Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Βασιλακόπουλος: Οι εισαγωγές στα νοσοκομεία αυξάνονται – Τα πάρτι έφεραν «έκρηξη» κρουσμάτων Covid

Βασιλακόπουλος: Οι εισαγωγές στα νοσοκομεία αυξάνονται – Τα πάρτι έφεραν «έκρηξη» κρουσμάτων Covid
Σχετικά με την λήψη των έκτακτων μέτρων που τέθηκαν σε ισχύ από το Σάββατο (17/7) στην Μύκονο δήλωσε πως μπορεί να υπάρξουν όμοιες καταστάσεις και στα άλλα νησιά
Σχετικά Άρθρα

Οι εισαγωγές στα νοσοκομεία αυξάνονται και ο κόσμος πρέπει να εμβολιαστεί μαζικά για να υπάρξει ασφαλής εκκίνηση του τουρισμού, όπως γινόταν πριν από την πανδημία, τόνισε ο καθηγητής Πνευμονολογίας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.
Όπως ανέφερε τόσο τα μοριακά τεστ όσο και τα rapid test είναι πραγματικά χρήσιμα αλλά δεν μπορούν να εξασφαλίσουν ότι ο έχων αρνητικό τεστ πραγματικά δεν νοσεί.
«Δυστυχώς ένα τεστ μπορεί να είναι ψευδώς αρνητικό.
Δηλαδή να έχει κάποιος Covid και να μην το δείξει» είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ.

Πάρτι και «έκρηξη» κρουσμάτων

Ο κ. Βασιλακόπουλος απέδωσε στα συνεχιζόμενα πάρτι τα αυξανόμενα κρούσματα.
Είπε πως είναι σχεδόν αδύνατον να μην οδηγήσουν σε «έκρηξη κρουσμάτων» και ότι χώρες που έχουν τέτοιες «εκρήξεις» είναι η Ισπανία, Πορτογαλία, η Κύπρος και η Ελλάδα γιατί είναι τουριστικές χώρες και πολλοί νέοι που είναι ανεμβολίαστοι προσπαθούν να διασκεδάσουν όπως πριν.

Μέτρα Μυκόνου και σε άλλα νησιά

Ερωτηθείς σχετικά με την λήψη των έκτακτων μέτρων που τέθηκαν σε ισχύ από το Σάββατο (17/7) στην Μύκονο δήλωσε πως μπορεί να υπάρξουν όμοιες καταστάσεις και στα άλλα νησιά αν συνεχίσουν να διασκεδάσουν με τον ίδιο τρόπο εκτός αν αυτή η διασκέδαση επιτραπεί μόνο για πλήρως εμβολιασμένους.

Υποχρεωτικός εμβολιασμός

Ο ίδιος απηύθυνε έκκληση στους νέους να εμβολιαστούν άμεσα λέγοντας πως προλαβαίνουν το υπόλοιπο καλοκαίρι να γλεντήσουν και πως το εμβόλιο είναι η μόνη λύση ενώ για όσους δεν θέλουν εμβολιαστούν παρακάλεσε να αλλάξουν άποψη και να μην πιστεύουν ψευδείς ειδήσεις.
Παράλληλα, σημείωσε πως οι εισαγωγές στα νοσοκομεία αυξάνονται.
Ερωτηθείς για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό ο ίδιος θεωρεί ότι πρέπει να εφαρμοστεί στους κλάδους που υπάρχει συχνή επαφή με το κοινό όπως τους υγειονομικούς, εκπαιδευτικούς καθώς και όσους εργάζονται στην εστίαση, τον τουρισμό και τον δημόσιο τομέα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης