Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Γώγος: Μέτρα Μυκόνου και σε άλλες περιοχές, εάν κριθεί αναγκαίο - «Έκρηξη» με τουλάχιστον 6.000 κρούσματα ημερησίως

Γώγος: Μέτρα Μυκόνου και σε άλλες περιοχές, εάν κριθεί αναγκαίο -  «Έκρηξη» με τουλάχιστον 6.000 κρούσματα ημερησίως
Τόνισε, ότι συμφωνεί με την επιβολή περιοριστικών μέτρων στη Μύκονο, επισημαίνοντας πως το ζητούμενο είναι να περιοριστεί η διασπορά
Σχετικά Άρθρα

Την επιβολή περιοριστικών μέτρων στη Μύκονο αλλά και την εν γένει επιδημιολογική κατάσταση της χώρας σχολίασε ο καθηγητής Παθολογίας και μέλος της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων, Χαράλαμπος Γώγος.
Σε ερώτηση που δέχτηκε, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega, για αν η Επιτροπή εισηγήθηκε στην κυβέρνηση τη λήψη μέτρων για το νησί της Μυκόνου, διευκρίνισε πως υπάρχουν συνεχείς εισηγήσεις της Επιτροπής για την επιδημιολογική κατάσταση κάθε περιοχής της χώρας αλλά, όπως είπε χαρακτηριστικά, «δεν γίνεται κάθε μέρα συνεδρίαση».
Τόνισε, ωστόσο, ότι συμφωνεί με την επιβολή περιοριστικών μέτρων στη Μύκονο, επισημαίνοντας πως το ζητούμενο είναι να περιοριστεί η διασπορά και πως, «με τη λήψη των μέτρων, μπορεί να έχουμε καλά αποτελέσματα» σε λίγες ημέρες.
Απαντώντας σε ερώτηση εάν παρόμοια μέτρα πρόκειται να επιβληθούν και σε άλλες περιοχές, ο κ. Γώγος ανέφερε πως, αυτή τη στιγμή, «η εικόνα είναι ανησυχητική, καθώς βρισκόμαστε ουσιαστικά στο ξεκίνημα ενός τέταρτου κύματος, που ‘χτυπά’ νεότερες ηλικίες, εξαιτίας της κινητικότητας, των ταξιδιών και της ξεγνοιασιάς, που είναι λογικό να υπάρχει μετά από πολύμηνο εγκλεισμό».
Όλα αυτά, όπως τόνισε ο καθηγητής, σε συνδυασμό με την εμφάνιση της παραλλαγής Delta του κορωνοϊού, «η οποία έχει τριπλάσια και τετραπλάσια μεταδοτικότητα, οδήγησαν στην έξαρση των κρουσμάτων σε νέες ηλικίες».

Ανάλογα μέτρα και σε άλλα νησιά

Ο κ. Γώγος δεν απέκλεισε την πιθανότητα να εφαρμοστούν και σε άλλα νησιά, περιοριστικά μέτρα ανάλογα με αυτά της Μυκόνου, εάν κριθεί αναγκαίο.
Και τόνισε πως, αυτή τη στιγμή, υπάρχει ένα ποσοστό της τάξης του 20%-40% του πληθυσμού, άνω των 50 ετών, άνθρωποι που είναι ευάλωτοι, οι οποίοι δεν είναι εμβολιασμένοι και μπορεί να κολλήσουν τον ιό και να νοσήσουν πιο σοβαρά.
Σε ερώτηση για τον πιθανό αριθμό των κρουσμάτων το επόμενο διάστημα, με δεδομένο ότι αρκετοί επιστήμονες έχουν κάνει εφιαλτικές προβλέψεις, ο κ. Γώγος, αφού επεσήμανε πως ο ίδιος δεν θέλει να μπει σε αυτή τη διαδικασία και να κάνει προβλέψεις για συγκεκριμένο αριθμό, ωστόσο, πρόσθεσε ότι «είναι πολύ πιθανόν να έχουμε κάποια στιγμή ακόμη και 6.000 κρούσματα ενδεχομένως», προσθέτοντας πως «αναμένεται μεγαλύτερος αριθμός κρουσμάτων».
Παράλληλα, ο καθηγητής έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για τον αυξημένο αριθμό νοσηλειών, που έχουμε τις τελευταίες ημέρες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης