Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Επιστολή διαμαρτυρίας της ΕΣΗΕΑ στον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. για τα βίντεο με τις συνεντεύξεις αστυνομικών

Επιστολή διαμαρτυρίας της ΕΣΗΕΑ στον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. για τα βίντεο με τις συνεντεύξεις αστυνομικών
Το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων κάνει λόγο για δραματοποιημένα βίντεο που υποκαθιστούν τους δημοσιογράφους, πλήττοντας το επάγγελμα

Επιστολή διαμαρτυρίας προς τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. για τα βίντεο με τις συνεντεύξεις αστυνομικών που κατά την άσκηση των καθηκόντων τους βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή υποθέσεων που συγκλόνισαν την κοινή γνώμη, απέστειλε η ΕΣΗΕΑ.
Το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων κάνει λόγο για δραματοποιημένα βίντεο που υποκαθιστούν τους δημοσιογράφους, πλήττοντας το επάγγελμα.
Η ΕΣΗΕΑ κοινοποιεί μάλιστα την επιστολή διαμαρτυρίας στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και στον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρη Οικονόμου, ζητώντας να σταματήσει η Αστυνομία να δημοσιεύει τέτοια βίντεο στο κανάλι της στο YouTube, καθώς «οδηγεί σε υποκατάσταση του δημοσιογραφικού λειτουργήματος και αποδυναμώνει την ενημέρωση».
«Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ με έκπληξη παρακολούθησε τη σειρά των δραματοποιημένων βίντεο, που έχει δημιουργήσει η Αστυνομία και στα οποία περιέχονται συνεντεύξεις αστυνομικών, που κατά την άσκηση των καθηκόντων τους ενεπλάκησαν σε επίκαιρα περιστατικά, που απασχόλησαν την κοινή γνώμη», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην επιστολή.
Ακολούθως, σημειώνεται ότι το γεγονός αυτό της υποκατάστασης δημοσιογράφων, που «καθήκον τους είναι να μεταφέρουν στους πολίτες την είδηση έγκυρα και αντικειμενικά, ως λειτουργοί του αγαθού της ενημέρωσης, από λειτουργούς ταγμένους στην προάσπιση των δικαιωμάτων των πολιτών» είναι πρωτοφανές και πλήττει το δημοσιογραφικό επάγγελμα.
«Ζητούμε λοιπόν να απόσχετε από κάθε ενέργεια που οδηγεί σε υποκατάσταση του δημοσιογραφικού λειτουργήματος και αποδυναμώνει την ενημέρωση και αποβλέπουμε στην καλύτερη συνεργασία σας με τους συναδέλφους μας, ώστε το αποτέλεσμα να δικαιώνει την προσφορά και των δύο πλευρών στην κοινωνία», καταλήγει.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης