Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Basket League: Νταμπλούχος Ελλάδας ο Παναθηναϊκός με «σφραγίδα» του Παπαπέτρου

Basket League: Νταμπλούχος Ελλάδας ο Παναθηναϊκός με «σφραγίδα» του Παπαπέτρου
Το απόλυτο αφεντικό στην Ελλάδα για την αγωνιστική περίοδο 2020-21 είναι ο Παναθηναϊκός
Ο Παναθηναϊκός δεν είχε καμία όρεξη να οδηγήσει την σειρά των τελικών σε πέμπτο ματς και επιβεβαιώνοντας το ρόλο του φαβορί επικράτησε του Λαυρίου με 82-66 και στέφθηκε πρωταθλητής Ελλάδας για πέμπτη συνεχόμενη σεζόν.
Το απόλυτο αφεντικό στην Ελλάδα για την αγωνιστική περίοδο 2020-21 είναι ο Παναθηναϊκός, καθώς μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου κατάφερε να επικρατήσει του Λαυρίου με 3-1 στη σειρά των τελικών και να αναδειχθεί και πρωταθλητής Ελλάδας.
Οι «πράσινοι» δεν είχαν κανένα πρόβλημα να φτάσουν άνετα στη νίκη επί της ομάδας του Χρήστου Σερέλη με 82-66 και να πανηγυρίσουν το 40ο πρωτάθλημα και το 12ο νταμπλ στην ιστορία τους.
Ο τέταρτος τελικός δεν θύμισε σε καμία περίπτωση την αναμέτρηση του δεύτερου τελικού πάλι στο ίδιο γήπεδο, όπου είχε ηττηθεί, με το Λαύριο να ξεμένει από δυνάμεις και ιδέες.
Μεγάλοι πρωταγωνιστές για τους πρωταθλητές Ελλάδας ήταν οι Παπαπέτρου και Μήτογλου με 24 και 23 πόντους αντίστοιχα ενώ μάζεψαν από 7 και 11 ριμπάουντ ο καθένας.
Ο Παναθηναϊκός μπορεί να ήταν τραγικός από τα 6.75 μέτρα με 3/20 τρίποντα, όμως είχε σχεδόν τα διπλάσια ριμπάουντ (48) από τον αντίπαλό του (26). Από την πλευρά του Λαυρίου ξεχώρισε ο Άλφα Ντιαλό με 17 πόντους.

Η εξέλιξη του αγώνα

Λαύριο και Παναθηναϊκός στόχευσαν στην επίθεσή τους και οι γηπεδούχοι βασίστηκαν στα τρίποντα, σημειώνοντας στην πρώτη περίοδο 4/7. Οι γηπεδούχοι είχαν το πάνω χέρι στο σκορ (10-9), όμως οι «πράσινοι» με ένα επιμέρους 8-0 άλλαξαν τις ισορροπίες και διατήρησαν το προβάδισμα μέχρι το τέλος του δεκαλέπτου (28-22).
Το Λαύριο «θόλωσε» στις επιθέσεις του και με βιαστικές επιλογές, χρειάστηκε 5:35 λεπτά για να σημειώσει το πρώτο καλάθι στο δεύτερο δεκάλεπτο, με βολή του Ντέιβις.
Ο Παναθηναϊκός μέχρι εκείνο το σημείο είχε σημειώσει ήδη 9 πόντους (37-23). Το πρόβλημα στην εκτέλεση μεταφέρθηκε στους πράσινους, οι οποίοι χρειάστηκαν τρία λεπτά σχεδόν για να σημειώσουν πόντο. Όμως οι φιλοξενούμενοι δεν έχασαν το προβάδισμα, χάρις στα 4 κλεψίματα του Σαντ Ρος και τους 14 πόντους του Μήτογλου (41-31).
Η ομάδα του Χρήστου Σερέλη προσπαθούσε με κάθε τρόπο από την μακρινή και την κοντινή απόσταση να... ροκανίσει την διαφορά, όμως η ψυχραιμία και το καθαρό μυαλό των φιλοξενουμένων τους διατηρούσε σταθερά μπροστά στο σκορ (55-42). Τα τρίποντα των Ντιαλό και Κάρτερ έδωσαν... αέρα στο Λαύριο.
Όμως ο Μήτογλου βρήκε τον τρόπο να «χτυπήσει» το Λαύριο και να διαμορφώσει το 65-52.
Ο Παναθηναϊκός δεν επαναπαύτηκε και συνέχισε να πιέζει τους γηπεδούχους και με καλάθια των Χεζόνια και Παπαγιάννη έφτασαν την διαφορά στην μέγιστη τιμή της (75-58).
Σε εκείνο το σημείο (6:30' μέχρι το τέλος) ο Χεζόνια δέχθηκε την δεύτερη τεχνική ποινή και αποβλήθηκε από τον αγώνα. Η απουσία του Κροάτη δεν επηρέασε σε κανένα βαθμό της εξέλιξη του αγώνα, όπου ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα μέχρι το τέλος (82-66).

Τα δεκάλεπτα: 22-28,31-41,52-65,82-66

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης