Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Στη Λήμνο η θαλάσσια βλέννα από την Τουρκία - Κίνδυνος για τις παραλίες

Στη Λήμνο η θαλάσσια βλέννα από την Τουρκία - Κίνδυνος για τις παραλίες
Ιδιαίτερα απειλείται το αλιευτικό λιμάνι της Ίμβρου
Μεγάλος κίνδυνος ρύπανσης για τα νησιά του Βορείου Αιγαίου καθώς υπάρχει φόβος πως οι παραλίες τους θα γεμίσουν με τη βλέννα από τη θάλασσα του Μαρμαρά.
Μάλιστα, σύμφωνα με το limnosfm100.gr, ήδη η βλέννα έφτασε στις ακτές της Ίμβρου και στην παραλία του Ρωμέικου Γιαλού στη Λήμνο.
Όπως μεταδίδει το τοπικό μέσο, λουόμενοι έχουν παρατηρήσει τη βλέννα στην παραλία του Αγίου Σώζοντα και ήδη ο Δήμος Λήμνου έχει προχωρήσει στη λήψη δείγματος από τις παραλίες του νησιού ώστε τις επόμενες ημέρες να υπάρξουν επίσημες ανακοινώσεις για το αν η ουσία αυτή είναι βλαβερή για τον ανθρώπινο οργανισμό ή όχι.
Σύμφωνα μάλιστα με δημοσιογράφο του CNN Τurk, ο προβληματισμός είναι τεράστιος στο τουριστικό νησί της Ίμβρου καθώς σε πολλά σημεία η θάλασσα δεν φαίνεται, αφού η βλέννα έχει καλύψει όλη την επιφάνειά της. 
Ιδιαίτερα απειλείται το αλιευτικό λιμάνι της Ίμβρου.
Η τοπική αυτοδιοίκηση έχει ξεκινήσει με συνεργεία τον καθαρισμό των ακτών, ωστόσο, σε όλο το νησί υπάρχει τεράστιος φόβος, μήπως χαθεί μέρος ή και ολόκληρη τουριστική περίοδος.
«Αυτή την εικόνα εδώ και κάποιο διάστημα δυστυχώς τη συνηθίσαμε στον Μαρμαρά. Αλλά η εικόνα δεν είναι από τον Μαρμαρά, αλλά από τον τουριστικό παράδεισο του Βόρειου Αιγαίου, την Ίμβρο. Από τη βλέννα που έχει καλύψει την επιφάνεια η θάλασσα δεν φαίνεται», τονίζει ο Τούρκος δημοσιογράφος.
Υπενθυμίζεται ότι στην Τουρκία δημιουργήθηκε μια βλέννα πάχους 15 μέτρων, η οποία «ταξιδεύει» στα τουρκικά παράλια. Η κλιματική αλλαγή και η ρύπανση έχουν συμβάλει στον πολλαπλασιασμό της οργανικής αυτής ύλης, η οποία περιέχει μεγάλη ποικιλία μικροοργανισμών και «ανθίζει» όταν λύματα, πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, ρέουν στο θαλασσινό νερό.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης