Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Κικίλιας: Εμβόλια Pfizer και στα νησιά - Θα πετύχουμε την ανοσία μέσα στο καλοκαίρι

Κικίλιας: Εμβόλια Pfizer και στα νησιά - Θα πετύχουμε την ανοσία μέσα στο καλοκαίρι
Προνόμια στους εμβολιασμένους, όταν ανοίξουν όλα τα εμβόλια για όλες τις ηλικιακές ομάδες είπε ο κ.Κικίλιας
Σχετικά Άρθρα

Τη θέση πως αποστέλλονται εμβόλια Pfizer και στα νησιά στο πλαίσιο της ενίσχυσης της εμβολιαστικής εκστρατείας διατύπωσε ο υπουργός Υγείας, Β. Κικίλιας, ο οποίος εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι θα επιτευχθεί ο στόχος για ανοσία έναντι της covid μέσα στο καλοκαίρι.
Σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ ο κ.Κικίλιας υποστήριξε ότι «σπρώχνουμε πολύ το κομμάτι της Γαλάζιας Ελευθερίας και στέλνουμε και εμβόλια Pfizer στα νησιά έτσι ώστε να τονώσουμε την επιχείρηση αυτή», αναφέροντας ενδεικτικά ως παραδείγματα, την Αίγινα, τη Νάξο, την Κέρκυρα, την Πάρο, την Χίο, την Κω, τη Σύρο, την Θάσο, τη Λευκάδα κ.α.
Όσον αφορά τη συζήτηση για τα προνόμια είπε ότι θα γίνουν αφού ανοίξουν όλα τα εμβόλια σε όλες τις ηλικιακές ομάδες εξηγώντας ότι πρόκειται για επιβράβευση και διευκόλυνση αυτών που έχουν εμβολιαστεί.
Ο κ. Κικίλιας εμφανίστηκε σίγουρος ότι θα επιτευχθεί ο στόχος για ανοσία μέσα στο καλοκαίρι επισημαίνοντας ότι στις ηλικίες άνω των 60 ετών ξεπεράσαμε το 70% των εμβολιασμένων.
«Αυτό σημαίνει ότι σταδιακά ακόμα και αυτές οι ηλικίες ανεβαίνουν.
Είμαστε καλύτερα από τον στόχο στην επιχείρηση "Ελευθερία"» είπε ο κ.Κικίλιας, αναφέροντας πως την επόμενη εβδομάδα θα γίνουν οι ανακοινώσεις για τον εμβολιασμό με όλα τα εμβόλια των πολιτών ηλικίας 18-24.
Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο τέταρτου κύματος κορονοϊού αν δεν προχωρήσουν οι εμβολιασμοί ο κ. Κικίλιας εμφανίστηκε καθησυχαστικός λέγοντας ότι «η κοινωνία θα σπρώξει τους ανθρώπους που είναι πιο διστακτικοί να προχωρήσουν στον εμβολιασμό τους».
Στο πλαίσιο αυτό σημείωσε ότι μελετώνται οι πρωτοβουλίες που θα πάρει η πολιτεία για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό.
Ερωτηθείς για τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού στα παιδιά, ο κ Κικίλιας απάντησε ότι «δεν προτρέχουμε» παραπέμποντας στις αποφάσεις του ΕΜΑ ενώ όσον αφορά το ενδεχόμενο ενισχυτικής δόσης, είπε ότι «οι ειδικοί μιλούν για 9-12 μήνες, είμαστε έτοιμοι ως μηχανισμός αλλά δεν προτρέχουμε».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης