Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Επίθεση με βιτριόλι στη Μονή Πετράκη - Ο ιερέας - δράστης δικαζόταν για υπόθεση ναρκωτικών - Τρεις σοβαρά τραυματίες

Επίθεση με βιτριόλι στη Μονή Πετράκη - Ο ιερέας - δράστης δικαζόταν για υπόθεση ναρκωτικών - Τρεις σοβαρά τραυματίες
Επίθεση με βιτριόλι στη Μονή Πετράκη: Ο ιερέας που έριξε το καυστικό υγρό δικαζόταν για υπόθεση ναρκωτικών

Σοκ έχει προκαλέσει η επίθεση με βιτριόλι κατά επτά Μητροπολιτών στη Μονή Πετράκη στο Κολωνάκι, με τρεις από τους εξ αυτών να έχουν τραυματιστεί σοβαρά.
Το περιστατικό συνέβη το απόγευμα της Τετάρτης (23/6) κατά τη διάρκεια του Συνοδικού Δικαστηρίου, όπου ένας ιερέας από τη Βέροια καθαιρέθηκε λόγω παραπτωμάτων.
Όπως ανέφερε στο Mega ιερέας που βρισκόταν στο σημείο ο δράστης δεν δέχθηκε την απόφαση και έχοντας κρυμμένο το οξύ, το έριξε στους Μητροπολίτες.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Mega και του ΣΚΑΪ ο δράστης της επίθεσης δικαζόταν για υπόθεση ναρκωτικών.
Σύμφωνα με το ΑΠΕ ο 37χρονος ιερέας συνελήφθη μετά την επίθεση και οδηγήθηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών, αλλά μέχρι τώρα δεν έχει πει λέξη στους αστυνομικούς για το κίνητρο της επίθεσης.
Σημειώνεται πως εκτός από τους Μητροπολίτες έχουν τραυματιστεί δύο δικηγόροι, αλλά και ένας αστυνομικός.
Από την επίθεση με βιτριόλι τραυματίες είναι οι Μητροπολίτες Κηφισιάς, Γλυφάδας, Δρυϊνουπόλεως, Άρτης, Κασσανδρείας, Γουμενίσσης και Ζακύνθου.
Σοβαρά έχουν τραυματιστεί τρεις εξ΄ αυτών, με πιο άσχημα τραύματα να έχει ο Μητροπολίτης Κηφισίας καθώς το καυστικό υγρό εκτοξεύτηκε στο μάτι του.

20350678.webp

Πώς έγινε η επίθεση με το βιτριόλι

Ο ιερέας βρισκόταν στη Μονή Πετράκη για το Συνοδικό Δικαστήριο, όπου εκεί του γνωστοποιήθηκε η καθαίρεσή του.
Λόγω της απόφασης, ο ιερέας που είχε κρυμμένο ένα μπουκάλι με βιτριόλι, έριξε το καυστικό υγρό στους 7 Μητροπολίτες που βρίσκονταν στο χώρο και τραυματίζοντάς τους.
20534589.webp

Ποιος είναι ο ιερέας που είχε συλληφθεί για ναρκωτικά

Ο ιερέας που επιτέθηκε με βιτριόλι στους Μητροπολίτες στην Μονή Πετράκη, μίλησε για τους λόγους της επίθεσης.
Σύμφωνα με την ΕΡΤ ο ιερέας που έχει συλληφθεί φέρεται να είπε: «Τους επιτέθηκα γιατί με καθαίρεσαν», ενώ σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο δράστης έκανε λόγο για σκευωρία σχετικά με την υπόθεση ναρκωτικών στην οποία εμπλεκόταν.
Ο ιερέας είχε συλληφθεί πριν από περίπου 2 χρόνια για υπόθεση ναρκωτικών στην Ημαθία και είχε παραπεμφθεί σε δίκη, η οποία δεν είχε ξεκινήσει.
Συγκεκριμένα ο 37χρονος δράστης, φέρεται να είχε συλληφθεί το 2018 για διακίνηση ναρκωτικών καθώς είχαν βρεθεί στην κατοχή του 1,8 γραμμάρια κοκαΐνης.
Μάλιστα, ο ιερέας είχε κρυμμένα τα ναρκωτικά μέσα στα ράσα του.
Όπως ανέφερε η ΕΡΤ κάτοικοι από την Αγία Βαρβάρα (περιοχή κοντά στη Βέροια) είχαν διαμαρτυρηθεί για τη συμπεριφορά του ιερέα και έτσι πήρε μετάθεση για το Καλοχώρι Ημαθίας όπου συνελήφθη για την υπόθεση των ναρκωτικών.


Αρχιεπίσκοπος: Ππρωτόγνωρο και οδυνηρό περιστατικό

Στο Λαϊκό Νοσοκομείο, όπου νοσηλεύονται οι Μητροπολίτες, βρέθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, μαζί με τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια.
«Πρωτόγνωρο και οδυνηρό», χαρακτήρισε ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος την επίθεση με βιτριόλι στη Μονή Πετράκη, η οποία είχε ως αποτέλεσμα επτά μητροπολίτες να τραυματιστούν.
Παράλληλα, κάλεσε να γίνει προσπάθεια, ώστε να μην διαταραχθεί η κοινωνική ισορροπία, έπειτα από τέτοιου είδους φαινόμενα βίας.
«Θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον υπουργό Υγείας και τους συνεργάτες του που έσπευσαν και πρόλαβαν αρκετά πράγματα και αποφύγαμε τα χειρότερα», είπε αρχικά ο κ. Ιερώνυμος.
Χαρακτήρισε «δύσκολη την κατάσταση» για τους μητροπολίτες, αλλά «με τη φροντίδα των γιατρών μας ευελπιστούμε ότι θα την ξεπεράσουν.
Χρειάζεται υπομονή και ηρεμία».
Όπως είπε ο αρχιεπίσκοπος, «ο δράστης, ας τον πούμε έτσι, δικαζόταν για πράξεις που δεν ταίριαζαν στο λειτούργημά του και στην απελπισία του, την εκδικητικότητά του ίσως, έριξε με τα κιβώτια αυτά -πιθανόν με βιτριόλι- προς όλα τα μέλη του δικαστηρίου».
«Επτά μέλη έπαθαν εγκαύματα», σημείωσε, για τα οποία είπε ότι «πιστεύω πως με τη βοήθεια του νοσηλευτικού προσωπικού, θα πάνε καλύτερα.
Είναι κάτι που μας προβληματίζει όλους μας, είναι πρωτόγνωρα αυτά τα φαινόμενα βίας και χρειάζεται προσπάθεια να μην διαταραχθεί η κοινωνική ισορροπία».
204333900.webp
Κικίλιας για επίθεση με βιτριόλι στη Μονή Πετράκη: Στο ΚΑΤ ένας μητροπολίτης

Πρόκειται για ένα τραγικό γεγονός, το οποίο αντιμετωπίζουμε από την πρώτη στιγμή, με το ΕΚΑΒ που έφτασε στη Μονή Πετράκη», δήλωσε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, έξω από το Λαϊκό Νοσοκομείο, όπου διακομίστηκαν οι τραυματίες από τη Μονή Πετράκη, κατά την οποία δέχτηκαν επίθεση με καυστικό υγρό -πιθανότατα με βιτριόλι.
Όπως σημείωσε, επτά μητροπολίτες νοσηλεύονται στο Λαϊκό, οι τέσσερις θα παραμείνουν εκεί και θα λάβουν τις πρώτες βοήθειες, ενώ ο ένας ήδη διακομίζεται στην Πλαστική Χειρουργική του ΚΑΤ.
Οι άλλοι δύο μητροπολίτες, προσέθεσε, ανάλογα με την πορεία της υγείας τους, ενδεχομένως να διακομιστούν ή στο ΚΑΤ ή στην Οφθαλμολογική Κλινική του «Γεννηματάς».
«Είναι προφανές ότι είναι ένα τραγικό συμβάν, έχει δύο εκφάνσεις.
Η μια αφορά το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, το οποίο έχει ήδη επιληφθεί και ο υπουργός, ο κ. Χρυσοχοΐδης, και το άλλο είναι ιατρικής φύσεως και έχει να κάνει με το υπουργείο Υγείας.
Επαναλαμβάνω, είναι πρωτόγνωρο γεγονός, τραγικό γεγονός.
Εμείς, αυτό το οποίο οφείλουμε να κάνουμε άμεσα, είναι να προσφέρουμε στους αρχιερείς μας τις πρώτες βοήθειες και μετά να εκτιμηθεί σωστά και επιστημονικά η κατάστασή τους, ώστε να λάβουν περαιτέρω ιατρική αγωγή ή θεραπεία εάν και εφόσον αυτό χρειαστεί», σημείωσε στη συνέχεια.
Τέλος, σημείωσε πως ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, έχει ζητήσει να ενημερώνεται συνεχώς.
205052986.webp

Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη με Ιερώνυμο για την επίθεση με βιτριόλι στη Μονή Πετράκη

Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο μετά την επίθεση με βιτριόλι στη Μονή Πετράκη.
Ο πρωθυπουργός εξέφρασε τη βαθύτατη λύπη του για την ειδεχθή επίθεση που δέχθηκαν τα μέλη του Συνοδικού Δικαστηρίου στη Μονή Πετράκη.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης διαβεβαίωσε τον Αρχιεπίσκοπο ότι η Πολιτεία θα παράσχει κάθε δυνατή ιατρική βοήθεια για την ταχεία ανάρρωση των θυμάτων της επίθεσης.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης