Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Μηταράκης (υπ. Μετανάστευσης): Η Ελλάδα δεν θα καταστεί η πύλη της Ευρώπης για τα δίκτυα λαθρεμπόρων

Μηταράκης (υπ. Μετανάστευσης): Η Ελλάδα δεν θα καταστεί η πύλη της Ευρώπης για τα δίκτυα λαθρεμπόρων
Προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η προστασία των δικαιωμάτων των νησιωτών και των μεταναστών, επισήμανε ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότης Μηταράκης
Σχετικά Άρθρα

Η Ελλάδα «ακολουθεί μια αυστηρή αλλά δίκαιη μεταναστευτική πολιτική» και «η χώρα μας παρέχει άσυλο σε όσους δικαιούνται, αλλά δεν θα επιτρέψει να είναι η πύλη της Ευρώπης για δίκτυα λαθρεμπορίου, δηλωσε ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότης Μηταράκης, ο οποίος κλήθηκε να μιλήσει για την «Μεταναστευτική Κρίση και τις Επιπτώσεις στην Ευρώπη», προσκεκλημένος του Ελληνικού Παρατηρητηρίου του Πανεπιστημίου London School of Economics, σύμφωνα με ανακοίνωση την Τρίτη 22 Ιουνίου 2021.
 Ο ίδιος πρόσθεσε μάλιστα, ότι «προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η προστασία των δικαιωμάτων των νησιωτών και των μεταναστών με γνώμονα να μην επιτραπεί πάλι τα 5 νησιά του Αιγαίου να αφεθούν στην τύχη τους αντιμετωπίζοντας δυσανάλογο βάρος, με αυτό που μπορούν να φέρουν εις πέρας»

Προτάσεις

Οι προτάσεις που κατέθεσε ο κ. Μηταράκης για την διαχείριση της μετανάστευσης στο μέλλον εδράζονται στους εξής τρεις πυλώνες:
α) τις στρατηγικές εταιρικές σχέσεις με χώρες εκτός ΕΕ
β) την κατάρριψη του επιχειρηματικού μοντέλου των λαθρεμπόρων
γ) την ενίσχυση των νομίμων οδών μετανάστευσης.

Frontex

Ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου έκανε λόγο για τον κρίσιμο ρόλο της Frontex στην προστασία των ευρωπαϊκών συνόρων και επανέλαβε την πρόταση της Ελλάδας για εμπλοκή της FRONTEX εκτός των χωρικών υδάτων της Ευρώπης για την αποτελεσματική πρόληψη παράνομων διελεύσεων και την καταπολέμηση των εγκληματικών δικτύων που εμπλέκονται στο λαθρεμπόριο μεταναστών.

Το νέο Συμφωνο

Αναφορικά με την διαπραγμάτευση για το Νέο Σύμφωνο για την Μετανάστευση και το Άσυλο ο κ. Μηταράκης τόνισε ότι “η ΕΕ οφείλει να βρει τρόπους να μειώσει την πίεση της μετανάστευσης, να μειώσει τις πρωτογενείς και δευτερογενείς ροές και να προστατεύσει τα κοινά μας σύνορα, δίνοντας έμφαση στην εξωτερική διάσταση» και πως «για την Ελλάδα και τις μεσογειακές χώρες πρώτης υποδοχής, τις ΜΕD5, είναι σημαντικό η επίτευξη συμφωνίας να σηματοδοτεί την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη και το ισότιμο και δίκαιο μοίρασμα των βαρών μεταξύ των κρατών - μελών της», υπογράμμισε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης