Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Αρχίζουν σήμερα 6/7 οι κατ’ οίκον εμβολιασμοί κατά της covid - Πρώτος σταθμός η Κρήτη

Αρχίζουν σήμερα 6/7 οι κατ’ οίκον εμβολιασμοί κατά της covid - Πρώτος σταθμός η Κρήτη
Την ερχόμενη εβδομάδα ανοίγει η πλατφόρμα για τους νέους ηλικίας 15 – 17 ετών
Σχετικά Άρθρα

Αρχίζουν από σήμερα Τρίτη 6 Ιουλίου οι κατ’οίκον εμβολιασμοί σε μια προσπάθεια να τονωθεί η εμβολιαστική εκστρατεία κατά της covid στην Ελλάδα.
Η αρχή θα γίνει από την Κρήτη.
Πρόκειται για επί μέρους επιχειρησιακό πρόγραμμα, για να καλυφθούν απομακρυσμένες περιοχές.
Το υπουργείο Υγείας έχει έρθει σε επαφή με δημοτικούς παράγοντες οι οποίοι ενημερώνουν τους κατοίκους των περιοχών και ακολούθως κινητά συνεργεία της Επιχείρησης «Ελευθερία», θα καλύψουν συγκεκριμένες μέρες στις περιοχές αυτές.

Την ερχόμενη εβδομάδα οι εμβολιασμοί των 15 – 17 ετών

Εν τω μεταξύ, την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα για ραντεβού για εμβολιασμό κατά της Covid-19 των νέων ηλικίας 15-17 ετών, δηλαδή των παιδιών που γεννήθηκαν μετά την 1η Ιανουαρίου 2006.
Την ερχόμενη επόμενη Δευτέρα θα δοθούν οδηγίες για το πώς θα κλείνεται το ραντεβού και πώς θα εξασφαλιστεί η συναίνεση των γονέων και κηδεμόνων.
Εκτιμάται ότι αυτή στιγμή υπάρχουν αρκετά διαθέσιμα ραντεβού απ΄όλα τα εμβόλια ενώ υπολογίζεται ότι πάνω από 200.000 πολίτες έκλεισαν το ραντεβού τους για εμβολιασμό την περασμένη εβδομάδα.
Σημειώνεται ότι μέχρι στιγμής το 56% των ενήλικων στην Ελλάδα έχει εμβολιαστεί με μια δόση ενώ το 45% έχει εμβολιαστεί πλήρως.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης