Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Τζανάκης: 400.000 με 600.000 ανεμβολίαστοι θα νοσήσουν στο δ’ κύμα

Τζανάκης: 400.000 με 600.000 ανεμβολίαστοι θα νοσήσουν στο δ’ κύμα
Έως τον 15Αύγουστο θα καταγράφονται περίπου 4.500 κρούσματα ημερησίως είπε ο κ.Τζανάκης
Σχετικά Άρθρα

Την εκτίμηση πως η μη αύξηση του εμβολιαστικού ρυθμού θα έχει ως συνέπεια 400.000 - 600.000 ανεμβολίαστοι να νοσήσουν διατύπωσε ο καθηγητής Πνευμονολογίας του πανεπιστημίου της Κρήτης, Νίκος Τζανάκης.
Σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ ο κ.Τζανάκης υποστήριξε ότι σύμφωνα με το μοντέλο που «τρέχει» έως τον Δεκαπενταύγουστο θα καταγράφονται περίπου 4.500 κρούσματα ημερησίως, ενώ αν αυξανόταν ο ρυθμός των εμβολιασμών και τηρούνταν τα μέτρα, ο αριθμός θα μειωνόταν στα 3.000-3.500 κρούσματα την ημέρα.
Όπως είπε, ήδη κάποια νοσοκομεία ξαναφτιάχνουν τις μονάδες Covid, ενώ οι εισαγωγές έχουν αυξηθεί στις 100-120 την ημέρα.
«Ο «Ευαγγελισμός» από τις δύο εισαγωγές την ημέρα έχει πάει στις 20-25 και το νοσοκομείο «Σωτηρία» ξαναφτιάχνει κλινικές μονάδες Covid» υποστήριξε ο κ.Τζανάκης.

Το 99% των εισαγωγών ανεμβολίαστοι ή εμβολιασμένοι με μια δόση

Σύμφωνα με τον κ.Τζανάκη, σχεδόν το 99% των νέων εισαγωγών αφορά σε πολίτες που είτε είναι ανεμβολίαστοι είτε εμβολιασμένοι μόνο με την πρώτη δόση και μικρής ηλικίας, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων.
«Νοσηλεύονται ακόμα και 20άρηδες και 25άρηδες.
Από ασθενείς δικούς μου που με παίρνουν τηλέφωνο, δεν είναι κανένας πάνω από 40 ετών» είπε ο κ.Τζανάκης, τονίζοντας ωστόσο ότι οι διασωληνώσεις έχουν σταθεροποιηθεί γύρω στις 132 και καταγράφουν τάση μείωσης.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις του κ. Τζανάκη, ο αριθμός των νέων εισαγωγών θα αγγίξει τις 200 - 300 ημερησίως στα τέλη Ιουλίου με αρχές Αυγούστου.

Κινδυνεύουν και παιδιά

Αναφερόμενος στα παιδιά, ο κ.Τζανάκης υπογράμμισε ότι πάρα πολλά νοσηλεύονται στα νοσοκομεία Παίδων τονίζοντας πως τα βρέφη κάτω του ενός έτους κινδυνεύουν να εκδηλώσουν πολύ άσχημες επιπλοκές.
Σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων, έκανε έκκληση να εμβολιαστούν όλοι οι ενήλικες, προκειμένου να προστατευτούν τα παιδιά, καθώς, όπως είπε χαρακτηριστικά, ένα θετικό κρούσμα σε μία τάξη, μπορεί να κολλήσει όλα τα παιδιά και τον εκπαιδευτικό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης