Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Τζανάκης: Όσοι υγειονομικοί δεν εμβολιάζονται να μεταφερθούν σε άλλες υπηρεσίες

Τζανάκης: Όσοι υγειονομικοί δεν εμβολιάζονται να μεταφερθούν σε άλλες υπηρεσίες
Ο κ. Τζανάκης εξέφρασε την εκτίμηση ότι στα μέσα Ιουλίου τα κρούσματα κορωνοϊού θα υποχωρήσουν σε χαμηλά τριψήφια νούμερα
Σχετικά Άρθρα

Υπέρ της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών των υγειονομικών τάχθηκε ο καθηγητής Πνευμονολογίας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, Νίκος Τζανάκης, σημειώνοντας ότι όσοι δεν εμβολιαστούν θα πρέπει να μεταφερθούν σε άλλη υπηρεσία.
«Δεν μπορώ να φανταστώ γιατρό να προσφέρει υπηρεσίες σε ασθενείς χωρίς να είναι εμβολιασμένος.
Κατά τη γνώμη μου η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού στους υγειονομικούς θα πρέπει να εφαρμοστεί.
Δεν λέω να τους ποινικοποιήσουμε, αλλά ενδεχομένως θα πρέπει να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους κάπου αλλού, όπου δε θα έχουν επαφή με το κοινωνικό σύνολο.
Ωστόσο, πιστεύω ότι αυτοί είναι πάρα πολύ λίγοι», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τζανάκης, μιλώντας στον Σκάι.

Σε χαμηλά τριψήφια νούμερα, τα κρούσματα

Παράλληλα, ο κ. Τζανάκης εξέφρασε την εκτίμηση ότι στα μέσα Ιουλίου τα κρούσματα κορωνοϊού θα υποχωρήσουν σε χαμηλά τριψήφια νούμερα, εκτιμώντας μάλιστα ότι οι αριθμοί θα είναι τέτοιοι που θα ταξινομήσουν τη χώρα στο πράσινο χρώμα, δηλαδή του πολύ χαμηλού κινδύνου, γεγονός ιδιαίτερα αισιόδοξο για τον τουρισμό.
Πρόσθεσε δε ότι η μεγάλη πτώση των πανδημικών δεικτών οφείλεται σε έναν και μόνο λόγο: Στο γεγονός ότι μετά τις 15 Μαΐου άρχισε να εμβολιάζεται το ενεργό τμήμα του πληθυσμού, αυτό το οποίο συμβάλλει πολύ στη μεταδοτικότητα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης