Τελευταία Νέα
Κοινωνία

ΓΣΕΕ: Ξεπέρασε κάθε προηγούμενο η συμμετοχή στην απεργία

ΓΣΕΕ: Ξεπέρασε κάθε προηγούμενο η συμμετοχή στην απεργία
Προειδοποιεί δε για κλιμάκωση των αντιδράσεων τις επόμενες ημέρες

Στην άνευ προηγουμένου συμμετοχή στη γενική απεργία και στο συλλαλητήριο κατά του εργασιακού νόμου της κυβέρνησης εστιάζει η ΓΣΕΕ στην ανακοίνωσή της.
«Η συμμετοχή στην απεργία και στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, με χιλιάδες εργαζόμενες και εργαζόμενους, συνταξιούχους, ανέργους, νέους και νέες, να ενώνουν για ακόμη μία φορά τη φωνή διαμαρτυρίας τους απέναντι στο νέο εργασιακό νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση» αναφέρει.
«Οι εργαζόμενες, oι εργαζόμενοι, απαιτούμε σεβασμό στα θεμελιώδη ατομικά και συλλογικά εργατικά δικαιώματά μας, σεβασμό στα κοινωνικοασφαλιστικά μας δικαιώματα, σεβασμό της αξίας της προσωπικότητάς μας, σεβασμό στην υγεία και στην ασφάλειά μας» προσθέτει.
Προειδοποιεί δε για κλιμάκωση των αντιδράσεων τις επόμενες ημέρες.

Η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ

Η ΓΣΕΕ πραγματοποίησε σήμερα (10/6) 24ωρη Γενική Απεργία, συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Αθήνα στην πλατεία Κλαυθμώνος και ανάλογες συγκεντρώσεις σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας.

Η συμμετοχή στην απεργία και στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, με χιλιάδες εργαζόμενες και εργαζόμενους, συνταξιούχους, ανέργους, νέους και νέες, να ενώνουν για ακόμη μία φορά τη φωνή διαμαρτυρίας τους απέναντι στο νέο εργασιακό νομοσχέδιο που προωθεί η Κυβέρνηση.
Συνεπείς στην ιστορία και τους αγώνες μας, όχι μόνο διαμαρτυρόμαστε για την υποβάθμιση του βιοτικού επιπέδου των εργαζομένων, όχι μόνο εκφράζουμε τις αντιρρήσεις μας στις αντεργατικές διατάξεις του νομοσχεδίου που μετατρέπουν τη χώρα σε ζώνη ευέλικτης και φθηνής εργασίας, αλλά προτάσσουμε και το δικό μας διεκδικητικό πλαίσιο.
Διεκδικούμε και απαιτούμε αύξηση του κατώτατου μισθού, οικονομική ισότητα, κοινωνική δικαιοσύνη.
Οι εργαζόμενες, oι εργαζόμενοι, απαιτούμε σεβασμό στα θεμελιώδη ατομικά και συλλογικά εργατικά δικαιώματά μας, σεβασμό στα κοινωνικοασφαλιστικά μας δικαιώματα, σεβασμό της αξίας της προσωπικότητάς μας, σεβασμό στην υγεία και στην ασφάλειά μας.
Τις επόμενες ημέρες συνεδριάζουν τα συλλογικά μας όργανα και κλιμακώνουμε την αντίδραση μας.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης