Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Παναγιωτόπουλος (επιδημιολόγος): Υπήρξε πίεση από ΜΜΕ και κυβερνητικά στελέχη να δοθεί η εικόνα ότι ξεμπερδέψαμε με covid

Παναγιωτόπουλος (επιδημιολόγος): Υπήρξε πίεση από ΜΜΕ και κυβερνητικά στελέχη να δοθεί η εικόνα ότι ξεμπερδέψαμε με covid
Έγινε πέρσι και έγινε και το Πάσχα με τα περί «Πάσχα στο χωριό» - Ήταν μέγα λάθος είπε ο κ.Παναγιωτόπουλος
Σχετικά Άρθρα

Την θέση πως «υπήρξε μια πίεση από πολλά μέσα ενημέρωσης και από ορισμένα κυβερνητικά στελέχη να δοθεί η εικόνα ότι ξεμπερδέψαμε από τον κορωνοϊό» διατύπωσε ο παιδίατρος-επιδημιολόγος, καθηγητής Δημόσιας Υγείας και μέλος της Επιτροπής Επιστημόνων του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό, Τάκης Παναγιωτόπουλος, ο οποίος είπε πως αυτό ήταν «μέγα λάθος».
«Έγινε πέρσι και έγινε και το Πάσχα, με την περίφημη κουβέντα "Πάσχα στο χωριό".
Σαν να τελειώνουμε, που όλοι το θέλουμε, αλλά να κάνουμε την επιθυμία μας πραγματικότητα είναι ό,τι πιο ανόητο υπάρχει.
Οι ακριβείς συστάσεις της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων ήταν πολύ πιο μακριά από το τελειώσαμε με τις μάσκες ή πολύ περισσότερο, πετάμε τις μάσκες, οι οποίες είναι σύμμαχος, ακόμα και αν αποφασιστεί να φύγουν, δεν θα τις πετάξουμε.
Κυριάρχησε αυτό το μήνυμα σε πολλά μέσα ενημέρωσης, πολύ λανθασμένα και πληρώνουμε ένα μέρος αυτή την στιγμή» είπε μιλώντας στην ΕΡΑ ο κ.Παναγιωτόπουλος.

Δεν έχουμε τελειώσει με τις μάσκες

«Συνεχίζουμε να φοράμε μάσκες σε εσωτερικούς χώρους, συνεχίζουμε να τις φοράμε σε εξωτερικούς χώρους όπου δεν είναι δυνατή η τήρηση της απόστασης των 2 μέτρων και περισσότερο.
Όπου δεν υπάρχει συνωστισμός μπορούμε να μην τις χρησιμοποιούμε.
Όλα αυτά δεν ισοδυναμούν με το τελειώνουμε με τις μάσκες» είπε ο κ.Παναγιωτόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε και στους εμβολιασμούς.

Διστακτικότητα για εμβολιασμούς

«Η μεγάλη πλειονότητα έχει ένα συγκεκριμένο ζήτημα γύρω από το οποίο περιστρέφεται ο δισταγμός τους.
Για παράδειγμα, σε σχέση με το κατά πόσο επηρεάζει τις γυναίκες που επιθυμούν να κάνουν παιδί, η αρχική επιφύλαξη έχει προ πολλού αρθεί.
Μάλιστα το, αντίθετο, αν μια γυναίκα έγκυος κολλήσει Covid-19, κινδυνεύει περισσότερο» είπε ο κ.Παναγιωτόπουλος, ο οποίος σημείωσε σχετικά με τον εμβολιασμό των παιδιών 15 – 17 ετών ότι οι συστάσεις της επιτροπής είναι τα παιδιά άνω των 15 ετών ότι μπορούν και πρέπει να εμβολιάζονται, γιατί τα οφέλη υπερτερούν των προβλημάτων.
«Είναι χρήσιμο ο καθένας να μιλήσει με τον γιατρό που τα παρακολουθεί.
Να σταθμίσουν τα συν και τα πλην.
Στα πλην είναι η παρενέργεια της μυοκαρδίτιδας, που περνάει χωρίς προβλήματα και χωρίς κάποια παρέμβαση.
Νομίζω ότι και τα παιδιά πρέπει να προχωρήσουν στον εμβολιασμό, αυτή είναι και η σύσταση της επιτροπής» είπε ο κ.Παναγιωτόπουλος.

Δεν έχουμε ένδειξη ότι η παράλλαξη Δέλτα είναι ηπιότερη

«Σε αυτή την φάση οφείλουμε να εστιάζουμε περισσότερο στον εμβολιασμό των μεγαλύτερων, καθώς είναι πιο μεταδοτικό το νέο στέλεχος, όλοι μπορούν πιο εύκολα να μολυνθούν.
Aκόμα δεν έχουμε τα δεδομένα, αν τείνει να κυριαρχήσει το νέο στέλεχος Δέλτα, αλλά είναι πολύ πιθανό.
Όπου έχει βάλει πόδι το Δέλτα σε σύντομο χρονικό διάστημα έχει επικρατήσει.
Δεν έχουμε καμία ένδειξη ότι η νόσος με την Δέλτα είναι ηπιότερη από τις προηγούμενες.
Επειδή έχουν μολυνθεί νεότερα άτομα, που νοσούν ηπιότερα, δεν έχουμε βαρύτερες περιπτώσεις, όχι επειδή είναι πιο ήπιο το στέλεχος.
Το κύριο θέμα της εποχής είναι ότι τα άτομα 50 ετών και άνω πρέπει να σπεύσουν να εμβολιαστούν.
Όποιος προπαγανδίζει ότι πρέπει να περιμένουμε φέρνει μεγάλο βάρος» επεσήμανε ο κ.Παναγιωτόπουλος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης