Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Βασιλακόπουλος: Σε φάση αποκλιμάκωσης η πανδημία, αλλά δεν τελείωσε – Λύση το εμβόλιο

Βασιλακόπουλος: Σε φάση αποκλιμάκωσης η πανδημία, αλλά δεν τελείωσε – Λύση το εμβόλιο
"H δικαιολογία ότι τα εμβόλια δεν είναι πλήρως δοκιμασμένα σε λίγο χρόνο θα πάψει να υπάρχει", ανέφερε ο Θ. Βασιλακόπουλος

Μπορεί η πανδημία να βρίσκεται σε φάση αποκλιμάκωσης, όμως δεν τελείωσε, όπως τόνισε ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.
Ο κ. Βασιλακόπουλός μιλώντας στο MEGA σημείωσε ότι παρόλο που η επιδημία πάει καλά δεν σημαίνει ότι τελείωσε.
Υπογράμμισε ότι «το πρόβλημα έχει μόνο μια λύση: Λέγεται εμβόλιο. Πρέπει όλοι να το συνειδητοποιήσουμε». Πρόσθεσε πως «έχουμε ένα από τα καλύτερα εμβολιαστικά προγράμματα διεθνώς» και «το να μην το εκμεταλλευόμαστε δεν έχει λογική»
Αφού ανέφερε πως «έχει εξαντληθεί η δυνατότητα των συναδέλφων μου και προσωπικώς να πείσουμε τον κόσμο», υπογράμμισε ότι «πρέπει άλλες ειδικότητες, διαφημιστές, επικοινωνιολόγοι, ψυχολόγοι, να βοηθήσουν να καταφέρουμε να πείσουμε όσους διστάζουν και αμφιβάλλουν για το εμβόλιο».
Ακόμη, ανέφερε ότι οι όποιες μεταλλάξεις καλύπτονται από τα εμβόλια, αλλά και ότι «η δικαιολογία ότι τα εμβόλια δεν είναι πλήρως δοκιμασμένα σε λίγο χρόνο θα πάψει να υπάρχει. Η Pfizer έκανε αίτηση στον FDA για κανονική της αδειοδότηση. Θα είναι όπως όλα τα άλλα εμβόλια ή φάρμακα που κάνουμε».

Χρήση μάσκας

Σχετικά με τη χρήση μάσκας από εμβολιασμένους, ο κ. Βασιλακόπουλος επισήμανε ότι «επιστημονικά» ένας πλήρως εμβολιασμένος δεν χρειάζεται να φορά τη μάσκα στους εξωτερικούς χώρους.
Συμπλήρωσε ωστόσο πως «εάν αυτό τεθεί ως ζήτημα στην Ελλάδα, πολλοί μη εμβολιασμένοι θα προσποιούνται τους μη εμβολιασμένους και θα βγάλουν την μάσκα τους. Εγώ παρότι πλήρως εμβολιασμένος φοράω τη μάσκα μου στους εξωτερικούς χώρους, παρότι δεν κινδυνεύω».

Για θρομβώσεις

Κάνοντας αναφορά στα περιστατικά θρομβώσεων, ο κ. Βασιλακόπουλος ξεκαθάρισε πως «ούτε η επιστημονική κοινότητα, ούτε τα ΜΜΕ πρέπει να αποκρύπτουν το παραμικρό».
Όπως είπε, «είχαμε πέντε περιστατικά θρομβώσεων στην Ελλάδα μετά από εμβολιασμό με AstraZeneca. Αυτό έπαιξε σε όλα τα κανάλια. Αν την ίδια μέρα, λέγαμε, ότι από τους 1000 νοσηλευόμενους οι 200 έπαθαν θρόμβωση και την επόμενη μέρα έπαθαν θρόμβωση οι 300, θα καταλάβαινε ο κόσμος το σχετικό κίνδυνο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης