Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Τσακρής: Η Ελλάδα βρίσκεται σε τροχιά ενός 4ου και ισχυρότερου κύματος Covid

Τσακρής: Η Ελλάδα βρίσκεται σε τροχιά ενός 4ου και ισχυρότερου κύματος Covid
Η Ελλάδα βρίσκεται σε τροχιά ενός τέταρτου και ισχυρότερου κύματος Covid – 19 τόνισε ο κ. Τσακρής
Σχετικά Άρθρα

Το πρόβλημα με τα αυξημένα κρούσματα Covid είναι πανευρωπαϊκό τόνισε ο Αθανάσιος Τσακρής καθηγητής Μικροβιολογίας, αντιπρύτανης του Ε.Κ.Π.Α και μέλος της επιτροπής των ειδικών του υπουργείου υγείας, κληθείς να σχολιάσει την επιδημιολογική κατάσταση στην χώρα.
Η Ελλάδα βρίσκεται σε τροχιά ενός τέταρτου και ισχυρότερου κύματος Covid – 19 τόνισε ο κ. Τσακρής μιλώντας στον ΣΚΑΙ.
Ο καθηγητής επεσήμανε πως υπάρχει ένα σημαντικό πρόβλημα που επιβαρύνει αυτή την στιγμή όλη την Ευρώπη.
Όπως εξήγησε, το πρόβλημα σχετίζεται τόσο με την εμφάνιση της μετάλλαξης Delta και την χαλάρωση των μέτρων πανευρωπαϊκά, όσο και με το γεγονός πως το ιικό φορτίο είναι ήδη πιο υψηλό σε σχέση με πέρσι.
Ο καθηγητής δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο ακόμη και εντός του καλοκαιριού να υπάρξουν τοπικές εστίες υπερμετάδοσης και εκεί θα πρέπει να εξεταστεί το ενδεχόμενο εφαρμογής συμπληρωματικών μέτρων.

Συντεταγμένα μέτρα

Επιπροσθέτως επισήμανε την αναγκαιότητα του εμβολιασμού σε αυτή τη φάση και πρόσθεσε πως τα περισσότερα κρούσματα αφορούν πλέον νεαρές ηλικίες, και σε αυτές ακριβώς αναμένουμε πλέον να βλέπουμε εξάρσεις του ιού.
«Οι νέοι θα λέγαμε στην ουσία οδηγούν αυτή τη στιγμή την πανδημία, γενικότερα σε ευρωπαϊκό επίπεδο», σημείωσε ο κ. Τσακρής τονίζοντας πως θα πρέπει να ληφθούν συντεταγμένα μέτρα και οι νέοι να καταλάβουν ότι πρέπει να συμβάλλουν στον περιορισμό της πανδημίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης