Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Σαρηγιάννης: Η παράλλαξη Δέλτα θα κυριαρχήσει έως τα τέλη Αυγούστου στην Ελλάδα

Σαρηγιάννης: Η παράλλαξη Δέλτα θα κυριαρχήσει έως τα τέλη Αυγούστου στην Ελλάδα
Πιθανόν τα ημερήσια κρούσματα να ξεπερνούν τα 1.000 έως το Σεπτέμβριο υπογράμμισε ο κ.Σαρηγιάννης
Σχετικά Άρθρα

Την εκτίμηση πως έως τα τέλη Αυγούστου θα έχει κυριαρχήσει η παράλλαξη Δέλτα στην Ελλάδα διατύπωσε ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δ. Σαρηγιάννης, ο οποίος δεν απέκλεισε να βλέπουμε πάνω από 1.000 κρούσματα ημερησίως έως το Σεπτέμβριο.
Σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ ο κ.Σαρηγιάννης είπε πως τα επικαιροποιημένα μοντέλα για την πορεία της πανδημίας κορωνοϊού δείχνουν πως η μετάλλαξη Δέλτα θα επικρατήσει λογικά μέχρι το τέλος Αυγούστου.
«Έως το Σεπτέμβριο δεν θα ήταν απίθανο να βλέπουμε τα ημερήσια κρούσματα κορωνοϊού να ξεπερνούν τα 1000» είπε ο κ.Σαρηγιάννης, ο οποίος επεσήμανε πως ζήτημα εγείρεται όσον αφορά το κατά πόσο εάν φτάσουμε σε αυτό το σημείο θα έχουμε μια επιθετική έξαρση του ιού, δεδομένου ότι η δυναμική της εν λόγω μετάλλαξης είναι ορμητική, ή θα καταφέρουμε να την τιθασεύσουμε νωρίτερα.
«Το παιχνίδι θα παιχτεί στους 2 μήνες του καλοκαιριού» υποστήριξε ο κ.Σαρηγιάννης επισημαίνοντας τη σημασία του εμβολιασμού του πληθυσμού σε αυτή την φάση της μάχης μας με την πανδημία.
Ο κ.Σαρηγιάννης υπογράμμισε την αναγκαιότητα εντατικοποίησης των εμβολιασμών δηλώνοντας επιπροσθέτως ότι υπολογίστηκε πως ο εμβολιασμός του 70% των ενηλίκων μέχρι τέλος Ιουλίου, εφόσον υπάρξει, θα αποτελέσει σημαντικό «όπλο στη φαρέτρα» εντούτοις δεν θα αρκέσει καθώς για να δούμε κάτι τέτοιο θα πρέπει να φτάσουμε σε επίπεδα 80-83% των εμβολιασμένων ενηλίκων μέχρι τέλος Αυγούστου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης