Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Θωμαΐδης (ΕΚΠΑ): Εκρηκτική αύξηση άνω του 170% του ιικού φορτίου στην Αττική

Θωμαΐδης (ΕΚΠΑ): Εκρηκτική αύξηση άνω του 170% του ιικού φορτίου στην Αττική
 Έχει αρχίσει το τέταρτο κύμα του κορωνοϊού, θα το δούμε από τα μέσα της εβδομάδας είπε ο κ. Θωμαΐδης
Σχετικά Άρθρα

Για εκρηκτική αύξηση άνω του 170% του ιικού φορτίου στην Αττική κάνει λόγο ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας, Νίκος Θωμαΐδης, ο οποίος προειδοποιεί πως έχει ήδη αρχίσει το τέταρτο κύμα.
«Στην Περιφέρεια Αττικής, είδαμε αύξηση του ιικού φορτίου στα λύματα της τάξης άνω του 170% μέχρι και την Πέμπτη, σήμερα θα αναλύσουμε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή.
Η αύξηση έχει την μορφή κύματος, έχει την εκρηκτική τάση που είδαμε στα προηγούμενα κύματα.
Έχει ξεκινήσει το τέταρτο κύμα του κορωνοϊού.
Αυτό θα μεταφραστεί ανάλογα σε κρούσματα από την μέση της εβδομάδας» είπε μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο κ. Θωμαΐδης, ο οποίος υποστήριξε πως καταγράφεται «εκρηκτική άνοδος τις τελευταίες ημέρες, μέσα σε 20 ημέρες έχει πάρα πολύ μεγάλη αύξηση».

Στα 1.500 κρούσματα

Όπως είπε ο κ. Θωμαΐδης, από την αύξηση του ιικού φορτίου θα προκύψει ρυθμός κρουσμάτων της τάξης των 1.500 την ημέρα στην Αττική.
«Αυτήν την στιγμή έχουμε μια αύξηση των εισαγωγών στα νοσοκομεία, μικρότερη από τα προηγούμενα κύματα, αλλά έχουμε φθάσει να μπαίνουν τώρα καθημερινά 130 άτομα στα νοσοκομεία και αυτό είναι το καθοριστικό να δούμε για τις εισαγωγές στις ΜΕΘ» επεσήμανε ο κ. Θωμαΐδης.
«Τα περιοριστικά μέτρα έχουν πάντοτε την αίρεση της εφαρμογής.
Ο εμβολιασμός είναι μια παρέμβαση που έχει αποτέλεσμα.
Πρέπει να πείσουμε τον κόσμο να εμβολιαστεί όσο πιο γρήγορα γίνεται και να αυξήσουμε την ιχνηλάτηση, αυτά τα δύο μέτρα έχουν αποτέλεσμα, πέρα από την εφαρμογή των μέτρων» υποστήριξε ο καθηγητής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης