Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Παυλάκης: Η Ελλάδα πηγαίνει κατευθείαν από το 3ο στο 4ο κύμα Covid – Κίνδυνος και για εμβολιασμένους

Παυλάκης: Η Ελλάδα πηγαίνει κατευθείαν από το 3ο στο 4ο κύμα Covid – Κίνδυνος και για εμβολιασμένους
Ο ερευνητής δήλωσε έκπληκτος την ταχύτητα του 4ου κύματος από τη μετάλλαξη Delta
Σχετικά Άρθρα

Στην εκτίμηση ότι, η χώρα βρίσκεται στην αρχή του 4ου κύματος Covid, το οποίο έρχεται με μεγάλη βιαιότητα, όπως είπε χαρακτηριστικά, προέβη ο ερευνητής του εθνικού ινστιτούτου των ΗΠΑ, Γιώργος Παυλάκης.
«Είμαστε στην αρχή του 4ου κύματος που έρχεται με μεγάλη βιαιότητα»,
είπε ο κ. Παυλάκης στο Open, προσθέτοντας πως αν η κατάσταση συνεχιστεί έτσι σε μια εβδομάδα θα έχουμε διπλάσια κρούσματα και σε δύο εβδομάδες τετραπλάσια.
Ο ερευνητής δήλωσε έκπληκτος την ταχύτητα του 4ου κύματος από τη μετάλλαξη Delta, λέγοντας πως εν αντιθέσει με την Αγγλία και την Πορτογαλία, η Ελλάδα πηγαίνει «από το τρίτο κύμα αμέσως στο τέταρτο γιατί τα κρούσματα έχουν διπλασιαστεί μέσα σε μια εβδομάδα».

Μη διαχειρίσιμη η κατάσταση το φθινόπωρο

Επίσης χαρακτήρισε «μύθο» την πληροφορία ότι η μετάλλαξη Delta του κορωνοϊού δεν είναι παθογόνος.
«Δεν βλέπετε τι γίνεται στην Ινδία;» αναρωτήθηκε…
Και εκτίμησε ότι «το φθινόπωρο θα αρχίσουμε με μια κατάσταση που δεν θα είναι διαχειρίσιμη και θα χρειαστούν δύσκολες αποφάσεις και δύσκολα μέτρα».

Η πορεία της Κρήτης

Αναφερόμενος στην Κρήτη, είπε πως «έχει διαγράψει την πορεία της» και «οδηγείται σε λογαριθμική αύξηση τις επόμενες εβδομάδες».
«Δεν θα βλέπουμε μεμονωμένα κρούσματα, αλλά πολλά κρούσματα μαζί σε κάθε πανηγύρι ή σε κάθε συνωστισμό γιατί αυτός ο ιός είναι πολύ εύκολος να μεταδοθεί σε κλειστούς χώρους και συνωστισμό».
Eπίσης προέβλεψε αύξηση του αριθμού των νεκρών και είπε ότι τώρα είναι η «τελευταία» ευκαιρία των ανεμβολίαστων να εμβολιαστούν πριν διογκωθεί το κύμα.

Κίνδυνος και για εμβολιασμένους

Σημείωσε δε, ότι οι εμβολιασμένοι κινδυνεύουν λιγότερο, αλλά δεν είναι όλοι το ίδιο και αναφέρθηκε σε κατηγορίες των εμβολιασμένων που και θα μολυνθούν και θα μεταδίδουν τον ιό και μπορεί να νοσήσουν και μάλιστα άσχημα.
Ο Γιώργος Παυλάκης χαρακτήρισε τη μετάλλαξη Delta «σαν πυρκαγιά σε πευκόδασος» που «δεν υπάρχει τρόπος να σταματήσει» και επεσήμανε τέλος ότι ήταν φοβερό λάθος που σταματήσαμε να φοράμε μάσκες στους εξωτερικούς χώρους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης