Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Βασιλακόπουλος: Βελτιωμένη η επιδημιολογική εικόνα - Επιβραδύνουν την αποκλιμάκωση τα κορωνο-πάρτι

Βασιλακόπουλος: Βελτιωμένη η επιδημιολογική εικόνα - Επιβραδύνουν την αποκλιμάκωση τα κορωνο-πάρτι
Ναι στα προνόμια υπέρ των εμβολιασμένων υποστήριξε ο κ.Βασιλακόπουλος

Τη θέση πως είναι βελτιωμένη η εικόνα της επιδημίας του κορωνοϊού στην Ελλάδα διατύπωσε ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Θ. Βασιλακόπουλος, ο οποίος υποστήριξε πως οι εμβολιασμοί και η αύξηση της θερμοκρασίας είναι οι δύο παράγοντες που έχουν βελτιώσει τα επιδημιολογικά δεδομένα.
Σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ, ο κ.Βασιλακόπουλος επεσήμανε ότι «τα κορωνο-πάρτι και όλες οι μαζικές εκδηλώσεις όπου μπορεί να υπάρχει μετάδοση του ιού επιβραδύνουν την αποκλιμάκωση».
«Δεν είναι τέτοια η έκταση των πάρτι που μπορεί να αναστρέψει τη μείωση των κρουσμάτων αλλά την επιβραδύνει» είπε ο κ.Βασιλακόπουλος, ο οποίος εκτίμησε ότι «ο ιός θα καταλαγιάσει το καλοκαίρι».

Να πιάσουμε το τείχος ανοσίας μέσα στο καλοκαίρι

«Αν δεν εμβολιαστούμε όμως, είτε κάνουμε τα πάρτι σε πανεπιστήμια είτε σε μπαρ, το υγειονομικό αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο.
Θα συντηρείται η επιδημία, σε μικρότερο ποσοστό.
Η λύση είναι να εμβολιαστούμε.
Το ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης που πρέπει να έχουμε για να φθάσουμε στην ανοσία αγέλης δεν είναι ένα φιξαρισμένο νούμερο.
Ας υποθέσουμε ότι το καλοκαίρι φθάνει στο 70% αυτό το ποσοστό.
Αν αυτό το ποσοστό δεν το πιάσουμε το καλοκαίρι, αλλά πάμε να το πιάσουμε τον Δεκέμβρη το 70%, επειδή τον Δεκέμβρη είναι πολύ πιο αυξημένη η μεταδοτικότητα του ιού, και ταυτόχρονα θα έχουν αθροιστεί κι άλλες μεταλλάξεις, αυτό που θα δημιουργήσει είναι την ανάγκη να έχουμε ακόμα μεγαλύτερο ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης.
Γι' αυτό είναι εθνικός στόχος να πετύχουμε αυτό το ποσοστό μέσα στο καλοκαίρι.
Να μην πάμε Δεκέμβρη, που θα θέλουμε 85-90%» επεσήμανε ο κ.Βασιλακόπουλος.

Ναι στα προνόμια στους εμβολιασμένους

Ο κ.Βασιλακόπουλος τάχθηκε υπέρ των προνομίων για τους εμβολιασμένους.
«Στις ομάδες των ανθρώπων που δεν πείθονται από τη λογική και τα επιστημονικά δεδομένα, πρέπει να χρησιμοποιήσουμε τεχνάσματα για να τους πείσουμε.
Αν λοιπόν πείτε ότι για να πας στο γήπεδο να δεις την αγαπημένη σου ομάδα πρέπει να είσαι εμβολιασμένος, ένα ποσοστό των Ελλήνων θα εμβολιαστεί. Το ίδιο αν θέλει να πηγαίνει στα κλαμπ ή στα μπουζούκια» είπε ο κ.Βασιλακόπουλος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης