Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Γώγος: Στόχος να φτάσουμε στο 65% τείχος ανοσίας - Θα ελαττώσει το εφιαλτικό σενάριο για 18.000 κρούσματα

Γώγος: Στόχος να φτάσουμε στο 65% τείχος ανοσίας  - Θα ελαττώσει το εφιαλτικό σενάριο για 18.000 κρούσματα
"Σενάριο για 18.000 κρούσματα (ημερησίως) δεν πιστεύω ότι θα έρθει ποτέ, ελπίζω να μη φτάσουμε εκεί, αυτό θα συμβεί μόνο αν τα αφήσουμε όλα ανεξέλεγκτα",ανέφερε ο Χ. Γώγος
Σχετικά Άρθρα

«Θα πρέπει να προσέξουμε, θα πρέπει να εμβολιαστούμε όλοι για να αποφύγουμε αυτά τα σενάρια, είναι εφικτό, δεν είναι ανέφικτο», ανέφερε ο καθηγητής Παθολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών και μέλος της Επιτροπής Ειδικών, Χαράλαμπος Γώγος, τονίζοντας πως «σενάριο για 18.000 κρούσματα (ημερησίως) δεν πιστεύω ότι θα έρθει ποτέ, ελπίζω να μη φτάσουμε εκεί, αυτό θα συμβεί μόνο αν τα αφήσουμε όλα ανεξέλεγκτα, που δε θα γίνει αυτό».
Ο κ. Γώγος μιλώντας στον ΣΚΑΪ ανέφερε ότι στόχος «είναι να φτάσουμε στο 65% τείχος ανοσίας σε πρώτη φάση, γιατί αυτό θα ελαττώσει αυτό το εφιαλτικό σενάριο».

Λύση η μεγίστη εμβολιαστική κάλυψη

Σύμφωνα με τον κ. Γώγο, «δεν αποκλείεται επιβάρυνση του ΕΣΥ αν συνεχιστεί η αύξηση της διασποράς».
Όπως είπε, «η μέση ηλικία (νόσησης) είναι 28 ετών ταχύτατη πτώση, 10 έτη πτώση ηλικίας, η διασπορά φαίνεται πια, ο ιός κυκλοφορεί στις νεαρές ηλικίες».
Η μετάδοση του ιού, σύμφωνα με μελέτη της 10ης Ιουνίου του ECDC που επικαλέστηκε ο καθηγητής, εξαρτάται από την άρση των μέτρων και ποσό γρήγορα γίνεται, τη μεταδοτικότητα, το βαθμό κάλυψης των εμβολίων για τον ιό, αλλά και από τον αριθμό της εμβολιαστικής κάλυψης.
Κατά τον ίδιο, όλα αυτά πρέπει να ληφθούν υπόψη, ενώ η λύση είναι η μέγιστη εμβολιαστική κάλυψη με 85% για το τείχος ανόσιας, με δεδομένη τη μεταδοτικότητα των στελεχών που επικρατούν».
«Μέχρι να φτάσουμε εκεί πρέπει να υπάρχουν κάποια μέτρα», σημείωσε.
Τέλος, ανέφερε ότι για τα άτομα 50 και άνω, το 25% δεν έχει εμβολιαστεί από το 35% που ήταν, σημειώνοντας πως το εν λόγω ποσοστό θέλουμε να γίνει ακόμα μικρότερο με ασφαλέστατα και πολύ αποτελεσματικά εμβόλια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης