Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Φθηνή κινδυνολογία οδηγεί σε μέτρα γκάφες και εκθέτει την κυβέρνηση - Η μετάλλαξη Delta έχει χαμηλή επικινδυνότητα

Φθηνή κινδυνολογία οδηγεί σε μέτρα γκάφες και εκθέτει την κυβέρνηση - Η μετάλλαξη Delta έχει χαμηλή επικινδυνότητα
Το συμπέρασμα είναι ότι δεν μετράει λοιπόν πόσα είναι τα κρούσματα, αλλά πόσοι μπορεί να νοσήσουν σοβαρά - Όχι το εμβόλιο αλλά το Σύνταγμα καθορίζουν τα δικαιώματα των πολιτών όλα τα υπόλοιπα είναι γραφικότητες
Σχετικά Άρθρα

Μετά από καταιγισμό τρομοκρατίας και κινδυνολογίας περί την μετάλλαξη Delta του Covid 19 τα δεδομένα είναι σαφή.

1)Ο κίνδυνος μετάδοσης της μετάλλαξης Delta είναι πολύ μεγάλος αλλά η θνητότητα είναι πολύ χαμηλή.

2)Τα περιστατικά που λαμβάνουν χώρα στο Ισραήλ δείχνουν ότι αυτοί που νοσούν σοβαρά σε σχέση με το παρελθόν είναι υποπολλαπλάσιοι.
Το ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι η θνητότητα της μετάλλαξης Delta είναι έως και 10 φορές μικρότερη σε σχέση με τις 3 προηγούμενες μεταλλάξεις.

3)Η μετάλλαξη Delta πλήττει κυρίως τους νέους, οι οποίοι σχεδόν καθολικά είναι ασυμπτωματικοί.
Το πιο ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι η μετάλλαξη Delta σε συνδυασμό με τους εμβολιασμούς στις ευπαθείς ομάδες μειώνει την θνητότητα δραστικά.

4)Με βάση τα στοιχεία από το Ισραήλ, του πιο εμβολιασμένου κράτους διεθνώς, κρούσματα παρατηρούνται και στους εμβολιασμένους και μάλιστα το 51% είναι εμβολιασμένοι ενώ καταλήγουν με σοβαρή λοίμωξη ή διασωληνώνονται και εμβολιασμένοι.

Το συμπέρασμα είναι ότι δεν μετράει λοιπόν πόσα είναι τα κρούσματα, αλλά πόσοι μπορεί να νοσήσουν σοβαρά και με βάση τα επίσημα στοιχεία από το Ισραήλ που είναι ένα κράτος που κρατάει καλή στατιστική, το ποσοστό αυτών που θα νοσήσουν είναι πολύ μικρότερο σε σχέση με τις αρχικές μεταλλάξεις.
Η φήμη της μετάλλαξης Delta μπορεί να φαντάζει μεγάλη αλλά τελικά είναι κατώτερη της φήμης της.
Οι θάνατοι μειώνονται.
Έτσι εξηγείται γιατί στην Βρετανία ενώ αυξάνονται τα κρούσματα, μειώνονται οι θάνατοι και η κυβέρνηση αποσύρει τα περιοριστικά μέτρα.

Τα επικοινωνιακά λάθη της ελληνικής κυβέρνησης

Η ελληνική κυβέρνηση στην προσπάθεια της να επαναφέρει τον ρυθμό σους εμβολιασμούς καθώς υπάρχει κόπωση έχει υποπέσει σε πολλά λάθη.
Ποια είναι αυτά;

Α)Κινδυνολογία από πλευράς βασικών στελεχών της κυβέρνησης αλλά και του ιδίου του πρωθυπουργού να εμβολιαστούν οι πολίτες.
Εμβολιαστείτε γιατί κινδυνεύετε αναφέρουν.
Αυτή η επιχειρηματολογία είναι φθηνή κινδυνολογία γιατί όπως αποδεικνύουν πραγματικά γεγονότα, η μετάλλαξη Delta είναι λιγότερη επικίνδυνη, μπορεί να είναι πιο μεταδοτική αλλά είναι ξεκάθαρα λιγότερο θανατηφόρα.

Β)Μόνο στην Ελλάδα δημιουργήθηκαν δύο στρατόπεδα στην ελληνική κοινωνία οι εμβολιασμένοι και οι ανεμβολίαστοι.
Η άποψη του bankingnews είναι ξεκάθαρη δεν μπορεί και δεν θα υπάρξει καμία υποχρεωτικότητα στους εμβολιασμούς.
Ο κάθε πολίτης πρέπει να έχει την ελευθερία του να επιλέξει, είτε εμβολιαστεί, είτε δεν εμβολιαστεί η στάση του πρέπει να την σεβαστούμε όλοι.

Γ)Η κυβέρνηση έχει υποπέσει σε επικοινωνιακές γκάφες τις οποίες αναγνωρίζουν και μέλη της κυβέρνησης ή βουλευτές.
Δεν μπορεί με στρατηγικές μαγκιάς του τύπου κάντε αυτό, να βγαίνει μια κυβέρνηση να προτρέπει τον κόσμο νομίζοντας ότι απευθύνεται σε πρόβατα.
Η κοινωνία απαιτεί μεγαλύτερο σεβασμό και θα έχει μεγαλύτερο σεβασμό.

Δ)Οι αναφορές του υπουργού Ανάπτυξης Ά. Γεωργιάδη… προς τους δήθεν εξυπνάκηδες επιχειρηματίες στην εστίαση και στα καφέ και στις απειλές για σκληρά πρόστιμα και μέτρα είναι επιεικώς απαράδεκτες.
Τα δε… μέτρα περί καθήμενων πελατών και άλλα τέτοια τινά είναι επιεικώς γελοία, κινούνται στα όρια της γραφικότητας και της ανοησίας.
Σήμερα σε ένα καφέ που το βράδυ μετατρέπεται σε bar… πολλοί πελάτες μένουν όρθιοι μετά τις 15 Ιουλίου θα πρέπει να είναι καθήμενοι…πραγματικά ντροπή.
Τα δε… μέτρα που χωρίζουν τους πολίτες σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους όχι μόνο δεν θα αποδώσουν αλλά θα οδηγήσουν πολλούς πολίτες σε σύγκρουση με τους μαγαζάτορες.
Η κυβέρνηση πήρε ένα ανόητο μέτρο και ζητάει από τους επιχειρηματίες της εστίασης και των καφέ να λειτουργήσουν ως δημόσιοι λειτουργοί, ως αστυνομικοί και να καθορίσουν πιο πρέπει να είναι πελάτες και ποιοι όχι.
Γενικά όσοι εισηγήθηκαν τα μέτρα αυτά δήθεν για να υποστηρίξουν τους εμβολιασμένους…είναι γραφικοί τύποι, που δεν επικοινωνούν με την πραγματικότητα, καταφεύγουν σε γελοίες μεθόδους… υποχρεώνοντας την κοινωνία διαιρεμένη να μαλώνει μεταξύ της.

Η στρατηγική διαίρεση σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους δείχνει ότι ορισμένοι στην ομάδα βιοηθικής αλλά και στην κυβέρνηση έχουν χάσει επαφή με την πραγματικότητα.
Ο σημερινός πελάτης που κάθετε όρθιος σε λίγες ημέρες πρέπει να είναι καθιστός… καλά ποιος θα σκέφθηκε αυτά, πραγματικά ρωτάμε για να πάρει το βραβείο Nobel ανοησίας.
Σταματήστε να χωρίζετε την κοινωνία, η κυβέρνηση έχει ένα ρόλο να ενώνει τους πολίτες και όχι με φθηνή κινδυνολογία και τσάμπα μαγκιές να προσπαθεί να επιβληθεί.
Σταματήστε να ρίχνετε το βάρος στους επιχειρηματίες της εστίασης και των καφέ που μετά από 15 μήνες τώρα προσπαθούν να πάρουν ξανά εμπρός.
Σταματήστε να τιμωρείται την ελεύθερη βούληση, ο εμβολιασμένος είναι έλληνας πολίτης, όπως και μη εμβολιασμένος είναι έλληνας πολίτης και έχει τα ίδια δικαιώματα.
Όχι το εμβόλιο αλλά το Σύνταγμα καθορίζουν τα δικαιώματα των πολιτών όλα τα υπόλοιπα είναι γραφικότητες.
Σταματήστε να προτείνετε ανεφάρμοστα μέτρα, να απειλείτε την κοινωνία και τους επαγγελματίες.
Είστε εκλεγμένη κυβέρνηση, δεν σας διόρισε ο Covid 19, ούτε έχετε θείο χάρισμα…
Σταματήστε τα ανόητα μέτρα δωροδοκίας των 150 ευρώ, όποιος το φαντάστηκε ειλικρινά είναι ανόητος, πάρε 150 ευρώ για να εμβολιαστείς, αυτό δεν λέγεται πολιτική αλλά θεατρινισμός.
Αφήστε την κοινωνία να αναπνεύσει, οι νέοι άνθρωποι δεν κινδυνεύουν, αυτό δείχνουν τα στοιχεία, η θνητότητα είναι ελάχιστη, πραγματικά ασήμαντη, προφανώς και ο ένας νεκρός είναι απώλεια αλλά στους νέους… περισσότεροι πεθαίνουν από τα εμβόλια παρά από τον Covid 19…
Αφήστε ελεύθερους τους νέους και μην τιμωρείται την λογική… η λογική είναι ο χειρότερος εχθρός της ανοησίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης