Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Εξαδάκτυλος: Με τη μετάλλαξη Δέλτα, 1 μολύνει 9 και οι 9 μολύνουν 81

Εξαδάκτυλος: Με τη μετάλλαξη Δέλτα, 1 μολύνει 9 και οι 9 μολύνουν 81
Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου δήλωσε ότι οι εμβολιασμένοι δεν διατρέχουν κίνδυνο για σοβαρή νόσηση και θάνατο
Σχετικά Άρθρα

Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί στην επιστημονική κοινότητα η μετάλλαξη Δέλτα του κορωνοϊού, με τον πρόεδρο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιο Εξαδάκτυλο, να απευθύνει αυστηρή προειδοποίηση.
«Στη γρίπη η μετάδοση είναι 1 προς 1,1 δηλαδή δέκα μολύνουν άλλους 11, στον ιό της πρώτης φάσης ήταν 1 προς 4, ο 1 μόλυνε 4, οι 4 μόλυναν 16, στη βρετανική μετάλλαξη είχαμε 50% παραπάνω, δηλαδή ο 1 μόλυνε 6, οι 6 μόλυναν 36.
Στη μετάλλαξη Δέλτα έχουμε 50% πάνω από τη βρετανική μετάλλαξη.
Ο ένας μολύνει εννιά, και οι 9 μολύνουν 81», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Εξαδάκτυλος μιλώντας στο Mega και συμπλήρωσε ότι «από σοβαρή νόσηση και θάνατο οι εμβολιασμένοι δεν διατρέχουν κίνδυνο».
«Έχουμε ένα 37,3% πλήρως εμβολιασμένων.
Κι ένα 11% με την πρώτη δόση γι αυτό έχουμε αυτά τα μέτρα που έχουμε. Οι εμβολιασμοί τρέχουν με 1% την ημέρα και μπορεί να τρέξουν και με 1,5%. Έχουμε εμβολιασμούς και με το μονοδοσικό.
Να μην έχουμε μείωση του ρυθμού τον Ιούλιο και τον Αύγουστο και να μην μειωθούν οι ρυθμοί επειδή όσοι επιθυμήσουν θα εξαντληθούν και θα έχουμε ανθρώπους αναβλητικούς με τον εμβολιασμό.
Μπορούμε να φτάσουμε στο 70% τέλη Αυγούστου.
Αν συνεχίσουμε με 1% τη μέρα μετά από 60 ημέρες θα προστεθεί ένα ακόμα 30%», εξήγησε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης