 ετών.
Οι ομάδες που η η Μικτή Επιτροπή Εμβολιασμού και Ανοσοποίησης συνέστησε να χορηγηθεί το εμβόλιο είναι παιδιά ηλικίας 12 έως 15 ετών με σοβαρές νευρικές αναπηρίες, σύνδρομο Down, ανοσοκαταστολή και πολλαπλές ή σοβαρές μαθησιακές δυσκολίες.
Τα παιδιά ηλικίας 16 έως 17 ετών με υποκείμενα νοσήματα, έχουν ήδη έχουν εμβολιαστεί σύμφωνα με τις υπάρχουσες συστάσεις.
Η Μικτή Επιτροπή Εμβολιασμού και Ανοσοποίησης της Βρετανίας συνέστησε επίσης τα παιδιά ηλικίας 12 έως 17 να εμβολιαστούν εάν ζουν με ένα ανοσοκατασταλμένο άτομο, καθώς και νέους ενήλικες που πρόκειται να γίνουν 18 ετών σε τρεις μήνες.
Η επιτροπή ανέφερε ότι οι κλινικές δοκιμές στις ΗΠΑ κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι παρενέργειες σε παιδιά ηλικίας 12 έως 15 ετών «ήταν γενικά βραχύβιες και ήπιες έως μέτριες».
Ωστόσο τονίστηκε ότι επί του παρόντος υπάρχουν περιορισμένα δεδομένα ασφάλειας στον πραγματικό κόσμο, για τα εμβόλια κατά του COVID-19 σε παιδιά, αλλά υπήρξαν «εξαιρετικά σπάνιες αναφορές μυοκαρδίτιδας (φλεγμονή του καρδιακού μυός) και περικαρδίτιδα (φλεγμονή της μεμβράνης γύρω από την καρδιά) μετά τη χρήση των εμβολίων Pfizer-BioNTech και Moderna»

Οφέλη και παρενέργειες

Η Μικτή Επιτροπή Εμβολιασμού και Ανοσοποίησης της Βρετανίας επισήμανε ότι επί του παρόντος έχουν την άποψη ότι «τα ελάχιστα οφέλη για την υγεία από την παροχή καθολικού εμβολιασμού COVID-19 στα παιδιά δεν υπερτερούν των πιθανών κινδύνων», αλλά η Επιτροπή θα «συνεχίσει να επανεξετάζει νέα δεδομένα εάν θα προτείνει εμβολιασμό σε νέους κάτω των 18 ετών χωρίς υποκείμενα νοσήματα σε μέλλοντα χρόνο.
Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, λιγότερα από 30 παιδιά έχουν πεθάνει λόγω του COVID-19 στο Ηνωμένο Βασίλειο τους τελευταίους μήνες.

Μετά την εξέταση όλων των δεδομένων και παρά τις ενδείξεις που υποδηλώνουν μια πιθανή σύνδεση μεταξύ φλεγμονής της καρδιάς και της χρήσης εμβολίων mRNA, η Παγκόσμια Συμβουλευτική Επιτροπή του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για την Ασφάλεια των εμβολίων (GACVS) ανακοίνωσε στις 9 Ιουλίου ότι τα οφέλη των εμβολίων συνεχίζουν να υπερτερούν των κινδύνων για μυοκαρδίτιδα και περικαρδίτιδα.
Ωστόσο, ορισμένοι επιστήμονες αντιδρούν στην βιασύνη να εμβολιαστούν τα παιδιά με εμβόλια COVID-19, λέγοντας ότι πρέπει να υπάρχουν περισσότερα δεδομένα ασφάλειας.

Ο καθηγητής της Εφηβικής Υγείας στο Ινστιτούτο Παιδικής Υγείας Great Ormond Street του Πανεπιστημίου του Λονδίνου, Russel Viner, δήλωσε σε άρθρο που δημοσιεύθηκε στους The Guardian, ότι οι αξιωματούχοι της δημόσιας υγείας πρέπει να περιμένουν έως ότου υπάρχουν επαρκή δεδομένα ασφάλειας για τα παιδιά πριν τα εμβολιάσουν.
Ο εφευρέτης της τεχνολογίας εμβολίων mRNA, ο Δρ Robert Malone, δήλωσε ότι η αναλογία κινδύνου-οφέλους για τα παιδιά από τον εμβολιασμό δεν «φαίνεται τόσο καλή».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης