Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Ανοίγει η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό των παιδιών 15 – 17 ετών – Η διαδικασία

Ανοίγει η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό των παιδιών 15 – 17 ετών – Η διαδικασία
Ο εμβολιασμός θα γίνεται με το εμβόλιο της Pfizer - Τι λένε οι επιστήμονες
Σχετικά Άρθρα

Ανοίγει σήμερα Πέμπτη 15/7 η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό κατά της covid των παιδιών ηλικίας 15 – 17 ετών.
Πρόκειται για τα παιδιά που έχουν γεννηθεί έως τις 31 Δεκεμβρίου του 2005.
Η εν λόγω ηλικιακή ομάδα θα εμβολιαστεί με το εμβόλιο της Pfizer, το οποίο ήδη χρησιμοποιείται διεθνώς για τον εμβολιασμό παιδιών από τα 12 έτη και πάνω.

Πώς να κλείσετε το ραντεβού

Το ραντεβού για τον εμβολιασμό των παιδιών θα μπορεί να γίνεται από την πλατφόρμα emvolio.gov.gr με κωδικούς Taxisnet και το ραντεβού θα μπορεί να το κλείσει οποιοσδήποτε από τους γονείς που ανήκει στην ίδια οικογενειακή μερίδα με το παιδί.
Επίσης, το ραντεβού του παιδιού θα μπορεί να κλειστεί στα ΚΕΠ ή στα φαρμακεία, προσκομίζοντας ο γονέας τα ταυτοποιητικά στοιχεία τα δικά του και του παιδιού.
Τα παιδιά θα πρέπει να προσέρχονται για εμβολιασμό στα εμβολιαστικά κέντρα συνοδευόμενα από τον γονέα ή τον κηδεμόνα τους.

Τι λένε οι επιστήμονες

Η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου ανέφερε κατά την ενημέρωση της περασμένης Δευτέρας ότι ο κίνδυνος νόσησης για του εφήβους 15-17 ετών είναι μικρός αλλά υπαρκτός, ενώ υπενθύμισε ότι και σε αυτές τις ηλικίες υπάρχουν άτομα με υποκείμενα νοσήματα.
Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι στις συγκεκριμένες ηλικιακές ομάδες, κύριο χαρακτηριστικό είναι η διασπορά του κορωνοϊού στο περιβάλλον, όπου μπορεί να υπάρχουν ευάλωτοι ή ανεμβολίαστοι πολίτες.
Την ίδια ώρα, η διαφαινόμενη επικράτηση της μετάλλαξης Δέλτα έχει στρέψει το ενδιαφέρον στις μικρότερες ηλικίες, απ’ όπου και αναμένεται να εξαρτηθούν τα επόμενα πανδημικά κύματα που αναμένεται να πλήξουν κυρίως τους ανεμβολίαστους.
Το εμβόλιο είναι 100% αποτελεσματικό στους εφήβους, ενώ παρέχει προστασία κατά 96% έναντι της μετάλλαξης Δέλτα.
Άλλωστε, η κυρία Θεοδωρίδου υπενθύμισε ότι βάσει αμερικανικής μελέτης, η συχνότητα εισαγωγής παιδιών 12-17 ετών σε νοσοκομεία λόγω COVID είναι 2,5 έως 3 φορές μεγαλύτερη από τη συνήθη εποχική γρίπη.

Εμβολιασμένο το 71,5% των 60 ετών και άνω

Αν και μεγάλο βάρος της εκστρατείας εμβολιασμού πέφτει πλέον στις νεότερες ηλικίες, το ζήτημα είναι να εμβολιαστούν οι πολίτες άνω των 50 ετών, οι οποίοι είναι και οι πιο ευάλωτοι να νοσήσουν σοβαρά.
Πάντως, την προηγουμένη εβδομάδα αισιόδοξα ήταν τα μηνύματα για τους άνω των 60 ετών καθώς, όπως έγινε γνωστό, το 71,5% έχει ολοκληρώσει τον εμβολιασμό, το 75,5% έχει κάνει τουλάχιστον μία δόση και το ποσοστό αυτό θα ανέλθει κοντά στο 80% αν υπολογίσουμε τα ραντεβού.
Για την ηλικιακή ομάδα 25-29, το 37% έχει ήδη εμβολιαστεί και αν υπολογίσουμε και τα ραντεβού ανέρχεται στο 41% ενώ για την ηλικιακή ομάδα 18-24, το 24% έχει ήδη εμβολιαστεί με τουλάχιστον μια δόση και αν υπολογίσουμε και τα ραντεβού ανέρχεται στο 29%.

9,5 εκατομμύρια εμβολιασμοί

Οι αρμόδιες αρχές υπολογίζουν ότι σήμερα 15/7 αναμένεται να φτάσουμε τα 9,5 εκατ. εμβολιασμών στη χώρα από την έναρξη της επιχείρησης «Ελευθερία».
Αγγίζουν πλέον τα 5,5 εκατ. όσοι έχουν εμβολιαστεί με τη α' δόση του εμβολίου και τα 4,5 εκατ. όσοι έχουν εμβολιαστεί πλήρως

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης