Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Κάλεσαν ηθοποιούς για δοκιμαστικό και τους έβαλαν να δουλέψουν ως σερβιτόροι σε δεξίωση - Τι είπε ο Μπιμπίλας

Κάλεσαν ηθοποιούς για δοκιμαστικό και τους έβαλαν να δουλέψουν ως σερβιτόροι σε δεξίωση - Τι είπε ο Μπιμπίλας
Όπως κατέστησε σαφές ο κ. Μπιμπίλας, το ΣΕΗ αναμένεται πλέον να κινηθεί νομικά όταν διαπιστωθεί τι έχει συμβεί

Μια απίστευτη καταγγελία από τρεις ηθοποιούς είδε το φως της δημοσιότητας, καθώς όπως υποστηρίζουν, κλήθηκαν να παίξουν σε έναν «πιλότο» για μια νέα εκπομπή, ωστόσο συνειδητοποίησαν πως τελικά δούλευαν ως σερβιτόρες σε πραγματική δεξίωση, χωρίς φυσικά να πληρωθούν!
Την υπόθεση έφερε στο φως η «Δημοκρατική Ενότητα Ηθοποιών» με ανάρτησή της στο Facebook, σημειώνοντας πως γνωστή εταιρεία κάλεσε ηθοποιούς προκειμένου να πάρουν μέρος στον «πιλότο» μιας νέας εκπομπής για γάμους και δεξιώσεις, ζητώντας τους να κάνουν τους σερβιτόρους. Τελικά αποδείχθηκε πως δούλευαν σε πραγματικό αρραβώνα χωρίς φυσικά να πληρωθούν, καθώς είχαν υπογράψει συμφωνητικό, βάσει του οποίου θα συμμετείχαν στα γυρίσματα αμισθί.
«Οι ηθοποιοί που επιλέχθηκαν έπρεπε να υποδυθούν τους σερβιτόρους σε μια δεξίωση αρραβώνα. Κατά τη διάρκεια λοιπόν του γυρίσματος και αφού αυτό διήρκεσε 10 περίπου λεπτά, μετά την αποχώρηση του συνεργείου, οι συνάδελφοι αντιλήφθηκαν πως πρόκειται για πραγματικό αρραβώνα, οικείου προσώπου της παραγωγής όπου κλήθηκαν να συνεχίσουν να εξυπηρετούν εκ μέρους του catering και να σερβίρουν τους καλεσμένους», επισημαίνει χαρακτηριστικά η Δημοκρατική Ενότητα Ηθοποιών.
Για το περιστατικό μίλησε και ο πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, Σπύρος Μπιμπίλας, στο OPEN, επιβεβαιώνοντας την καταγγελία.
Σύμφωνα με όσα αναφέρθηκαν στην εκπομπή «Καλοκαίρι #not», οι τρεις γυναίκες ηθοποιοί πήγαν στους Αγίους Θεοδώρους, νομίζοντας ότι θα παίξουν στον πιλότο μιας νέας εκπομπής, ωστόσο κατάλαβαν πως στην πραγματικότητα δούλευαν ως σερβιτόρες στη δεξίωση των αρραβώνων της κόρης της υπευθύνου της εταιρείας παραγωγής.
Η τελευταία ήταν μάλιστα αυτή που ενημέρωσε αρχικά τον Σπύρο Μπιμπίλα, καθώς γνωρίζονταν από παλιά, υποστηρίζοντας πως πήρε τις ηθοποιούς για δοκιμαστικό, ωστόσο αυτές κάποια στιγμή, κατά τη διάρκεια του γυρίσματος, «εξερράγησαν», με αποτέλεσμα να σηκωθούν να φύγουν και να τους δώσει κάποια χρήματα (70 ευρώ) για να γυρίσουν πίσω με τον προαστιακό.
Μετά ωστόσο τον πήρε ο πρώην πρόεδρος του ΣΕΗ, ο οποίος του ανέφερε την εκδοχή των ηθοποιών, οι οποίες είχαν καταγγείλει σε αυτόν το περιστατικό.
Τελικά οι τρεις γυναίκες κατέθεσαν επίσημη καταγγελία στο Σωματείο, το οποίο αναμένεται να την εξετάσει.
Σε αυτήν υποστηρίζουν ότι ναι μεν υπέγραψαν νομίζοντας ότι θα πάρουν μέρος σε δοκιμαστικό, ωστόσο «κατά τη διάρκεια της βραδιάς διαπίστωσαν ότι πρόκειται για τον αρραβώνα της κόρης της κυρίας αυτής, ένα πραγματικό γεγονός το οποίο κινηματογραφείτο εν αγνοία τους».
Όπως κατέστησε σαφές ο κ. Μπιμπίλας, το ΣΕΗ αναμένεται πλέον να κινηθεί νομικά όταν διαπιστωθεί τι έχει συμβεί.
«Γενικά, όλη αυτή η ιστορία είναι περίεργη και δείχνει σε τι ανασφάλεια βρισκόμαστε εμείς οι ηθοποιοί και πόσο εύκολα μπορούμε να πέσουμε θύματα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης